Book Review
BibTex RIS Cite

Tamurbek Devletşin SSCB’de Cilt Lekesi:Türkler

Year 2019, Volume: 4 Issue: 2, 261 - 266, 20.12.2019

Abstract

Türk Dünyası’na dair günümüzde araştırmalar artmış olsa da, halen daha bu alanda eksikliklerin olduğu kabul edilmektedir. Bu alanda eksik tarafların her geçen gün azaltılması yönünde araştırmacılar tarafından çeşitli çalışmaların yapıldığı şüphesizdir. Nitekim, alan boşluğunu doldurmaya yönelik çalışmalar yapan araştırmacılardan biri de Balıkesir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sebahattin Şimşir’dir. Kendisinin çalışmaları incelendiğinde Türk Dünyası, Türk Kültürü, İslamiyet Öncesi Türk Tarihi üzerine mükemmel eserler yarattığı ortadadır. Çalışmalarının sayısı oldukça fazla olan Sayın Şimşir’in tanıtımımıza konu ettiğimiz eseri ise kendisinin son çalışması olan Tamurbek Devletşin SSCB’de Cilt Lekesi:Türkler’dir. Eser, Post Yayın Dağıtım aracılığıyla 2019 Ocak ayında okuyucuların teveccühüne sunulmuştur.
Başta karşılaştığımız eserin içerik bakımdan, yani SSCB dönemi farklı konuları içine aldığından dolayı oldukça zengin olduğunu söylemekte fayda olduğunu düşünmekteyim. Zira içerisinde tespit ettiğimiz on iki makale kaleme alınmıştır. Aslında bu makalelerin ilki hariç, diğerleri Türk Dünyası Aydınlarından Tamurbek Devletşin’e ait olmakla birlikte, çeşitli zamanlarda dergilerde yayınlanmış, Sayın Sebahattin Şimşir’in aracılığıyla dergi sayfalarında tozlanan bu makalelerinin bir araya getirilerek okuyucuyla buluşması sağlanmıştır.

References

  • Şimşir, Sebahattin, Tamurbek Devletşin SSCB’de Cilt Lekesi:Türkler, Post Yayın Dağıtım, İstanbul 2019.
Year 2019, Volume: 4 Issue: 2, 261 - 266, 20.12.2019

Abstract

References

  • Şimşir, Sebahattin, Tamurbek Devletşin SSCB’de Cilt Lekesi:Türkler, Post Yayın Dağıtım, İstanbul 2019.
There are 1 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Book Review
Authors

Merve Üner

Publication Date December 20, 2019
Published in Issue Year 2019 Volume: 4 Issue: 2

Cite

Chicago Üner, Merve. “Tamurbek Devletşin SSCB’de Cilt Lekesi:Türkler”. Türk Tarihi Araştırmaları Dergisi 4, no. 2 (December 2019): 261-66.