Research Article
BibTex RIS Cite

تحليل بيانات بعض فهادس مخطوطات المدرسة الاباضية

Year 2017, Volume: 3 Issue: 2, 157 - 180, 30.12.2017

Abstract

Bu çalışma Tunus, Cezayir, Libya, Mısır, Ürdün ve Avrupa’daki arşivlerde bulunan bazı yazma eserlerin incelenmesine dayan- maktadır. Çalışmada bu yazmalarda yer alan ve H. I. asırdan gü- nümüze kadar devam eden bazı İbadi düşüncelerine odaklanıl- mıştır. Bu fikirler çeşitli sınıflandırmalara tabi tutulmuş ve aralarındaki farklılıklar değerlendirilmiştir. Ayrıca arşivler arasında da bir kıyaslama yapılarak buralarda bulunan yazmaların muhteva farklarına dikkat çekilmiştir. Bu çerçevede İbadi Medreselerine ait bazı yazma eserler incelenerek bunların incelenmesi hususunda bir usul oluşturulmasının gereğine dikkat çekilmiştir. Özellikle Libya’da bulunan İbadi yazmalarının içeriklerinin önemine vurgu yapılmıştır.

References

  • Arapça kaynakça makale sonundadır.

Bazı İbadi Medreselerinin Yazma Eserleri Kataloglarının İç Tetkiki

Year 2017, Volume: 3 Issue: 2, 157 - 180, 30.12.2017

Abstract

Bu çalışma Tunus, Cezayir, Libya, Mısır, Ürdün ve Avrupa’daki arşivlerde bulunan bazı yazma eserlerin incelenmesine dayan- maktadır. Çalışmada bu yazmalarda yer alan ve H. I. asırdan günümüze kadar devam eden bazı İbadi düşüncelerine odaklanılmıştır. Bu fikirler çeşitli sınıflandırmalara tabi tutulmuş ve arala- rındaki farklılıklar değerlendirilmiştir. Ayrıca arşivler arasında da bir kıyaslama yapılarak buralarda bulunan yazmaların muhteva farklarına dikkat çekilmiştir. Bu çerçevede İbadi Medreselerine ait bazı yazma eserler incelenerek bunların incelenmesi hususunda bir usul oluşturulmasının gereğine dikkat çekilmiştir. Özellikle Libya’da bulunan İbadi yazmalarının içeriklerinin önemine vurgu yapılmıştır.

References

  • Arapça kaynakça makale sonundadır.
Year 2017, Volume: 3 Issue: 2, 157 - 180, 30.12.2017

Abstract

References

  • Arapça kaynakça makale sonundadır.
There are 1 citations in total.

Details

Primary Language Arabic
Journal Section Makaleler
Authors

Tevfik İyad Şakruni This is me

Publication Date December 30, 2017
Submission Date October 18, 2017
Acceptance Date November 24, 2017
Published in Issue Year 2017 Volume: 3 Issue: 2

Cite

ISNAD Şakruni, Tevfik İyad. “تحليل بيانات بعض فهادس مخطوطات المدرسة الاباضية”. Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi 3/2 (December 2017), 157-180.

Journal of Near East University Faculty of Theology is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License (CC BY NC).