Research Article
BibTex RIS Cite

Organik Arıcılık

Year 2005, Volume: 05 Issue: 3, 103 - 106, 26.08.2005

Abstract

Dünyada organik tarımın yaygınlaşmasıyla Türkiye’deki tüketicilerin organik tarım ürünlerine olan talebi artmıştır. Organik arıcılığın yaygınlaşmasıyla organik arı ürünleri de marketlerdeki raflarda yerini almaya başlamıştır. Böylece tüketicilere daha sağlıklı ve kaliteli arı ürünleri sunma olanağı elde edilmiştir. Bu derlemede, organik tarımın gelişimi, kontrol ve sertifikasyonu kısaca gözden geçirilerek organik arıcılıkta uyulması gereken kurallar açıklanmıştır

References

  • Anonim, 2002. T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı. Organik tarımın esasları ve uygulamasına ilişkin yönetmelik.
  • Bülbül, S., Bayturan, N., Ayan, R. 1998. Ekolojik tarım ve ilkeleri. Ekolojik (Organik, Biyolojik) Tarım. Derneği. Bornova-İzmir. s115-122. Organizasyonu
  • İlter, E., Altındişli, A. 1998. Ekolojik tarım ve ilkeleri. Ekolojik Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği. Bornova-İzmir. s1-6. Biyolojik) Tarım.
  • Kaftanoğlu, O. 2003. Ekolojik ve organik arı ürünleri üretimi. 2. Marmara Arıcılık Kongresi Bildiri Kitabı. Yalova. s209.
  • Kısmalı, İ. 1998. Ekolojik tarım organizasyonu derneği (ETO). Ekolojik (Organik, Biyolojik) Tarım. Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği. Bornova-İzmir. s123-125.
  • Konak, F. , Gökçe, M. , 2003. Arıcılıkta organik üretim.
  • Teknik Arıcılık Dergisi. 82: 8-11.
  • Öztürk, A. İ. 2004. Türkiye’ de organik bal üretimi. 1. Uluslararası Organik Hayvansal Üretim ve Gıda Güvenliği Kongresi. Kuşadası-Turkey. s110-120.
  • http:/www.tarim.gov.tr/organiktarim.htm

Organic Beekeeping

Year 2005, Volume: 05 Issue: 3, 103 - 106, 26.08.2005

Abstract

 As a concequence of world-wide applications of organic farming, demand of the consumers for organic products have increased in Turkey. The products of organic beekeeping will be at market in larger scale in near future, which makes it possible to find healthier and qualifield honeybee products for consumers. In this review, developments, control-certification procedures in organic farming and principals of organic beekeeping were summarized.

References

  • Anonim, 2002. T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı. Organik tarımın esasları ve uygulamasına ilişkin yönetmelik.
  • Bülbül, S., Bayturan, N., Ayan, R. 1998. Ekolojik tarım ve ilkeleri. Ekolojik (Organik, Biyolojik) Tarım. Derneği. Bornova-İzmir. s115-122. Organizasyonu
  • İlter, E., Altındişli, A. 1998. Ekolojik tarım ve ilkeleri. Ekolojik Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği. Bornova-İzmir. s1-6. Biyolojik) Tarım.
  • Kaftanoğlu, O. 2003. Ekolojik ve organik arı ürünleri üretimi. 2. Marmara Arıcılık Kongresi Bildiri Kitabı. Yalova. s209.
  • Kısmalı, İ. 1998. Ekolojik tarım organizasyonu derneği (ETO). Ekolojik (Organik, Biyolojik) Tarım. Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği. Bornova-İzmir. s123-125.
  • Konak, F. , Gökçe, M. , 2003. Arıcılıkta organik üretim.
  • Teknik Arıcılık Dergisi. 82: 8-11.
  • Öztürk, A. İ. 2004. Türkiye’ de organik bal üretimi. 1. Uluslararası Organik Hayvansal Üretim ve Gıda Güvenliği Kongresi. Kuşadası-Turkey. s110-120.
  • http:/www.tarim.gov.tr/organiktarim.htm
There are 9 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Subjects Structural Biology
Journal Section Research Articles
Authors

Ş. Ömür Uygur This is me

Publication Date August 26, 2005
Published in Issue Year 2005 Volume: 05 Issue: 3

Cite

Vancouver Uygur ŞÖ. Organik Arıcılık. U. Arı. D.-U. Bee J. 2005;05(3):103-6.

Important Note: Since the author-referee information is kept confidential on both sides in our journal, both the author and the referees must upload the document to the system after removing their personal information in the review document section.

Note: Authors can also use homepage of our Journal.

https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/

download
 

This work is licensed under Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International.