BibTex RIS Cite

TÜRK KAMU YÖNETİMİNDE YOLSUZLUĞUN ANALİZİ

Year 2017, Issue: 4, 0 - 0, 01.12.2017

Abstract

Küresel eğilimlerin etik birey, etik yönetim, etik devlet ve etik toplum oluşturmaya yönelik olduğu söylenebilir. Bu konulara verilen önem gün geçtikçe daha da artmaktadır. Bu bağlamda yolsuzluk konusu da önemli hale gelmiştir. Türkiyede yolsuzluk tarihi incelenirken özellikle Tanzimat döneminde rüşvetin yaygınlığından, bunun Cumhuriyet dönemi için olumsuz bir örnek olduğundan bahsedilebilir. Türkiyede yolsuzluğun; bürokratik yapıda kayırmacılığın ve kırtasiyeciliğin etkin olması, kamu yönetiminde saydamlığın ve hesap verebilirliğin yerleşmemesi, denetim yetersizliği, hukukun üstünlüğü anlayışını hâkim kılmadaki yetersizlikler, yargının sağlıksız çalışması, ekonomide kayıt dışılık oranının yüksekliği, gelir dağılımındaki bozukluklar, siyasetin finansmanının şeffaf olmaması, medya-ticaret-siyaset ilişkilerindeki çarpıklıklar, sivil toplum yapılanmasındaki eksiklikler, yurttaşlık bilincinin yeterince gelişmemesi gibi pek çok sebebi bulunmaktadır. Yolsuzluk ekonomide, siyasette, bürokraside, hukuk sisteminde yozlaşmaya neden olmakta ve bir kanser gibi toplumsal yapıyı bozmaktadır. Bu yüzden etkili bir şekilde mücadele edilmesi gerekmektedir. Çalışmada, yolsuzluğun yapısı, nedenleri ve etkileri analiz edildikten sonra soruna getirilen çözüm önerileri değerlendirilmiştir.

Year 2017, Issue: 4, 0 - 0, 01.12.2017

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA47TP62UY
Journal Section Research Article
Authors

Ömer Yürekli This is me

Publication Date December 1, 2017
Published in Issue Year 2017 Issue: 4

Cite

APA Yürekli, Ö. (2017). TÜRK KAMU YÖNETİMİNDE YOLSUZLUĞUN ANALİZİ. Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi(4).
AMA Yürekli Ö. TÜRK KAMU YÖNETİMİNDE YOLSUZLUĞUN ANALİZİ. yyuiibfd. December 2017;(4).
Chicago Yürekli, Ömer. “TÜRK KAMU YÖNETİMİNDE YOLSUZLUĞUN ANALİZİ”. Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, no. 4 (December 2017).
EndNote Yürekli Ö (December 1, 2017) TÜRK KAMU YÖNETİMİNDE YOLSUZLUĞUN ANALİZİ. Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 4
IEEE Ö. Yürekli, “TÜRK KAMU YÖNETİMİNDE YOLSUZLUĞUN ANALİZİ”, yyuiibfd, no. 4, December 2017.
ISNAD Yürekli, Ömer. “TÜRK KAMU YÖNETİMİNDE YOLSUZLUĞUN ANALİZİ”. Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 4 (December 2017).
JAMA Yürekli Ö. TÜRK KAMU YÖNETİMİNDE YOLSUZLUĞUN ANALİZİ. yyuiibfd. 2017.
MLA Yürekli, Ömer. “TÜRK KAMU YÖNETİMİNDE YOLSUZLUĞUN ANALİZİ”. Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, no. 4, 2017.
Vancouver Yürekli Ö. TÜRK KAMU YÖNETİMİNDE YOLSUZLUĞUN ANALİZİ. yyuiibfd. 2017(4).