Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Surimi ve Surimi Ürünleri

Yıl 2012, Cilt: 31 Sayı: 1, 51 - 56, 01.06.2012

Öz

En tipik balık ürünlerinden biri olan surimi ve ürünleri, yağ oranının düşük, protein oranının yüksek ve uzun raf ömrüne sahip olması nedeni ile başta Uzakdoğu olmak üzere birçok ülkede tüketicilerin artan talebi ile geniş bir tüketim alanı bulmaktadır. Son yıllarda farklı balık türleri hatta farklı hayvan türleri kullanılarak da üretilen surimi ürünlerinin üretim teknolojileri az çok değişkenlik göstermekle birlikte genel olarak aynıdır. Bu derlemede, geleneksel surimi üretim teknolojisi, çoğunluğu kamaboko olarak adlandırılan farklı ürünler ve bu ürünlerin üretiminde kullanılan temel teknolojiler ile ilgili güncel bilgilere yer verilmiştir

Surimi and Surimi Based Products

Yıl 2012, Cilt: 31 Sayı: 1, 51 - 56, 01.06.2012

Öz

Surimi and surimi products, one of the typical fish products are increasingly on demand and find market primarily in Far Eastern and in a many other countries worldwide due to their low fat amounts, high protein contents, and longer shelf lives. Surimi produced by using various fish species, even different animal species meats in recent years have similar production technologies with minor differences. In this review, traditional surimi production technology, various products of which most are named as kamaboko, their main technologies used and up to date information is addressed.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ece Çetin Bu kişi benim

Seran Temelli Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2012
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Cilt: 31 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Çetin, E., & Temelli, S. (2012). Surimi ve Surimi Ürünleri. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 31(1), 51-56.
AMA Çetin E, Temelli S. Surimi ve Surimi Ürünleri. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi. Haziran 2012;31(1):51-56.
Chicago Çetin, Ece, ve Seran Temelli. “Surimi Ve Surimi Ürünleri”. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 31, sy. 1 (Haziran 2012): 51-56.
EndNote Çetin E, Temelli S (01 Haziran 2012) Surimi ve Surimi Ürünleri. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 31 1 51–56.
IEEE E. Çetin ve S. Temelli, “Surimi ve Surimi Ürünleri”, Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 31, sy. 1, ss. 51–56, 2012.
ISNAD Çetin, Ece - Temelli, Seran. “Surimi Ve Surimi Ürünleri”. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 31/1 (Haziran 2012), 51-56.
JAMA Çetin E, Temelli S. Surimi ve Surimi Ürünleri. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi. 2012;31:51–56.
MLA Çetin, Ece ve Seran Temelli. “Surimi Ve Surimi Ürünleri”. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 31, sy. 1, 2012, ss. 51-56.
Vancouver Çetin E, Temelli S. Surimi ve Surimi Ürünleri. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi. 2012;31(1):51-6.