Bu çalışmanın amacı; Türkiye’de gastronomi alanında uzman kişilerin Türk gastronomisi ve gastronomi turizminin mevcut durumuyla ilgili olarak görüş ve önerilerinin belirlenmesidir. Çalışmanın örneklemi kartopu yöntemi ile seçilen on kişiden oluşmaktadır. Katılımcılar belirlenirken mutfak sanatları ve gastronomi turizmi hakkında bilgi sahibi olmalarına dikkat edilmiştir. Araştırmada veri toplama aracı olarak yarı yapılandırılmış görüşme formu kullanılmıştır. Katılımcılara on adet soru yöneltilmiştir. Verilerin çözümünde nitel veri analizi yöntemlerinden betimsel analiz yöntemi kullanılmıştır. Araştırmanın bulguları incelendiğinde; katılımcıların gastro diplomasinin öncelikli olarak hayata geçirilmesi gerekliliği üzerinde durdukları görülmüştür. Gastronomi paydaşlarının ülke içinde birlik olarak hareket etmesinin önemine dikkat çekilmiştir. Yerel yemeklerin restoranlarda ve konaklama işletmelerinde doğru şekilde sunulmasının ve Türk Mutfağı ile kültürünü korumanın öncelikli olmasına vurgu yapılmıştır
This study aims to determine the opinions and suggestions of experts in the field of gastronomy about the current situation of gastronomy and gastronomy tourism in Turkey. The sample of the study consists of 10 people selected by the snowball method. While determining the participants, attention was paid to have knowledge about culinary arts and gastronomy tourism. The data were gathered through an interview form with semi-structured. Participants were asked 10 questions. Descriptive analysis method, which is one of the qualitative data analysis methods, was used to evaluate the data. Examining the findings of the study, the participants emphasize that gastro diplomacy should be implemented as a priority. The need for gastronomy stakeholders to act as unity within the country is shared. It is emphasized that local food are served correctly in restaurants and accommodation establishments and preserving Turkish cuisine and culture is a priority
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Research Article |
Authors | |
Publication Date | January 1, 2020 |
Published in Issue | Year 2020 Volume: 9 Issue: 17 |