BibTex RIS Cite

Yerli Bir Otel Zincirinin Uluslararasılaşmasına İlişkin Nitel Bir Araştırma: Rixos Hotel Grubu Örneği

Year 2015, Volume: 7 Issue: 1, - , 21.03.2016

Abstract

Bu çalışma, uluslararası bir otel zinciri olan Rixos Otel Grubu’nun büyüme stratejisini ve uluslararasılaşmada uyguladığı temel yeteneklerini nitel araştırma desenlerinden birisi olan örnek olay (case study) çalışması esas alınarak ortaya koymayı amaçlamaktadır. Araştırmanın örneklemini 2000 yılında faaliyete başlayan ve uluslararası yerli bir otel zinciri olma özelliğini taşıyan, Rixos Otel Grubu oluşturmaktadır. Yarı yapılandırılmış mülakat formuyla yüz yüze görüşülerek elde edilen veriler, “İçerik Analizi Yöntemiyle”, NVivo 8 nitel veri analizi programı aracılığıyla çözümlenmiştir. Buna göre grup, çoklu bir büyüme stratejisi izlemektedir. Bununla birlikte grubu büyümeye götüren en önemli yeteneklerin, “müşteri beklentilerini yönetme”, “hizmet kalitesi standartları belirleyicileri” ve “Rixos yenilik uygulamaları” olarak tespit edilmiştir. Uluslararası otel işletmelerinin büyüme stratejileriyle ilgili yapılan çalışmalarda, şimdiye kadar yerli bir otel zincirinin uluslararasılaşmasına ilişkin bir değerlendirmede bulunulmamış olması, bu çalışmanın bu alandaki sonraki araştırmalara ve uluslararasılaşma eğiliminde olan yerli otel işletmelerine de katkı sağlayacağı düşünülmektedir

Year 2015, Volume: 7 Issue: 1, - , 21.03.2016

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

İhsan Kurar This is me

Ufuk Durna This is me

Mehmet İnal

Publication Date March 21, 2016
Published in Issue Year 2015 Volume: 7 Issue: 1

Cite

APA Kurar, İ., Durna, U., & İnal, M. (2016). Yerli Bir Otel Zincirinin Uluslararasılaşmasına İlişkin Nitel Bir Araştırma: Rixos Hotel Grubu Örneği. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, 7(1).
AMA Kurar İ, Durna U, İnal M. Yerli Bir Otel Zincirinin Uluslararasılaşmasına İlişkin Nitel Bir Araştırma: Rixos Hotel Grubu Örneği. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. March 2016;7(1).
Chicago Kurar, İhsan, Ufuk Durna, and Mehmet İnal. “Yerli Bir Otel Zincirinin Uluslararasılaşmasına İlişkin Nitel Bir Araştırma: Rixos Hotel Grubu Örneği”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 7, no. 1 (March 2016).
EndNote Kurar İ, Durna U, İnal M (March 1, 2016) Yerli Bir Otel Zincirinin Uluslararasılaşmasına İlişkin Nitel Bir Araştırma: Rixos Hotel Grubu Örneği. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 7 1
IEEE İ. Kurar, U. Durna, and M. İnal, “Yerli Bir Otel Zincirinin Uluslararasılaşmasına İlişkin Nitel Bir Araştırma: Rixos Hotel Grubu Örneği”, Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, vol. 7, no. 1, 2016.
ISNAD Kurar, İhsan et al. “Yerli Bir Otel Zincirinin Uluslararasılaşmasına İlişkin Nitel Bir Araştırma: Rixos Hotel Grubu Örneği”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 7/1 (March 2016).
JAMA Kurar İ, Durna U, İnal M. Yerli Bir Otel Zincirinin Uluslararasılaşmasına İlişkin Nitel Bir Araştırma: Rixos Hotel Grubu Örneği. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2016;7.
MLA Kurar, İhsan et al. “Yerli Bir Otel Zincirinin Uluslararasılaşmasına İlişkin Nitel Bir Araştırma: Rixos Hotel Grubu Örneği”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, vol. 7, no. 1, 2016.
Vancouver Kurar İ, Durna U, İnal M. Yerli Bir Otel Zincirinin Uluslararasılaşmasına İlişkin Nitel Bir Araştırma: Rixos Hotel Grubu Örneği. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2016;7(1).