Review
BibTex RIS Cite
Year 2013, Volume: 2013 Issue: 1, 0 - 0, 01.02.2013
https://doi.org/10.17693/yunusae.v2013i21906.235427

Abstract

References

  • Anonim 1. www.tse.org.tr , 2007 TS 18001 Ýþ saðlýðý ve HSE Health and Safety Executive, Health and safety on Floating Fish Farm Installations.
  • Tacon, A.G.J. ve Halwart, M. 2007. Cage aquaculture: a lendirme Süreci.
  • Anonim 2. TSE.2011. TS 18001 Ýþ Saðlýðý ve Güvenliði Yönetim Sistemi Temel Eðitimi Kitapçýðý.
  • URL www.isguvenligi.net, 2007 Balýkçýlýk Sektöründe global overview. In M. Halwart, D. Soto and J.R. Arthur (eds). Cage aquaculture – Regional reviews and global overview, pp. 1–16. FAO Fisheries Technical Paper. No. 498. Rome, FAO. 241 pp.
  • Ýþ Saðlýðý ve Güvenliði
  • URL http://www.hse.gov.uk/pubns/inds28.pdf, 2011

TS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ve Yüzer Kafes Balık Üretim Tesislerinde İş Sağlığı ve Güvenliği

Year 2013, Volume: 2013 Issue: 1, 0 - 0, 01.02.2013
https://doi.org/10.17693/yunusae.v2013i21906.235427

Abstract

Su ürünleri yetiştiricilik sektöründe
karşılaşılan en önemli insan kaynakları sorunlarından biri, çalışanların
emniyetli ve sağlıklı bir çalışma ortamına sahip olmamalarıdır. İş yerlerinde,
işin yürütülmesi ile ilgili olarak oluşan tehlikelerden, sağlığa zarar verecek
koşullardan korunmak ve daha uygun bir iş ortamı oluşturmak için gerçekleştirilen
metotlu çalışmalar “İş güvenliği” olarak adlandırılmaktadır. İş Sağlığı ve
Güvenliği (İSG) Yönetim Sistemi; iş sağlığı ve güvenliği faaliyetlerinin
kuruluşların genel stratejileri ile uyumlu olarak sistematik bir şekilde ele
alınıp sürekli iyileştirme yaklaşımı çerçevesinde çözümlenmesini amaçlayan dinamik
bir araçtır. TS 18001 İSG
Yönetim Sistemi; kuruluş organizasyonunu, faaliyet planlarını, sorumlulukları,
deneyimleri, prosesleri, prosedür ve talimatları içeren dokümantasyonu, İSG
politikasının ve hedeflerin belirlenerek uygulanmasını, sistem performansının
sürekli olarak iyileştirilmesini, sistemin sistematik olarak gözden
geçirilmesini ve sistemin sürdürülmesi ve sürekli iyileştirilmesi için gerekli
tüm kaynakları kapsar.
Yüzer kafes balık tesislerinde iş sağlığı ve
güvenliği kapsamında değerlendirilebilecek konular; konstrüksiyonu ve bakımı, otokorkuluklar ve güvenli çalışma zeminleri ile ilgili
şartlar, araç yolları, güvenlik ve kurtarma ekipmanları, yağışlı ve soğuk hava
için koruyucu giysiler, barınma imkanları, ışık, elektrik, iletişim, kol gücü
ile çalışma, kaldırma işlemleri, temizlik ve tuvalet imkanları, ilkyardım, sağlık
riskleri, sağlık ve güvenlik mevzuatı gibi konular olup, işletmelerin bu
konular üzerinde çalışma yaparak gerekli önlemleri almaları gerekmektedir.

References

  • Anonim 1. www.tse.org.tr , 2007 TS 18001 Ýþ saðlýðý ve HSE Health and Safety Executive, Health and safety on Floating Fish Farm Installations.
  • Tacon, A.G.J. ve Halwart, M. 2007. Cage aquaculture: a lendirme Süreci.
  • Anonim 2. TSE.2011. TS 18001 Ýþ Saðlýðý ve Güvenliði Yönetim Sistemi Temel Eðitimi Kitapçýðý.
  • URL www.isguvenligi.net, 2007 Balýkçýlýk Sektöründe global overview. In M. Halwart, D. Soto and J.R. Arthur (eds). Cage aquaculture – Regional reviews and global overview, pp. 1–16. FAO Fisheries Technical Paper. No. 498. Rome, FAO. 241 pp.
  • Ýþ Saðlýðý ve Güvenliði
  • URL http://www.hse.gov.uk/pubns/inds28.pdf, 2011
There are 6 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Reviwe
Authors

Servet Atayeter This is me

Hasan Hüseyin Atar This is me

Publication Date February 1, 2013
Published in Issue Year 2013 Volume: 2013 Issue: 1

Cite

APA Atayeter, S., & Atar, H. H. (2013). TS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ve Yüzer Kafes Balık Üretim Tesislerinde İş Sağlığı ve Güvenliği. Aquaculture Studies, 2013(1). https://doi.org/10.17693/yunusae.v2013i21906.235427
AMA Atayeter S, Atar HH. TS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ve Yüzer Kafes Balık Üretim Tesislerinde İş Sağlığı ve Güvenliği. AquaST. February 2013;2013(1). doi:10.17693/yunusae.v2013i21906.235427
Chicago Atayeter, Servet, and Hasan Hüseyin Atar. “TS 18001 İş Sağlığı Ve Güvenliği Yönetim Sistemi Ve Yüzer Kafes Balık Üretim Tesislerinde İş Sağlığı Ve Güvenliği”. Aquaculture Studies 2013, no. 1 (February 2013). https://doi.org/10.17693/yunusae.v2013i21906.235427.
EndNote Atayeter S, Atar HH (February 1, 2013) TS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ve Yüzer Kafes Balık Üretim Tesislerinde İş Sağlığı ve Güvenliği. Aquaculture Studies 2013 1
IEEE S. Atayeter and H. H. Atar, “TS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ve Yüzer Kafes Balık Üretim Tesislerinde İş Sağlığı ve Güvenliği”, AquaST, vol. 2013, no. 1, 2013, doi: 10.17693/yunusae.v2013i21906.235427.
ISNAD Atayeter, Servet - Atar, Hasan Hüseyin. “TS 18001 İş Sağlığı Ve Güvenliği Yönetim Sistemi Ve Yüzer Kafes Balık Üretim Tesislerinde İş Sağlığı Ve Güvenliği”. Aquaculture Studies 2013/1 (February 2013). https://doi.org/10.17693/yunusae.v2013i21906.235427.
JAMA Atayeter S, Atar HH. TS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ve Yüzer Kafes Balık Üretim Tesislerinde İş Sağlığı ve Güvenliği. AquaST. 2013;2013. doi:10.17693/yunusae.v2013i21906.235427.
MLA Atayeter, Servet and Hasan Hüseyin Atar. “TS 18001 İş Sağlığı Ve Güvenliği Yönetim Sistemi Ve Yüzer Kafes Balık Üretim Tesislerinde İş Sağlığı Ve Güvenliği”. Aquaculture Studies, vol. 2013, no. 1, 2013, doi:10.17693/yunusae.v2013i21906.235427.
Vancouver Atayeter S, Atar HH. TS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ve Yüzer Kafes Balık Üretim Tesislerinde İş Sağlığı ve Güvenliği. AquaST. 2013;2013(1).