This study was conducted on Abbas Ankara, Bal, Dığdığı, Gök, Mehrani, Mellaçi, Mellaki, Paşik, Turş and Yumru native pear cul tivars in Vaiı. The average fruit weights were 94.40 gr,_· 198.75 gr, 131.80 gr, 37.60 gr, 117.80 gr, 143.40 gr, 145.69 gr, 223.20 gr,
182.00 gr, 39.62 gr and 115.00 gr; the soluble solid contents in fruit juices were 9.00 %, 15.00 %, 12.20 %, 15.80 %, 15.00 %, 13.20 %, 14.00 %, 11.00 %, 14.80 %, 14.50 % and 16.20 %, respectively. The appr_oximate days from full bloom to maturity were between .121 and
147. in these cultivars, fruit growing and shoot gro. wing were. deter- mined every week. According to there was a negative correlation be- tween fruit growing and shoot growing.
Bu çalışma Van ve çevresinde yetiştirilen Abbasi, Ankara, Bal, Dığdığı, Gök, Mehrani, Mellaçi, Mellaki, Paşik, Turş ve Yumru gibi m ah alli armut çeşitleri üzerinde y apılmıştır. Ortalama mey ve ağırlıkları, sırasıyla, 94.40 gr, 198.75 gr, 131.80 gr, 37.60 gr, 117.80
gr, 143.40 gr, 145,69, 223.20 gr, 182.00 gr, 39,62 gr ve 115.00 gr;
suda çözünebilir kuru madde miktarları, sırasıyla, % 9.00, % 15.00, % 12.20, % 15.80, % 15.00, % 13.20, % 14.00, %11.00, % 14.80, %
14.50 ve % 16.20 olmuştur. Tam çiçeklenmeden hasata kadar geçen gün sayısı 121 ile 147 gün arasında değişmiştir. Çeşitlerde meyve ve sürgün gelişimleri tespit edilmiş; .buna göre, meyve gelişimi ile sürgün gelişimi dönemleri arasında, gelişim hızları bakımından, negatif bir ilişki ortaya çıkmıştır.
Primary Language | Turkish |
---|---|
Journal Section | Articles |
Authors | |
Publication Date | June 7, 2016 |
Published in Issue | Year 1991 Volume: 1 Issue: 3 |