BibTex RIS Cite

Süt ve Mamüllerinde Antibiyotik Kalıntı Problemi

Year 1996, Volume: 6 Issue: 1, 119 - 131, 07.06.2016

Abstract

airÇok  sebepten dolayı, süt ve mamü.l;erinde antibiyfü   ·                              fı    tfannın ' ·:..  buluriması   istenmeyen   bir   durumdur. · Çünkü   antibiyotikleriı:l',  Çok  ' ctüşük

  • ·  konsantrasyonları   · bile,     çeşitli     süt.   ürünlerinin      imalinQ...,kuU ılan   _   starter kültürlerin    faaliyetini    yavaşlatmakta ,•·veya   tamamen    dui:clurabilmektedir.      Bu

,,_ · ·sebepten dolayı; peynir, tereyağı , yoğurt gibi süt üİ-ünlerinin   imalatında çeşitli

·. ·  iıksaklıklara · yol  açmakta • · ve bu  ürünlerin  kalitele nin  bozµlmasına  yol açmaktadı'r .

Antibiotic Residue Problems in Milk Products

Year 1996, Volume: 6 Issue: 1, 119 - 131, 07.06.2016

Abstract

The ·]!>rsence r  f'antibiotic    re.sidues   iri' dair):  product!f >is   an

... . · undesirable   situation   becau    .of many   reaspns . F<;>(ex_afnple;.everi the fovest

concentrations of antibiotics .l:ıaye inhib!tory o'r 'bactefisid 'effect on the :activity

,. . •  of  starter culture. ]lıerefore, the  rcşi<jpe 'O[ antibtotiCs caıi'Sc  Sdme  pfoblems  in manufacturing    prpcess   of  dairy   prodİ.ıcts . such::as'cheese/·blıtter /atı.di !yogurt,

andıa)so icteat qµlity .de.fe.ctş il) ,sµch products

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

İhsan Bakırcı This is me

Nurhan Akyüz This is me

Publication Date June 7, 2016
Published in Issue Year 1996 Volume: 6 Issue: 1

Cite

APA Bakırcı, İ., & Akyüz, N. (2016). Süt ve Mamüllerinde Antibiyotik Kalıntı Problemi. Yuzuncu Yıl University Journal of Agricultural Sciences, 6(1), 119-131.
Creative Commons License
Yuzuncu Yil University Journal of Agricultural Sciences by Van Yuzuncu Yil University Faculty of Agriculture is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.