BibTex RIS Cite

Beton Yollar ve Beton Yol Yapımının Araştırılması

Year 2011, Volume: 7 Issue: 1, 89 - 99, 22.06.2016

Abstract

Bu çalışmada beton yol ve yapım aşamalarının araştırılması amaçlanmıştır. Bir ülke için kalkınma bakımından, ulaşım kolaylığının büyük bir etken olduğu tartışılmaz bir gerçektir. Gelişmiş ülkelere göre ülkemizin ulaşım ağları yetersiz kalmakla birlikte yollarımızdaki trafik yoğunluğu da artmaktadır ve artan tarafik yoğunluğu ile birlikte yol kaplamalarına büyük bir görev düşmektedir. Bu çalışmada beton yolların taşıması gerektiği özellikleri, üstünlükleri ve yapımı hakkında bilgi verilmiş ve beton yolların diğer yol türlerine göre çoğu bakından daha iyi sonuçlar verebildiği kanısına varılmıştır. Amerika’da 100, Avrupa’da 75 yıldır kullanılan beton yol teknolojisinin ülkemiz karayollarında kullanılması ile ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağı yapılan literatür çalışmaları ile bilinmektedir. Beton yolların: Daha kısa duruş mesafesi; tekerlek izi oluşumuna karşı dirençli; her mevsimde ve her koşulda yapılabilir; trafik seyir hızında artış sağlayabilir; hava koşulları ve yakıt, yağ dökülmesi vb. etkilere karşı dirençli; çevre dostu; yerli malzeme kullanır; daha az mevsimsel hasara uğrar; akaryakıt tasarrufu sağlayabilir; uzun ömürlü ve gece görüşünü kolaylaştırır olması gibi avantajlarının öne çıktığı belirlenmiştir. Bu avantaja sahip olan beton yollara, diğer gelişmiş ülkelerde verilen önemin, artık gelişmekte olan ülkemizde de verilmesi gerekmekte olduğu düşünülmektedir. Anahtar Kelimeler: Beton Yol, Beton Yol Yapımı, Beton Yolun Avantajları

Investigation of Concrete Roads and Concrete Road Construction

Year 2011, Volume: 7 Issue: 1, 89 - 99, 22.06.2016

Abstract

This study aims at researching of concrete road and its building. It’s an unarguable fact that transportation easiness is a big factor in terms of development of a state. Compared with developed countries, transportation net is insufficient and traffic intensity at our roads is increasing and road coverings falls to a big duty due to traffic intensity which is increasing. In this study, some information is given about the features of concrete roads, their advantages and their construction and it’s concluded that by comparison with other toad types concrute road can give beter results in most aspects. Thanks to literateur studies, it is known that being used at our state’s roads concrete roads technology which are used for 100 years in America, for 75 years in Europe will make a major contribution to the state economy. It is determined that concrete roads have many advantages such as, the vehicles stop at shorter distances, they can be made in every seasons at every condition, they can provide an increase at traffic speed, they stand up to factors such as weather conditions and fuel-oil spillovers. They are environmentally friendly, the home made materials are used, concrete roads suffer less from seasonal damages, they can be provide fuel saving, they are long-lasting, they make the night sight easy. It is thought that the importance, given in other developed states to concrete roads, should ve given to our country. Keywords: Concrete Road, Concrete Road Building, Advantages of Concrete Roads.

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA27DZ64UP
Journal Section Articles
Authors

Mehmet Kozak

Publication Date June 22, 2016
Published in Issue Year 2011 Volume: 7 Issue: 1

Cite

APA Kozak, M. (2016). Beton Yollar ve Beton Yol Yapımının Araştırılması. Yapı Teknolojileri Elektronik Dergisi, 7(1), 89-99.
AMA Kozak M. Beton Yollar ve Beton Yol Yapımının Araştırılması. yted. June 2016;7(1):89-99.
Chicago Kozak, Mehmet. “Beton Yollar Ve Beton Yol Yapımının Araştırılması”. Yapı Teknolojileri Elektronik Dergisi 7, no. 1 (June 2016): 89-99.
EndNote Kozak M (June 1, 2016) Beton Yollar ve Beton Yol Yapımının Araştırılması. Yapı Teknolojileri Elektronik Dergisi 7 1 89–99.
IEEE M. Kozak, “Beton Yollar ve Beton Yol Yapımının Araştırılması”, yted, vol. 7, no. 1, pp. 89–99, 2016.
ISNAD Kozak, Mehmet. “Beton Yollar Ve Beton Yol Yapımının Araştırılması”. Yapı Teknolojileri Elektronik Dergisi 7/1 (June 2016), 89-99.
JAMA Kozak M. Beton Yollar ve Beton Yol Yapımının Araştırılması. yted. 2016;7:89–99.
MLA Kozak, Mehmet. “Beton Yollar Ve Beton Yol Yapımının Araştırılması”. Yapı Teknolojileri Elektronik Dergisi, vol. 7, no. 1, 2016, pp. 89-99.
Vancouver Kozak M. Beton Yollar ve Beton Yol Yapımının Araştırılması. yted. 2016;7(1):89-9.