Akman, Z., Şencer, Ö., 1991. Şeker Mısırında (Zea mays L. var. saccharata) Ekim Sıklığı ve Farklı Ekim Zamanlarının Verim ve Diğer Agronomik Karakterler Üzerine Etkileri. Ç.Ü. Zir. Fak. Dergisi 7:25-36.
Bandel, G., 1987 Genetica. In: Paterniani, E., Viegas, G.P (orgs) Melhoramento e Produçao do Milho. Fundaçao Cargill, Campinas, pp 111-133.
Bozokalfa, M.K., Eşiyok, D., Uğur, A., 2004. Ege Bölgesi Koşullarında Ana ve İkinci Ürün Bazı Hibrit Şeker Mısır (Zea mays L. var. saccharata) Çeşitlerinin Verim, Kalite ve Bitki Özelliklerinin Belirlenmesi. E.Ü.Z.F Dergisi 41(1):11- 19
Carvalho VP, Ruas PM, Ruas CF, Ferreira JM and Moreira RMP (2002) Assessment of genetic diversity in maize (Zea mays L.) landraces using inter simple sequence repeat (ISSR) markers. Crop Breeding and Applied Biotechnology 2:557-568.
Carvalho, V.P., Ruas, C.F., Ferreira, J.M., Moreira, R.M.P., Ruas, P.M., 2004. Genetic diversity among maize (Zea mays L.) landraces assessed by RAPD markers. Genet. Mol. Biol. 27 (2) 224-236
Çetinkol, M., 1989. Tatlı Mısır Üretimi. Hasad Aylık Tarım ve Hayvancılık Dergisi, 4 (46):20-23
Eşiyok, D., M.K., Bozokalfa ve K., Turhan, 2003. Tatlı Mısır Üretimi ve Beslenme Açısından Önemi, GIDA-Dünya Yayıncılık, Yıl: 8, S: 2003/7, 89-91. Bağcılar, İstanbul
Eşiyok, D., M.K. Bozokalfa ve A.Uğur, 2004. Farklı Lokasyonlarda Yetiştirilen Şeker Mısır (Zea mays L.var. saccharata) Çeşitlerinin Verim Kalite ve Teknolojik Özelliklerinin Belirlenmesi. E.Ü.Z.F.Derg. 41(1): 1-9.
Eşiyok, D., ve M.K., Bozokalfa, 2005. Ekim Dikim Zamanlarının Tatlı Mısırda (Zea mays L. var. saccharata) Verim ve Koçanın Bazı Agronomik Karakterleri Üzerine Etkisi. E.Ü.Z.F.Derg, 42(1): 35-46, ISSN 1018-8851.
Karaçalı, İ., 2002. Bahçe Ürünlerinin Muhafazası ve Pazarlanması. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları No: 494, Bornova-İzmir.
Parentoni, S.N, Magalhaes, J.V, Pacheco, C.A.P, Santos M.X., Abadie, T, Gama E.E.G., Guimaraes, P.E.O., Meirelles, W.F., Lopes, M.A., Vasconcelos, M.J.V and Paiva, E., 2001. Heterotic groups based on yield-specific combining ability data and phylogenetic relationship determined by RAPD markers for 28 tropical maize open pollinated varieties. Euphytica 121:197-208.
Paterniani, E., Nass, L.L. and Santos, M.X., 2000. O valor dos recursos geneticos de milho para o Brasil: Uma abordagem historica da utilizaçao do germoplasma. In: U dry CW and Duarte W (eds) Uma Historia Brasileira do Milho: O Valor dos Recursos Genéticos. Paralelo 15, Brasília, pp 11-43.
Saha, B.C., Mukhejee, 1985. Analysis of heterosis for number of grain maize (Zea mays L.) Indian J. Genet., 45:2450-2460.
Sneath, P.H A., Sokal, R.R. 1973. Numerical Taxonomy. W.H. Freeman and Company, San Francisco.
Sriani, S., Saleh, G.B., Ali, E.S., 2003. Heritability, Performance and Corelation Studies on Single Cross Hybrids of Tropical Maize. Asian Journal of Plant Science 2 (1)51-57
Şencar, Ö., Gökmen, S., Sakin, M.A., Ocakdan, M., 1999. Şeker Mısırında (Zea mays saccharata Sturt.) Koltuk Almanın Verim ve Bazı Özelliklere Etkisi. Türkiye III. Tarla Bitkileri Kongresi. Cilt I, Genel ve Tahıllar, 456-461. Adana
Thomson, H.C., Kelly, W.C., 1957. Vegetables Crop McGraw-Hill Book Company, Inc. New York. 11
Tuncay, Ö., M.K., Bozokalfa ve D., Eşiyok, 2005. Ana Ürün ve İkinci Ürün Olarak Yetiştirilen Bazı Tatlı Mısır Çeşitlerinde Koçanın Agronomik ve Teknolojik Özelliklerinin Belirlenmesi. E.Ü.Z.F.Derg. 42(1): 47-58, ISSN 1018-8851.
Vural, H., D. Eşiyok ve İ. Duman, 2000. Kültür Sebzeleri (Sebze Yetiştirme). Ege Üniversitesi Basım Evi, Bornova, Izmir.
