BibTex RIS Cite

YARGITAYCA VERİLEN BOZMA YAHUT BÖLGE ADLİYE MAHKEMELERİNCE VERİLEN GÖNDERME KARARLARINDAN SONRA ISLAH YAPILIP YAPILAMAYACAĞI SORUNU

Year 2016, YBHD 2016/2, 0 - 0, 15.07.2016

Abstract

ÖZET

Bu çalışmada, bölge adliye mahkemelerinin ilen göreve başlamalarından sonra, Yargıtay tarafından verilecek bozma kararları üzerine ıslahın mümkün olup olmadığı incelenmiştir. Bununla birlikte bölge adliye mahkemesinin dosyayı ilk derece mahkemesine göndermesinden sonraki aşamada da ıslah yapılabilmesi meselesi ele alınmıştır. Bu çerçevede, anılan konuya ilişkin bugüne kadar verilmiş Yargıtay kararları ve öğretide ileri sürülen görüşler değerlendirilmiştir.

Anahtar Kelimeler: Islah, bozma kararı, bozmadan sonra ıslah, usûlî işlem, bölge adliye mahkemeleri. 

Year 2016, YBHD 2016/2, 0 - 0, 15.07.2016

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Journal Section PRIVATE LAW
Authors

Ersin Erdoğan

Cansu Korkmaz

Publication Date July 15, 2016
Published in Issue Year 2016 YBHD 2016/2

Cite

APA Erdoğan, E., & Korkmaz, C. (2016). YARGITAYCA VERİLEN BOZMA YAHUT BÖLGE ADLİYE MAHKEMELERİNCE VERİLEN GÖNDERME KARARLARINDAN SONRA ISLAH YAPILIP YAPILAMAYACAĞI SORUNU. Yıldırım Beyazıt Hukuk Dergisi(2).
AMA Erdoğan E, Korkmaz C. YARGITAYCA VERİLEN BOZMA YAHUT BÖLGE ADLİYE MAHKEMELERİNCE VERİLEN GÖNDERME KARARLARINDAN SONRA ISLAH YAPILIP YAPILAMAYACAĞI SORUNU. YBHD. July 2016;(2).
Chicago Erdoğan, Ersin, and Cansu Korkmaz. “YARGITAYCA VERİLEN BOZMA YAHUT BÖLGE ADLİYE MAHKEMELERİNCE VERİLEN GÖNDERME KARARLARINDAN SONRA ISLAH YAPILIP YAPILAMAYACAĞI SORUNU”. Yıldırım Beyazıt Hukuk Dergisi, no. 2 (July 2016).
EndNote Erdoğan E, Korkmaz C (July 1, 2016) YARGITAYCA VERİLEN BOZMA YAHUT BÖLGE ADLİYE MAHKEMELERİNCE VERİLEN GÖNDERME KARARLARINDAN SONRA ISLAH YAPILIP YAPILAMAYACAĞI SORUNU. Yıldırım Beyazıt Hukuk Dergisi 2
IEEE E. Erdoğan and C. Korkmaz, “YARGITAYCA VERİLEN BOZMA YAHUT BÖLGE ADLİYE MAHKEMELERİNCE VERİLEN GÖNDERME KARARLARINDAN SONRA ISLAH YAPILIP YAPILAMAYACAĞI SORUNU”, YBHD, no. 2, July 2016.
ISNAD Erdoğan, Ersin - Korkmaz, Cansu. “YARGITAYCA VERİLEN BOZMA YAHUT BÖLGE ADLİYE MAHKEMELERİNCE VERİLEN GÖNDERME KARARLARINDAN SONRA ISLAH YAPILIP YAPILAMAYACAĞI SORUNU”. Yıldırım Beyazıt Hukuk Dergisi 2 (July 2016).
JAMA Erdoğan E, Korkmaz C. YARGITAYCA VERİLEN BOZMA YAHUT BÖLGE ADLİYE MAHKEMELERİNCE VERİLEN GÖNDERME KARARLARINDAN SONRA ISLAH YAPILIP YAPILAMAYACAĞI SORUNU. YBHD. 2016.
MLA Erdoğan, Ersin and Cansu Korkmaz. “YARGITAYCA VERİLEN BOZMA YAHUT BÖLGE ADLİYE MAHKEMELERİNCE VERİLEN GÖNDERME KARARLARINDAN SONRA ISLAH YAPILIP YAPILAMAYACAĞI SORUNU”. Yıldırım Beyazıt Hukuk Dergisi, no. 2, 2016.
Vancouver Erdoğan E, Korkmaz C. YARGITAYCA VERİLEN BOZMA YAHUT BÖLGE ADLİYE MAHKEMELERİNCE VERİLEN GÖNDERME KARARLARINDAN SONRA ISLAH YAPILIP YAPILAMAYACAĞI SORUNU. YBHD. 2016(2).

VDOGPq.jpg