In today's ever globalizing world, in order to survive, organizations have to increase their productivity continuously. Six Sigma is a popular approach emerging in the last couple of years to enhance the quality in organizations. Although Six Sigma is largely based on statistics, it has an organizational and managerial side that needs to be considered and that makes the topics of this article. In this article, the basic characteristics of Six Sigma have been discussed, the major differences and similarities with other popular managerial approaches are outlined, the success factors in Six Sigma are covered and the possible impacts of Six Sigma on organizational performance are argued. This study lays the theoretical foundations of future empirical Six Sigma studies in organizations, also satisfies existing theoretical works about today's popular managerial approach Six Sigma in Turkish literature.
Günümüzün hızla küreselleşen dünyasında, işletmeler yarlıklarını sürdürmek için verimliliklerini sürekli arttırmak zorundadır. Altı Sigma, işletmelerde kalite artırımı konusunda son yıllarda popüler olan bir kalite yönetimi yaklaşımıdır. Önemli ölçüde istatistiksel temellere dayanan Altı Sigma yaklaşımının, önemsenmesi gereken ve bu makalenin konusunu oluşturan bir yönetsel ve örgütsel yanı da vardır. Bu makalede, Altı Sigma'nın bir kalite yönetimi sistemi olarak temel özelliklerinden ve uygulayıcılarından bahsedilmiş, diğer güncel yönetim yaklaşımlarından farklı ve benzer yönleri tartışılmış, Altı Sigma başarı faktörleri irdelenmiş ve Altı Sigma'nın işletme performansına etkisi anlatılmıştır. İşletmelerde uygulanacak ampirik bir Altı Sigma çalışmasının temelde teorik altyapısını oluşturan bu çalışma, günümüzde sıkça tartışılan Altı Sigma yaklaşımı ile ilgili önemli bir teorik eksikliği gidermeyi amaçlamaktadır.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | May 1, 2007 |
Submission Date | August 16, 2014 |
Published in Issue | Year 2007 Issue: 4 |
Journal of Productivity is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License (CC BY-NC 4.0)