Bu çalışmada Ege Bölgesi Küçük
Menderes Havzası’nda 2002 yılında faaliyet gösteren gıda işletmelerinin üretim
etkinliği ölçülmekte ve üretim etkinliğini etkileyen olası faktörlerin etkinlik
üzerindeki etkileri test edilmektedir. İşletmelerin üretim etkinliğini ölçmede
Veri Zarflama Analizi yöntemi
kullanılmıştır. Bu yöntemde ölçeğe göre sabit getiri ve ölçeğe göre değişken
getiri varsayımları altında elde edilen ortalama teknik etkinlik indeksleri
sırasıyla 0.479 ve 0.653’tür. Bu iki indeksin birbirinden farklı olması, gıda
işletmelerinin optimal üretim ölçeğinde üretim yapmadıklarını göstermektedir.
| Journal Section | Articles |
|---|---|
| Authors | |
| Publication Date | May 1, 2005 |
| Submission Date | July 31, 2017 |
| Published in Issue | Year 2005 Issue: 2 |
Journal of Productivity is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License (CC BY-NC 4.0)