Internationalization, as part of a public policy agenda for universities, is relatively new in Argentina. Policies oriented toward internationalization have been scarce and have depended on financial opportunities from developed countries. Since academics are key actors in the development of internationalization, and the academic profession in Argentina is heterogeneous and fragmented, the extent to which recent internationalization policies on higher education might impact on the international level of Argentine academic activity is still unknown. This article delves into the questions of whether being international today is either an option or a privilege for Argentine academics, and how this condition determines their perception of the value of internationalization at the institutions where they work, given their central role at the university. To do this, we have relied on the 2018 Academic Profession in the Knowledge-based Society (APIKS) survey to analyze the level of academic internationalization in Argentina in relation to personal and professional qualities. We, therefore, examine our questions aiming toward the creation of favorable academic environments for institutional internationalization. Our findings could be helpful in thinking up a comprehensive change for institutional internationalization and, therefore, institutional quality.
National Agency of Promotion of Science & Tecnology, Argentina
2017–2110
The research in this article was supported in Argentina by the National Agency of Promotion of Science & Tecnology, Project PICT N° 2017–2110 “The Argentinian Academic Profession in the Knowledge Society”.
Üniversiteler için kamu politikası gündeminin bir parçası olarak uluslararasılaşma, Arjantin'de nispeten yenidir. Uluslararasılaşmaya yönelik politikalar şimdiye kadar kıttı ve gelişmiş ülkelerden gelen finansal fırsatlara bağlı idi. Akademisyenler uluslararasılaşmanın gelişiminde kilit aktörler olduğundan ve Arjantin'deki akademik meslek heterojen ve parçalı olduğundan, yükseköğretime ilişkin son zamanlardaki uluslararasılaştırma politikalarının Arjantin akademik faaliyetlerinin uluslararası düzeyini ne ölçüde etkileyeceği hala bilinmemektedir. Bu makale Arjantinli akademisyenler için uluslararası olmanın bir seçenek mi yoksa bir ayrıcalık mı olduğu ve bu durumun üniversitedeki merkezi rolleri göz önüne alındığında çalıştıkları kurumlarda uluslararasılaşmanın değerine ilişkin algılarını nasıl belirlediği sorularını araştırmaktadır. Bunu yapmak için, kişisel ve profesyonel niteliklerle ilgili olarak Arjantin’deki akademik uluslararasılaşma düzeyini analiz etmek için 2018 Bilgiye Dayalı Toplumda Akademik Meslek (APIKS) anketinden yararlanıldı ve kurumsal uluslararasılaşma için uygun akademik ortamların nasıl yaratılabileceği soruları yanıtlanmaya çalışıldı. Bulguların, kurumsal uluslararasılaşma ve kurumsal kalitenin artırılması yönündeki kapsamlı değişikliklere katkı sunması beklenmektedir.
2017–2110
Primary Language | English |
---|---|
Subjects | Studies on Education |
Journal Section | Original Empirical Research |
Authors | |
Project Number | 2017–2110 |
Publication Date | November 30, 2022 |
Published in Issue | Year 2022 |
Yükseköğretim Dergisi, bünyesinde yayınlanan yazıların fikirlerine resmen katılmaz, basılı ve çevrimiçi sürümlerinde yayınladığı hiçbir ürün veya servis reklamı için güvence vermez. Yayınlanan yazıların bilimsel ve yasal sorumlulukları yazarlarına aittir. Yazılarla birlikte gönderilen resim, şekil, tablo vb. unsurların özgün olması ya da daha önce yayınlanmış iseler derginin hem basılı hem de elektronik sürümünde yayınlanabilmesi için telif hakkı sahibinin yazılı onayının bulunması gerekir. Yazarlar yazılarının bütün yayın haklarını derginin yayıncısı Türkiye Bilimler Akademisi'ne (TÜBA) devrettiklerini kabul ederler. Yayınlanan içeriğin (yazı ve görsel unsurlar) telif hakları dergiye ait olur. Dergide yayınlanması uygun görülen yazılar için telif ya da başka adlar altında hiçbir ücret ödenmez ve baskı masrafı alınmaz; ancak ayrı baskı talepleri ücret karşılığı yerine getirilir.
TÜBA, yazarlardan devraldığı ve derginin çevrimiçi (online) sürümünde yayımladığı içerikle ilgili telif haklarından, bilimsel içeriğe evrensel açık erişimin (open access) desteklenmesi ve geliştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla, bilinen standartlarda kaynak olarak gösterilmesi koşuluyla, ticari kullanım amacı ve içerik değişikliği dışında kalan tüm kullanım (çevrimiçi bağlantı verme, kopyalama, baskı alma, herhangi bir fiziksel ortamda çoğaltma ve dağıtma vb.) haklarını (ilgili içerikte tersi belirtilmediği sürece) Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported (CC BY-NC-ND4.0) Lisansı aracılığıyla bedelsiz kullanıma sunmaktadır. İçeriğin ticari amaçlı kullanımı için TÜBA'dan yazılı izin alınması gereklidir.