BibTex RIS Cite

Zeytinyağı ve Sağlıklı Yaşam

Year 2016, Volume: 6 Issue: 2, 105 - 110, 01.06.2016

Abstract

Dünyada kişilerin sağlıklı olma bilinci ve doğal yollarla üretilmiş olan gıdalara olan talepleri hızla artmaktadır. Tüketiciler kaliteli ve mümkün olduğunca doğal şartlarda üretilmiş olan gıdalara yönelmektedir. Bu açıdan zeytin ve zeytinyağı önemli bir pazar payına sahip olmaktadır. Zeytinyağı sağlık ve lezzeti bir araya getiren, yağda eriyebilen E vitamininin kaynağını oluşturması ve yüksek kalori değeri ile eşsiz bir yağdır. Meyve suyu gibi natürel tüketilebilen tek yağ olma özelliğine sahiptir. Kendine özgü lezzet, renk, koku ve aromasıyla insan beslenmesinde çok önemli bir gıda olduğu düşünülmektedir. Ayrıca zeytin ağacı geçmişten günümüze tüm uygarlıkların temelini oluşturmuştur. İnsanlık tarihindeki önemi birçok kaynaklara konu olmuştur. Bu çalışmada zeytin ve zeytinyağının geçmişinden bahsedilerek insan sağlığındaki önemine vurgu yapılması amaçlanmıştır

Olive Oil and Healthy Life

Year 2016, Volume: 6 Issue: 2, 105 - 110, 01.06.2016

Abstract

The demand for food that is produced naturally by being conscious and healthy people in the world are increasing rapidly. Consumers are turning to food produced in high quality and natural conditions as possible. In this respect, olives and olive oil is having a significant market share. Olive oil that combines health and taste, creating a source of vitamin E, which is soluble in fat and is a unique oil with a high calorific value. Natural juice can be consumed as has the distinction of being the only oil. Unique flavor, color, fragrance and aroma in human nutrition is thought to be an important food. In addition, the olive tree has been the basis of all civilizations from past to present. The importance of human history has been subject to many sources. In this study, mentioning the olive and olive oil in the past aimed to emphasize the importance of human health

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA99CV43NV
Journal Section Article
Authors

Esra Özata This is me

Menekşe Cömert This is me

Publication Date June 1, 2016
Published in Issue Year 2016 Volume: 6 Issue: 2

Cite

APA Özata, E., & Cömert, M. (2016). Zeytinyağı ve Sağlıklı Yaşam. Zeytin Bilimi, 6(2), 105-110.
AMA Özata E, Cömert M. Zeytinyağı ve Sağlıklı Yaşam. Zeytin Bilimi. June 2016;6(2):105-110.
Chicago Özata, Esra, and Menekşe Cömert. “Zeytinyağı Ve Sağlıklı Yaşam”. Zeytin Bilimi 6, no. 2 (June 2016): 105-10.
EndNote Özata E, Cömert M (June 1, 2016) Zeytinyağı ve Sağlıklı Yaşam. Zeytin Bilimi 6 2 105–110.
IEEE E. Özata and M. Cömert, “Zeytinyağı ve Sağlıklı Yaşam”, Zeytin Bilimi, vol. 6, no. 2, pp. 105–110, 2016.
ISNAD Özata, Esra - Cömert, Menekşe. “Zeytinyağı Ve Sağlıklı Yaşam”. Zeytin Bilimi 6/2 (June 2016), 105-110.
JAMA Özata E, Cömert M. Zeytinyağı ve Sağlıklı Yaşam. Zeytin Bilimi. 2016;6:105–110.
MLA Özata, Esra and Menekşe Cömert. “Zeytinyağı Ve Sağlıklı Yaşam”. Zeytin Bilimi, vol. 6, no. 2, 2016, pp. 105-10.
Vancouver Özata E, Cömert M. Zeytinyağı ve Sağlıklı Yaşam. Zeytin Bilimi. 2016;6(2):105-10.