Günümüzde tüm sektörlerde artan rekabet ve gelişme hızına paralel olarak, işletmelerin artan müşteri talep ve beklentilerini karşılama ve bunun sonucunda da onların memnuniyetlerini sağlama çabalarındaki yeni arayışları, işletmeleri gerçekleştirdikleri faaliyetlerde, yeni yönetim stratejilerine yöneltmektedir. Günümüzde faaliyet alanı ne olursa olsun, işletmelerin bir yönetim stratejisi olarak ilgi gösterdikleri dış kaynak kullanımı da, bu stratejilerden biridir. Bu çalışmada, bu uygulamaya ilişkin literatürdeki teoriler ve yapılmış çalışmalar kapsamında, dış kaynak kullanımının işletmelere sağladığı avantaj ve dezavantajlar ile, dış kaynak kullanımının başarı şartı için nelerin yapılması gerektiğine ve sürecine ilişkin bilgiler doğrultusunda, otel işletmelerine ilişkin mevcut durum ortaya konulmaya çalışılarak, sektöre ve ilgili litaratüre katkı sağlanması hedeflenmektedir.
Günümüzde tüm sektörlerde artan rekabet ve gelişme hızına paralel olarak, işletmelerin artan müşteri talep ve beklentilerini karşılama ve bunun sonucunda da onların memnuniyetlerini sağlama çabalarındaki yeni arayışları, işletmeleri gerçekleştirdikleri faaliyetlerde, yeni yönetim stratejilerine yöneltmektedir. Günümüzde faaliyet alanı ne olursa olsun, işletmelerin bir yönetim stratejisi olarak ilgi gösterdikleri dış kaynak kullanımı da, bu stratejilerden biridir. Bu çalışmada, bu uygulamaya ilişkin literatürdeki teoriler ve yapılmış çalışmalar kapsamında, dış kaynak kullanımının işletmelere sağladığı avantaj ve dezavantajlar ile, dış kaynak kullanımının başarı şartı için nelerin yapılması gerektiğine ve sürecine ilişkin bilgiler doğrultusunda, otel işletmelerine ilişkin mevcut durum ortaya konulmaya çalışılarak, sektöre ve ilgili litaratüre katkı sağlanması hedeflenmektedir.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | April 1, 2007 |
Submission Date | August 16, 2014 |
Published in Issue | Year 2007 Issue: 3 |
Journal of Productivity is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License (CC BY-NC 4.0)