Derleme
BibTex RIS Kaynak Göster
Yıl 2013, Cilt: 2013 Sayı: 1, 0 - 0, 01.02.2013
https://doi.org/10.17693/yunusae.v2013i21906.235427

Öz

Kaynakça

  • Anonim 1. www.tse.org.tr , 2007 TS 18001 Ýþ saðlýðý ve HSE Health and Safety Executive, Health and safety on Floating Fish Farm Installations.
  • Tacon, A.G.J. ve Halwart, M. 2007. Cage aquaculture: a lendirme Süreci.
  • Anonim 2. TSE.2011. TS 18001 Ýþ Saðlýðý ve Güvenliði Yönetim Sistemi Temel Eðitimi Kitapçýðý.
  • URL www.isguvenligi.net, 2007 Balýkçýlýk Sektöründe global overview. In M. Halwart, D. Soto and J.R. Arthur (eds). Cage aquaculture – Regional reviews and global overview, pp. 1–16. FAO Fisheries Technical Paper. No. 498. Rome, FAO. 241 pp.
  • Ýþ Saðlýðý ve Güvenliði
  • URL http://www.hse.gov.uk/pubns/inds28.pdf, 2011

TS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ve Yüzer Kafes Balık Üretim Tesislerinde İş Sağlığı ve Güvenliği

Yıl 2013, Cilt: 2013 Sayı: 1, 0 - 0, 01.02.2013
https://doi.org/10.17693/yunusae.v2013i21906.235427

Öz

Su ürünleri yetiştiricilik sektöründe
karşılaşılan en önemli insan kaynakları sorunlarından biri, çalışanların
emniyetli ve sağlıklı bir çalışma ortamına sahip olmamalarıdır. İş yerlerinde,
işin yürütülmesi ile ilgili olarak oluşan tehlikelerden, sağlığa zarar verecek
koşullardan korunmak ve daha uygun bir iş ortamı oluşturmak için gerçekleştirilen
metotlu çalışmalar “İş güvenliği” olarak adlandırılmaktadır. İş Sağlığı ve
Güvenliği (İSG) Yönetim Sistemi; iş sağlığı ve güvenliği faaliyetlerinin
kuruluşların genel stratejileri ile uyumlu olarak sistematik bir şekilde ele
alınıp sürekli iyileştirme yaklaşımı çerçevesinde çözümlenmesini amaçlayan dinamik
bir araçtır. TS 18001 İSG
Yönetim Sistemi; kuruluş organizasyonunu, faaliyet planlarını, sorumlulukları,
deneyimleri, prosesleri, prosedür ve talimatları içeren dokümantasyonu, İSG
politikasının ve hedeflerin belirlenerek uygulanmasını, sistem performansının
sürekli olarak iyileştirilmesini, sistemin sistematik olarak gözden
geçirilmesini ve sistemin sürdürülmesi ve sürekli iyileştirilmesi için gerekli
tüm kaynakları kapsar.
Yüzer kafes balık tesislerinde iş sağlığı ve
güvenliği kapsamında değerlendirilebilecek konular; konstrüksiyonu ve bakımı, otokorkuluklar ve güvenli çalışma zeminleri ile ilgili
şartlar, araç yolları, güvenlik ve kurtarma ekipmanları, yağışlı ve soğuk hava
için koruyucu giysiler, barınma imkanları, ışık, elektrik, iletişim, kol gücü
ile çalışma, kaldırma işlemleri, temizlik ve tuvalet imkanları, ilkyardım, sağlık
riskleri, sağlık ve güvenlik mevzuatı gibi konular olup, işletmelerin bu
konular üzerinde çalışma yaparak gerekli önlemleri almaları gerekmektedir.

Kaynakça

  • Anonim 1. www.tse.org.tr , 2007 TS 18001 Ýþ saðlýðý ve HSE Health and Safety Executive, Health and safety on Floating Fish Farm Installations.
  • Tacon, A.G.J. ve Halwart, M. 2007. Cage aquaculture: a lendirme Süreci.
  • Anonim 2. TSE.2011. TS 18001 Ýþ Saðlýðý ve Güvenliði Yönetim Sistemi Temel Eðitimi Kitapçýðý.
  • URL www.isguvenligi.net, 2007 Balýkçýlýk Sektöründe global overview. In M. Halwart, D. Soto and J.R. Arthur (eds). Cage aquaculture – Regional reviews and global overview, pp. 1–16. FAO Fisheries Technical Paper. No. 498. Rome, FAO. 241 pp.
  • Ýþ Saðlýðý ve Güvenliði
  • URL http://www.hse.gov.uk/pubns/inds28.pdf, 2011
Toplam 6 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Derleme
Yazarlar

Servet Atayeter Bu kişi benim

Hasan Hüseyin Atar Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Cilt: 2013 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Atayeter, S., & Atar, H. H. (2013). TS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ve Yüzer Kafes Balık Üretim Tesislerinde İş Sağlığı ve Güvenliği. Aquaculture Studies, 2013(1). https://doi.org/10.17693/yunusae.v2013i21906.235427
AMA Atayeter S, Atar HH. TS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ve Yüzer Kafes Balık Üretim Tesislerinde İş Sağlığı ve Güvenliği. AquaST. Şubat 2013;2013(1). doi:10.17693/yunusae.v2013i21906.235427
Chicago Atayeter, Servet, ve Hasan Hüseyin Atar. “TS 18001 İş Sağlığı Ve Güvenliği Yönetim Sistemi Ve Yüzer Kafes Balık Üretim Tesislerinde İş Sağlığı Ve Güvenliği”. Aquaculture Studies 2013, sy. 1 (Şubat 2013). https://doi.org/10.17693/yunusae.v2013i21906.235427.
EndNote Atayeter S, Atar HH (01 Şubat 2013) TS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ve Yüzer Kafes Balık Üretim Tesislerinde İş Sağlığı ve Güvenliği. Aquaculture Studies 2013 1
IEEE S. Atayeter ve H. H. Atar, “TS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ve Yüzer Kafes Balık Üretim Tesislerinde İş Sağlığı ve Güvenliği”, AquaST, c. 2013, sy. 1, 2013, doi: 10.17693/yunusae.v2013i21906.235427.
ISNAD Atayeter, Servet - Atar, Hasan Hüseyin. “TS 18001 İş Sağlığı Ve Güvenliği Yönetim Sistemi Ve Yüzer Kafes Balık Üretim Tesislerinde İş Sağlığı Ve Güvenliği”. Aquaculture Studies 2013/1 (Şubat 2013). https://doi.org/10.17693/yunusae.v2013i21906.235427.
JAMA Atayeter S, Atar HH. TS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ve Yüzer Kafes Balık Üretim Tesislerinde İş Sağlığı ve Güvenliği. AquaST. 2013;2013. doi:10.17693/yunusae.v2013i21906.235427.
MLA Atayeter, Servet ve Hasan Hüseyin Atar. “TS 18001 İş Sağlığı Ve Güvenliği Yönetim Sistemi Ve Yüzer Kafes Balık Üretim Tesislerinde İş Sağlığı Ve Güvenliği”. Aquaculture Studies, c. 2013, sy. 1, 2013, doi:10.17693/yunusae.v2013i21906.235427.
Vancouver Atayeter S, Atar HH. TS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ve Yüzer Kafes Balık Üretim Tesislerinde İş Sağlığı ve Güvenliği. AquaST. 2013;2013(1).