BibTex RIS Kaynak Göster

Doğmalık Penis Kıvrıklığı (Hipopadias Olmaksızın Kordi)

Yıl 1993, Cilt: 1 Sayı: 2, - , 01.08.1993

Öz

Penisin konjenital olarak ventral yönde kıvrıklığına neden olan kordi, üretra mukozasını çevreleyen dokuların embriyolojik gelişim eksikliğine bağlı olarak ortaya çıkan fibrotik bir dokudur.. Oluşan klinik deformite kurvatör olarak da adlandırlmaktadır. Hipospadias olmaksızın görülen kurvatör anomalisi, hipospadiasla birlikte olan kıvrıklığa oranla daha az sıklıkla görülmektedir. Penisin fetal gelişim devresinde, fizyolojik olduğu kabul edilen kurvatör, doğumla birlikte veya en geç iki yıl içinde kaybolmaktadır. 1983-1992 yılları arasında kliniğimize 13 adet doğmalık penis kıvrıklığı olan hasta başvurmuş ve 12 hasta ameliyat edilmiştir. Makalede uygulanan cerrahi teknikler ve elde edilen sonuçlar sunularak tartışılmış; bütün tiplerde üretranın tüp greft ile rekonstrüksiyonunun gerekli olduğu sonucuna varılmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA63YF39EG
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Seyhan Çenetoğlu Bu kişi benim

Can İ. Engin Bu kişi benim

Ferit Demirkan Bu kişi benim

Cemalettin Çelebi Bu kişi benim

Namık K. Baran Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1993
Yayımlandığı Sayı Yıl 1993 Cilt: 1 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Çenetoğlu, S., Engin, C. İ., Demirkan, F., Çelebi, C., vd. (1993). Doğmalık Penis Kıvrıklığı (Hipopadias Olmaksızın Kordi). Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 1(2).
AMA Çenetoğlu S, Engin Cİ, Demirkan F, Çelebi C, Baran NK. Doğmalık Penis Kıvrıklığı (Hipopadias Olmaksızın Kordi). turkplastsurg. Ağustos 1993;1(2).
Chicago Çenetoğlu, Seyhan, Can İ. Engin, Ferit Demirkan, Cemalettin Çelebi, ve Namık K. Baran. “Doğmalık Penis Kıvrıklığı (Hipopadias Olmaksızın Kordi)”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 1, sy. 2 (Ağustos 1993).
EndNote Çenetoğlu S, Engin Cİ, Demirkan F, Çelebi C, Baran NK (01 Ağustos 1993) Doğmalık Penis Kıvrıklığı (Hipopadias Olmaksızın Kordi). Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 1 2
IEEE S. Çenetoğlu, C. İ. Engin, F. Demirkan, C. Çelebi, ve N. K. Baran, “Doğmalık Penis Kıvrıklığı (Hipopadias Olmaksızın Kordi)”, turkplastsurg, c. 1, sy. 2, 1993.
ISNAD Çenetoğlu, Seyhan vd. “Doğmalık Penis Kıvrıklığı (Hipopadias Olmaksızın Kordi)”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 1/2 (Ağustos 1993).
JAMA Çenetoğlu S, Engin Cİ, Demirkan F, Çelebi C, Baran NK. Doğmalık Penis Kıvrıklığı (Hipopadias Olmaksızın Kordi). turkplastsurg. 1993;1.
MLA Çenetoğlu, Seyhan vd. “Doğmalık Penis Kıvrıklığı (Hipopadias Olmaksızın Kordi)”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 1, sy. 2, 1993.
Vancouver Çenetoğlu S, Engin Cİ, Demirkan F, Çelebi C, Baran NK. Doğmalık Penis Kıvrıklığı (Hipopadias Olmaksızın Kordi). turkplastsurg. 1993;1(2).