BibTex RIS Kaynak Göster

Parmak Ucu Defektlerinin Onarımında Ters Akımlı Digital Arter Ada Flebi Kullanımı

Yıl 1994, Cilt: 2 Sayı: 2, - , 01.08.1994

Öz

Parmak ucu ve distal falanks defektlerinin rekonstrüksiyonu, komşu dokuların yetersizliği nedeniyle önemli bir sorundur. Duysal innervasyonu olan ya da olmayan ters akımlı digital arter ada flebi, bu amaçla başarıyla kullanılmaktadır. Bu flep, 25-54 (ortalama 34) yaşlarında, toplam 4 hastada, parmak ucu defektlerinin onarımı için kullanılmıştır. Flep 2 olguda arterial ada flebi olarak, diğer 2 olguda ise flebe giren duysal sinir dalı korunarak nörovasküler ada flebi şeklinde kullanılmıştır. Olguların birinde venöz konjesyona bağlı epidermal nekroz gelişmiş ve epitelizasyon ile iyileşmiştir. Diğerlerinde, 2-12 haftalık izlemlerde yumuşak doku örtüsü stabil bulunmuştur. Fleplerde duysal reinervasyon henüz değerlendirilmemiştir. Ters akımlı digital arter ada flebinin parmak ucu ve distal falanks defektlerinin rekonstrüksiyonunda, tek aşamalı ve kolay uygulanabilir olması, verici alanın kolay gizlenebilmesi gibi özellikleri dolayısıyla, konvansiyonel yöntemlere iyi bir alternatif olduğu sonucuna varılmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA63TY59AD
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Naci Kostakoğlu Bu kişi benim

Tuğrul Maral Bu kişi benim

Gürhan Özcan Bu kişi benim

Abdullah Keçik Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1994
Yayımlandığı Sayı Yıl 1994 Cilt: 2 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Kostakoğlu, N., Maral, T., Özcan, G., Keçik, A. (1994). Parmak Ucu Defektlerinin Onarımında Ters Akımlı Digital Arter Ada Flebi Kullanımı. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 2(2).
AMA Kostakoğlu N, Maral T, Özcan G, Keçik A. Parmak Ucu Defektlerinin Onarımında Ters Akımlı Digital Arter Ada Flebi Kullanımı. turkplastsurg. Ağustos 1994;2(2).
Chicago Kostakoğlu, Naci, Tuğrul Maral, Gürhan Özcan, ve Abdullah Keçik. “Parmak Ucu Defektlerinin Onarımında Ters Akımlı Digital Arter Ada Flebi Kullanımı”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 2, sy. 2 (Ağustos 1994).
EndNote Kostakoğlu N, Maral T, Özcan G, Keçik A (01 Ağustos 1994) Parmak Ucu Defektlerinin Onarımında Ters Akımlı Digital Arter Ada Flebi Kullanımı. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 2 2
IEEE N. Kostakoğlu, T. Maral, G. Özcan, ve A. Keçik, “Parmak Ucu Defektlerinin Onarımında Ters Akımlı Digital Arter Ada Flebi Kullanımı”, turkplastsurg, c. 2, sy. 2, 1994.
ISNAD Kostakoğlu, Naci vd. “Parmak Ucu Defektlerinin Onarımında Ters Akımlı Digital Arter Ada Flebi Kullanımı”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 2/2 (Ağustos 1994).
JAMA Kostakoğlu N, Maral T, Özcan G, Keçik A. Parmak Ucu Defektlerinin Onarımında Ters Akımlı Digital Arter Ada Flebi Kullanımı. turkplastsurg. 1994;2.
MLA Kostakoğlu, Naci vd. “Parmak Ucu Defektlerinin Onarımında Ters Akımlı Digital Arter Ada Flebi Kullanımı”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 2, sy. 2, 1994.
Vancouver Kostakoğlu N, Maral T, Özcan G, Keçik A. Parmak Ucu Defektlerinin Onarımında Ters Akımlı Digital Arter Ada Flebi Kullanımı. turkplastsurg. 1994;2(2).