BibTex RIS Cite

Algılanan Örgütsel Adaletin Tükenmişlik Üzerindeki Etkisi: Fiziksel Aktivitelere Katılımın Rolü

Year 2014, Volume: 6 Issue: 3, - , 20.03.2016

Abstract

Bu araştırmada, örgütsel adalet algılamasının ve fiziksel aktivitelere katılım düzeyinin ayrı ayrı ve birlikte tükenmişlik ile olan ilişkileri incelenmektedir. Ayrıca, fiziksel aktivitelere katılımın, örgütsel adalet algılamasının tükenmişlik ile olan ilişkisini nasıl etkilediği de ele alınmıştır. Kayseri’de tekstil sektöründe faaliyet gösteren işletmelerde yapılan araştırma sonuçlarına göre, örgütsel adalet algılamasının tükenmişlik duygusunun boyutları olan duyarsızlaşma, kişisel başarıda azalma hissi ve duygusal tükenme boyutları ile negatif yönlü ilişkilere sahip olduğu, fiziksel aktivitelere katılımın ise duyarsızlaşma ve duygusal tükenme ile negatif yönlü ilişkilere sahip olduğu anlaşılmıştır. Ayrıca fiziksel aktivitelere katılımın, örgütsel adalet ile tükenmişlik arasında anlamlı bir aracılık rolüne sahip olduğu ortaya çıkmıştır.

Year 2014, Volume: 6 Issue: 3, - , 20.03.2016

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Mahmut Özdevecioğlu

Serdar Sucan

Mahmut Akın

Publication Date March 20, 2016
Published in Issue Year 2014 Volume: 6 Issue: 3

Cite

APA Özdevecioğlu, M., Sucan, S., & Akın, M. (2016). Algılanan Örgütsel Adaletin Tükenmişlik Üzerindeki Etkisi: Fiziksel Aktivitelere Katılımın Rolü. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, 6(3).
AMA Özdevecioğlu M, Sucan S, Akın M. Algılanan Örgütsel Adaletin Tükenmişlik Üzerindeki Etkisi: Fiziksel Aktivitelere Katılımın Rolü. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. March 2016;6(3).
Chicago Özdevecioğlu, Mahmut, Serdar Sucan, and Mahmut Akın. “Algılanan Örgütsel Adaletin Tükenmişlik Üzerindeki Etkisi: Fiziksel Aktivitelere Katılımın Rolü”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 6, no. 3 (March 2016).
EndNote Özdevecioğlu M, Sucan S, Akın M (March 1, 2016) Algılanan Örgütsel Adaletin Tükenmişlik Üzerindeki Etkisi: Fiziksel Aktivitelere Katılımın Rolü. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 6 3
IEEE M. Özdevecioğlu, S. Sucan, and M. Akın, “Algılanan Örgütsel Adaletin Tükenmişlik Üzerindeki Etkisi: Fiziksel Aktivitelere Katılımın Rolü”, Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, vol. 6, no. 3, 2016.
ISNAD Özdevecioğlu, Mahmut et al. “Algılanan Örgütsel Adaletin Tükenmişlik Üzerindeki Etkisi: Fiziksel Aktivitelere Katılımın Rolü”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 6/3 (March 2016).
JAMA Özdevecioğlu M, Sucan S, Akın M. Algılanan Örgütsel Adaletin Tükenmişlik Üzerindeki Etkisi: Fiziksel Aktivitelere Katılımın Rolü. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2016;6.
MLA Özdevecioğlu, Mahmut et al. “Algılanan Örgütsel Adaletin Tükenmişlik Üzerindeki Etkisi: Fiziksel Aktivitelere Katılımın Rolü”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, vol. 6, no. 3, 2016.
Vancouver Özdevecioğlu M, Sucan S, Akın M. Algılanan Örgütsel Adaletin Tükenmişlik Üzerindeki Etkisi: Fiziksel Aktivitelere Katılımın Rolü. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2016;6(3).