Research Article
BibTex RIS Cite

Surimi ve Surimi Ürünleri

Year 2012, Volume: 31 Issue: 1, 51 - 56, 01.06.2012

Abstract

En tipik balık ürünlerinden biri olan surimi ve ürünleri, yağ oranının düşük, protein oranının yüksek ve uzun raf ömrüne sahip olması nedeni ile başta Uzakdoğu olmak üzere birçok ülkede tüketicilerin artan talebi ile geniş bir tüketim alanı bulmaktadır. Son yıllarda farklı balık türleri hatta farklı hayvan türleri kullanılarak da üretilen surimi ürünlerinin üretim teknolojileri az çok değişkenlik göstermekle birlikte genel olarak aynıdır. Bu derlemede, geleneksel surimi üretim teknolojisi, çoğunluğu kamaboko olarak adlandırılan farklı ürünler ve bu ürünlerin üretiminde kullanılan temel teknolojiler ile ilgili güncel bilgilere yer verilmiştir

Surimi and Surimi Based Products

Year 2012, Volume: 31 Issue: 1, 51 - 56, 01.06.2012

Abstract

Surimi and surimi products, one of the typical fish products are increasingly on demand and find market primarily in Far Eastern and in a many other countries worldwide due to their low fat amounts, high protein contents, and longer shelf lives. Surimi produced by using various fish species, even different animal species meats in recent years have similar production technologies with minor differences. In this review, traditional surimi production technology, various products of which most are named as kamaboko, their main technologies used and up to date information is addressed.

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Ece Çetin This is me

Seran Temelli This is me

Publication Date June 1, 2012
Published in Issue Year 2012 Volume: 31 Issue: 1

Cite

APA Çetin, E., & Temelli, S. (2012). Surimi ve Surimi Ürünleri. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 31(1), 51-56.
AMA Çetin E, Temelli S. Surimi ve Surimi Ürünleri. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi. June 2012;31(1):51-56.
Chicago Çetin, Ece, and Seran Temelli. “Surimi Ve Surimi Ürünleri”. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 31, no. 1 (June 2012): 51-56.
EndNote Çetin E, Temelli S (June 1, 2012) Surimi ve Surimi Ürünleri. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 31 1 51–56.
IEEE E. Çetin and S. Temelli, “Surimi ve Surimi Ürünleri”, Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, vol. 31, no. 1, pp. 51–56, 2012.
ISNAD Çetin, Ece - Temelli, Seran. “Surimi Ve Surimi Ürünleri”. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 31/1 (June 2012), 51-56.
JAMA Çetin E, Temelli S. Surimi ve Surimi Ürünleri. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi. 2012;31:51–56.
MLA Çetin, Ece and Seran Temelli. “Surimi Ve Surimi Ürünleri”. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, vol. 31, no. 1, 2012, pp. 51-56.
Vancouver Çetin E, Temelli S. Surimi ve Surimi Ürünleri. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi. 2012;31(1):51-6.