BibTex RIS Cite

Anne Roe ve Holland’ın Kişilik Kuramları ile Shein’in Kariyer Değerlerinin İçerik Analizi Yöntemiyle Değerlendirilmesi

Year 2014, Volume: 6 Issue: 3, - , 20.03.2016

Abstract

İnsanoğlu o kadar karmaşıktır ki hiç kimse insanların ne düşündüğünü, ne hissettiğini, davranışlarının nedenlerini tam olarak anlayamaz. İnsan davranışlarının meslek seçiminde nasıl şekillendiğini ortaya koyabilmek için bilim adamları tarafından birçok kuram ortaya konmuştur. Kuramlar insanlar için yol haritasıdır. Kuramlar büyük resmi görmemizi kolaylaştırmak için karmaşık durumların basite indirgenmesinin bir yoludur, ancak bu resim, gerçeğin kendisi değildir, kuramcının yorumudur. Bu sebeple hiçbir kuramın gerçeği % 100 yansıtmadığını akıldan çıkarmamak gerekir. Buradan hareketle çalışmamızın amacı, Anne Roe, John Holland ve Edgar Schein’in kuramlarının birbirleriyle benzerlik ve farklılıklarını; güçlü ve zayıf yönlerini ortaya koymaktır. Bir nitel çalışma olan bu araştırmanın verileri doküman incelemesi yöntemiyle toplanmış, verilerin analizinde içerik analizi tekniğinden yararlanılmıştır. Ayrıca nitel veri analiz programı MAXQDA 11 kullanılarak elde edilen verilerin kod haritası oluşturulmuştur.

Year 2014, Volume: 6 Issue: 3, - , 20.03.2016

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Orhan Adıgüzel

Adeviye Erdoğan This is me

Publication Date March 20, 2016
Published in Issue Year 2014 Volume: 6 Issue: 3

Cite

APA Adıgüzel, O., & Erdoğan, A. (2016). Anne Roe ve Holland’ın Kişilik Kuramları ile Shein’in Kariyer Değerlerinin İçerik Analizi Yöntemiyle Değerlendirilmesi. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, 6(3).
AMA Adıgüzel O, Erdoğan A. Anne Roe ve Holland’ın Kişilik Kuramları ile Shein’in Kariyer Değerlerinin İçerik Analizi Yöntemiyle Değerlendirilmesi. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. March 2016;6(3).
Chicago Adıgüzel, Orhan, and Adeviye Erdoğan. “Anne Roe Ve Holland’ın Kişilik Kuramları Ile Shein’in Kariyer Değerlerinin İçerik Analizi Yöntemiyle Değerlendirilmesi”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 6, no. 3 (March 2016).
EndNote Adıgüzel O, Erdoğan A (March 1, 2016) Anne Roe ve Holland’ın Kişilik Kuramları ile Shein’in Kariyer Değerlerinin İçerik Analizi Yöntemiyle Değerlendirilmesi. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 6 3
IEEE O. Adıgüzel and A. Erdoğan, “Anne Roe ve Holland’ın Kişilik Kuramları ile Shein’in Kariyer Değerlerinin İçerik Analizi Yöntemiyle Değerlendirilmesi”, Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, vol. 6, no. 3, 2016.
ISNAD Adıgüzel, Orhan - Erdoğan, Adeviye. “Anne Roe Ve Holland’ın Kişilik Kuramları Ile Shein’in Kariyer Değerlerinin İçerik Analizi Yöntemiyle Değerlendirilmesi”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 6/3 (March 2016).
JAMA Adıgüzel O, Erdoğan A. Anne Roe ve Holland’ın Kişilik Kuramları ile Shein’in Kariyer Değerlerinin İçerik Analizi Yöntemiyle Değerlendirilmesi. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2016;6.
MLA Adıgüzel, Orhan and Adeviye Erdoğan. “Anne Roe Ve Holland’ın Kişilik Kuramları Ile Shein’in Kariyer Değerlerinin İçerik Analizi Yöntemiyle Değerlendirilmesi”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, vol. 6, no. 3, 2016.
Vancouver Adıgüzel O, Erdoğan A. Anne Roe ve Holland’ın Kişilik Kuramları ile Shein’in Kariyer Değerlerinin İçerik Analizi Yöntemiyle Değerlendirilmesi. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2016;6(3).