BibTex RIS Cite

İşsizlik Olgusu Ve İstihdam Artırıcı Stratejiler

Year 2015, Volume: 7 Issue: 1, - , 21.03.2016

Abstract

İşsizlik, gelişmiş ve gelişmekte olan tüm ülkelerin günümüzde ve gelecekteki öncelikli sorunu durumundadır. Doğurduğu sonuçlar itibariyle hem ekonomik hem de sosyolojik ve psikolojik bir sorundur. Uluslar arası Çalışma Örgütü’nün (ILO) yayımladığı raporlar işsizliğin küresel ölçekte bir tehdit olduğunu göstermektedir. İşsizliğin küresel bir boyut alması kadar önemli bir başka nokta da istihdam ile büyüme arasında iktisat teorisinde eskiden beri kurulan doğrusal ilişkinin sorgulanmaya başlanmasıdır. Dünya ve ülkemiz ekonomisi hızla büyümesine rağmen işsizlik oranları dramatik bir biçimde yükselmededir. Küresel süreç, teknolojik gelişmeler, üretim ve yatırımın yeryüzünde dağılımı, nüfus artışı, verimlilik artışı ve kamu kesiminin ekonomideki pozisyonu gibi birçok etmen işsizlik olgusunu nitelik ve nicelik olarak belirlemektedir. Ülkeler işsizlik tehdidine karşı yeni istihdam politikaları arayışları ile işsizliğin önlenmesi ve yeni istihdam artırıcı stratejiler konusunda ciddi politikalar üretme zorunluluğu ile karşı karşıya bulunmaktadırlar. Sorunun benimsenen kapitalist ekonomik sisteme ilişkin yanı, sisteme yönelik sorgulamaları yoğunlaştırırken teknoloji ve verimlilik faktörleri de teknik incelemelerin zorunluluğunu önplana çıkarmaktadır. Sorunun çözümünün, nedeninde aranması kuralı esasında çözüm stratejileri konusunda yol gösterici olmaktadır. Ancak her çözüm önerisinin de pratik kabiliyetinin ve uygulanabilirliğinin olması her zaman mümkün olmamaktadır. Çalışmamız özellikle belli konular üzerinde odaklanacaktır. Bunlar çözüme yönelik politik tercihler ve stratejiler, ekonomik sürecin yönetimi, sektörel yapılanmalar, istihdam artırıcı yeni perspektifler ve insan faktörünün doğru eğitimine yönelik farklı yaklaşımlardan oluşacaktır.

Year 2015, Volume: 7 Issue: 1, - , 21.03.2016

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Abdülkadir Kökocak

Mesut Yılmaz This is me

Nedret Demirci This is me

Publication Date March 21, 2016
Published in Issue Year 2015 Volume: 7 Issue: 1

Cite

APA Kökocak, A., Yılmaz, M., & Demirci, N. (2016). İşsizlik Olgusu Ve İstihdam Artırıcı Stratejiler. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, 7(1).
AMA Kökocak A, Yılmaz M, Demirci N. İşsizlik Olgusu Ve İstihdam Artırıcı Stratejiler. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. March 2016;7(1).
Chicago Kökocak, Abdülkadir, Mesut Yılmaz, and Nedret Demirci. “İşsizlik Olgusu Ve İstihdam Artırıcı Stratejiler”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 7, no. 1 (March 2016).
EndNote Kökocak A, Yılmaz M, Demirci N (March 1, 2016) İşsizlik Olgusu Ve İstihdam Artırıcı Stratejiler. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 7 1
IEEE A. Kökocak, M. Yılmaz, and N. Demirci, “İşsizlik Olgusu Ve İstihdam Artırıcı Stratejiler”, Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, vol. 7, no. 1, 2016.
ISNAD Kökocak, Abdülkadir et al. “İşsizlik Olgusu Ve İstihdam Artırıcı Stratejiler”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 7/1 (March 2016).
JAMA Kökocak A, Yılmaz M, Demirci N. İşsizlik Olgusu Ve İstihdam Artırıcı Stratejiler. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2016;7.
MLA Kökocak, Abdülkadir et al. “İşsizlik Olgusu Ve İstihdam Artırıcı Stratejiler”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, vol. 7, no. 1, 2016.
Vancouver Kökocak A, Yılmaz M, Demirci N. İşsizlik Olgusu Ve İstihdam Artırıcı Stratejiler. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2016;7(1).