BibTex RIS Cite

İŞKURUN UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİNİN ETKİNLİĞİNİN ÖLÇÜLMESİ: KARABÜK İLİ ÖRNEĞİ

Year 2017, Issue: 4, 0 - 0, 01.12.2017

Abstract

Bu araştırma İŞKUR Karabük İl Müdürlüğü ve KOSGEB iş birliği ile gerçekleştirilen ve İŞKUR tarafından düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitiminin etkinliğini ölçmektedir. Araştırma sonuçlarına göre İŞKUR eğitimlerine katılanlar, eğitimin içerik, kapsam, işleyiş ve eğiticisinden yüksek düzeyde memnun olmuştur. KOSGEBden hibe/kredi alanla almayan, KOSGEBe hibe/kredi başvurusu yapanla yapmayan arasında da istatistiki açıdan memnuniyet farkı olmasına rağmen bu fark göreceli olarak fazla değildir. Eğitimin davranış boyutunu değerlendirdiğimizde eğitim alanların yaklaşık %20si kendi işini kurarak eğitimden beklenen istendik davranışı göstermiştir. Katılımcılar eğitimden genel olarak eğitim programından memnunken girişim sermayesi oluşturmada KOSGEBin hibe/kredi vermede uygulamış olduğu prosedür ve uygulamaları gerekçe göstererek girişimcilik desteğine başvurmadığını ifade etmiştir.

Year 2017, Issue: 4, 0 - 0, 01.12.2017

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA89KP49GE
Journal Section Research Article
Authors

Mehmet Murat Tunçbilek This is me

Mustafa Burak Çetinkaya This is me

Publication Date December 1, 2017
Published in Issue Year 2017 Issue: 4

Cite

APA Tunçbilek, M. M., & Çetinkaya, M. B. (2017). İŞKURUN UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİNİN ETKİNLİĞİNİN ÖLÇÜLMESİ: KARABÜK İLİ ÖRNEĞİ. Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi(4).
AMA Tunçbilek MM, Çetinkaya MB. İŞKURUN UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİNİN ETKİNLİĞİNİN ÖLÇÜLMESİ: KARABÜK İLİ ÖRNEĞİ. yyuiibfd. December 2017;(4).
Chicago Tunçbilek, Mehmet Murat, and Mustafa Burak Çetinkaya. “İŞKURUN UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİNİN ETKİNLİĞİNİN ÖLÇÜLMESİ: KARABÜK İLİ ÖRNEĞİ”. Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, no. 4 (December 2017).
EndNote Tunçbilek MM, Çetinkaya MB (December 1, 2017) İŞKURUN UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİNİN ETKİNLİĞİNİN ÖLÇÜLMESİ: KARABÜK İLİ ÖRNEĞİ. Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 4
IEEE M. M. Tunçbilek and M. B. Çetinkaya, “İŞKURUN UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİNİN ETKİNLİĞİNİN ÖLÇÜLMESİ: KARABÜK İLİ ÖRNEĞİ”, yyuiibfd, no. 4, December 2017.
ISNAD Tunçbilek, Mehmet Murat - Çetinkaya, Mustafa Burak. “İŞKURUN UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİNİN ETKİNLİĞİNİN ÖLÇÜLMESİ: KARABÜK İLİ ÖRNEĞİ”. Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 4 (December 2017).
JAMA Tunçbilek MM, Çetinkaya MB. İŞKURUN UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİNİN ETKİNLİĞİNİN ÖLÇÜLMESİ: KARABÜK İLİ ÖRNEĞİ. yyuiibfd. 2017.
MLA Tunçbilek, Mehmet Murat and Mustafa Burak Çetinkaya. “İŞKURUN UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİNİN ETKİNLİĞİNİN ÖLÇÜLMESİ: KARABÜK İLİ ÖRNEĞİ”. Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, no. 4, 2017.
Vancouver Tunçbilek MM, Çetinkaya MB. İŞKURUN UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİNİN ETKİNLİĞİNİN ÖLÇÜLMESİ: KARABÜK İLİ ÖRNEĞİ. yyuiibfd. 2017(4).