BibTex RIS Cite

Parmak Ucu Defektlerinin Onarımında Ters Akımlı Digital Arter Ada Flebi Kullanımı

Year 1994, Volume: 2 Issue: 2, - , 01.08.1994

Abstract

Parmak ucu ve distal falanks defektlerinin rekonstrüksiyonu, komşu dokuların yetersizliği nedeniyle önemli bir sorundur. Duysal innervasyonu olan ya da olmayan ters akımlı digital arter ada flebi, bu amaçla başarıyla kullanılmaktadır. Bu flep, 25-54 (ortalama 34) yaşlarında, toplam 4 hastada, parmak ucu defektlerinin onarımı için kullanılmıştır. Flep 2 olguda arterial ada flebi olarak, diğer 2 olguda ise flebe giren duysal sinir dalı korunarak nörovasküler ada flebi şeklinde kullanılmıştır. Olguların birinde venöz konjesyona bağlı epidermal nekroz gelişmiş ve epitelizasyon ile iyileşmiştir. Diğerlerinde, 2-12 haftalık izlemlerde yumuşak doku örtüsü stabil bulunmuştur. Fleplerde duysal reinervasyon henüz değerlendirilmemiştir. Ters akımlı digital arter ada flebinin parmak ucu ve distal falanks defektlerinin rekonstrüksiyonunda, tek aşamalı ve kolay uygulanabilir olması, verici alanın kolay gizlenebilmesi gibi özellikleri dolayısıyla, konvansiyonel yöntemlere iyi bir alternatif olduğu sonucuna varılmıştır.

Year 1994, Volume: 2 Issue: 2, - , 01.08.1994

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA63TY59AD
Journal Section Articles
Authors

Naci Kostakoğlu This is me

Tuğrul Maral This is me

Gürhan Özcan This is me

Abdullah Keçik This is me

Publication Date August 1, 1994
Published in Issue Year 1994 Volume: 2 Issue: 2

Cite

APA Kostakoğlu, N., Maral, T., Özcan, G., Keçik, A. (1994). Parmak Ucu Defektlerinin Onarımında Ters Akımlı Digital Arter Ada Flebi Kullanımı. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 2(2).
AMA Kostakoğlu N, Maral T, Özcan G, Keçik A. Parmak Ucu Defektlerinin Onarımında Ters Akımlı Digital Arter Ada Flebi Kullanımı. turkplastsurg. August 1994;2(2).
Chicago Kostakoğlu, Naci, Tuğrul Maral, Gürhan Özcan, and Abdullah Keçik. “Parmak Ucu Defektlerinin Onarımında Ters Akımlı Digital Arter Ada Flebi Kullanımı”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 2, no. 2 (August 1994).
EndNote Kostakoğlu N, Maral T, Özcan G, Keçik A (August 1, 1994) Parmak Ucu Defektlerinin Onarımında Ters Akımlı Digital Arter Ada Flebi Kullanımı. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 2 2
IEEE N. Kostakoğlu, T. Maral, G. Özcan, and A. Keçik, “Parmak Ucu Defektlerinin Onarımında Ters Akımlı Digital Arter Ada Flebi Kullanımı”, turkplastsurg, vol. 2, no. 2, 1994.
ISNAD Kostakoğlu, Naci et al. “Parmak Ucu Defektlerinin Onarımında Ters Akımlı Digital Arter Ada Flebi Kullanımı”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 2/2 (August 1994).
JAMA Kostakoğlu N, Maral T, Özcan G, Keçik A. Parmak Ucu Defektlerinin Onarımında Ters Akımlı Digital Arter Ada Flebi Kullanımı. turkplastsurg. 1994;2.
MLA Kostakoğlu, Naci et al. “Parmak Ucu Defektlerinin Onarımında Ters Akımlı Digital Arter Ada Flebi Kullanımı”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, vol. 2, no. 2, 1994.
Vancouver Kostakoğlu N, Maral T, Özcan G, Keçik A. Parmak Ucu Defektlerinin Onarımında Ters Akımlı Digital Arter Ada Flebi Kullanımı. turkplastsurg. 1994;2(2).