Bu çalışma, tokluların konsantre yemlerinde protein kaynağı olarak soya küspesi yerine ekmek mayasının kullanılma olanaklarını araştırmak amacıyla yapılmıştır. Araştırma. 4 erkek toklu kullanılarak yürütülmüş ve 4x4 latin kare deneme planı uygulanmıştır. Denemede kullanılan konsantre yemlerin bileşiminde canlılık oranı 3.56 x 108 Saccharomyces cerevisiae hücre/g olan ekmek mayası % 0.0 Kontrol yemi , % 6.6 l.yem , % 13.2 2.yem ve % 19.8 3.yem oranlarında bulundurulmuştur. Kaba yem olarak yonca kuru otu kullanılmıştır. Hayvanlara günlük kuru madde ihtiyaçlarının % 804 kadar kaba ve konsantre yem iki öğün halinde yedirilmiştir. Besin maddelerinin sindirilme dereceleri ve azot birikimi bakımından kontrol yemi ve mayalı yemleri tüketen hayvanlar arasında bir farklılık bulunmamış, 3. yemi tüketen hayvanlarda azot sindirilebilirliğinin düşük olduğu saptanmıştır p
Ekmek mayası. Toklu Sindirilme derecesi Azot birikimi. Rumen sıvısı parametreleri. Kan metabolitleri
The objeetive of this study was to investigate the possible use of baker’s yeast as protein supplement in rams diets instead of soybean meal. Four rams were utilized in 4x4 Latin Square desing in experiment. Diets ineluded 0.0 % Control Diet , 6.6 % Diet 1 , 13.2 % Diet 2 , and 19.8 % Diet 3 baker’s yeast containing 3.56xl08 live Saccharomyces cerevisiae cell/g. Eighty percentage of dry matter intake of rams was supplied from forage alfalfa hay and concentrate twice a day in experiment. Digestibility’s of nutrients and nitrogen retention were not significantly different among diets, but N digestibility was significantly lower p
Baker’s yeast ram digestibility nitrogen retention rumen fluid parameters blood metabolites.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Research Article |
Authors | |
Publication Date | June 1, 2001 |
Published in Issue | Year 2001 Volume: 7 Issue: 1-2 |