Zewdie, Y., Zeven, A. C., 1997. Variation in Yugoslavian Hot Pepper (Capsicum annuum L.) Accessions. Euphytica 97:81-89
Bazı Tatlı Mısır Genotiplerinin Morfolojik Variyabilitesi
Year 2006,
Volume: 43 Issue: 2, 1 - 12, 01.06.2006
Akman, Z., Şencer, Ö., 1991. Şeker Mısırında (Zea mays L. var. saccharata) Ekim Sıklığı ve Farklı Ekim Zamanlarının Verim ve Diğer Agronomik Karakterler Üzerine Etkileri. Ç.Ü. Zir. Fak. Dergisi 7:25-36.
Bandel, G., 1987 Genetica. In: Paterniani, E., Viegas, G.P (orgs) Melhoramento e Produçao do Milho. Fundaçao Cargill, Campinas, pp 111-133.
Bozokalfa, M.K., Eşiyok, D., Uğur, A., 2004. Ege Bölgesi Koşullarında Ana ve İkinci Ürün Bazı Hibrit Şeker Mısır (Zea mays L. var. saccharata) Çeşitlerinin Verim, Kalite ve Bitki Özelliklerinin Belirlenmesi. E.Ü.Z.F Dergisi 41(1):11- 19
Carvalho VP, Ruas PM, Ruas CF, Ferreira JM and Moreira RMP (2002) Assessment of genetic diversity in maize (Zea mays L.) landraces using inter simple sequence repeat (ISSR) markers. Crop Breeding and Applied Biotechnology 2:557-568.
Carvalho, V.P., Ruas, C.F., Ferreira, J.M., Moreira, R.M.P., Ruas, P.M., 2004. Genetic diversity among maize (Zea mays L.) landraces assessed by RAPD markers. Genet. Mol. Biol. 27 (2) 224-236
Çetinkol, M., 1989. Tatlı Mısır Üretimi. Hasad Aylık Tarım ve Hayvancılık Dergisi, 4 (46):20-23
Eşiyok, D., M.K., Bozokalfa ve K., Turhan, 2003. Tatlı Mısır Üretimi ve Beslenme Açısından Önemi, GIDA-Dünya Yayıncılık, Yıl: 8, S: 2003/7, 89-91. Bağcılar, İstanbul
Eşiyok, D., M.K. Bozokalfa ve A.Uğur, 2004. Farklı Lokasyonlarda Yetiştirilen Şeker Mısır (Zea mays L.var. saccharata) Çeşitlerinin Verim Kalite ve Teknolojik Özelliklerinin Belirlenmesi. E.Ü.Z.F.Derg. 41(1): 1-9.
Eşiyok, D., ve M.K., Bozokalfa, 2005. Ekim Dikim Zamanlarının Tatlı Mısırda (Zea mays L. var. saccharata) Verim ve Koçanın Bazı Agronomik Karakterleri Üzerine Etkisi. E.Ü.Z.F.Derg, 42(1): 35-46, ISSN 1018-8851.
Karaçalı, İ., 2002. Bahçe Ürünlerinin Muhafazası ve Pazarlanması. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları No: 494, Bornova-İzmir.
Parentoni, S.N, Magalhaes, J.V, Pacheco, C.A.P, Santos M.X., Abadie, T, Gama E.E.G., Guimaraes, P.E.O., Meirelles, W.F., Lopes, M.A., Vasconcelos, M.J.V and Paiva, E., 2001. Heterotic groups based on yield-specific combining ability data and phylogenetic relationship determined by RAPD markers for 28 tropical maize open pollinated varieties. Euphytica 121:197-208.
Paterniani, E., Nass, L.L. and Santos, M.X., 2000. O valor dos recursos geneticos de milho para o Brasil: Uma abordagem historica da utilizaçao do germoplasma. In: U dry CW and Duarte W (eds) Uma Historia Brasileira do Milho: O Valor dos Recursos Genéticos. Paralelo 15, Brasília, pp 11-43.
Saha, B.C., Mukhejee, 1985. Analysis of heterosis for number of grain maize (Zea mays L.) Indian J. Genet., 45:2450-2460.
Sneath, P.H A., Sokal, R.R. 1973. Numerical Taxonomy. W.H. Freeman and Company, San Francisco.
Sriani, S., Saleh, G.B., Ali, E.S., 2003. Heritability, Performance and Corelation Studies on Single Cross Hybrids of Tropical Maize. Asian Journal of Plant Science 2 (1)51-57
Şencar, Ö., Gökmen, S., Sakin, M.A., Ocakdan, M., 1999. Şeker Mısırında (Zea mays saccharata Sturt.) Koltuk Almanın Verim ve Bazı Özelliklere Etkisi. Türkiye III. Tarla Bitkileri Kongresi. Cilt I, Genel ve Tahıllar, 456-461. Adana
Thomson, H.C., Kelly, W.C., 1957. Vegetables Crop McGraw-Hill Book Company, Inc. New York. 11
Tuncay, Ö., M.K., Bozokalfa ve D., Eşiyok, 2005. Ana Ürün ve İkinci Ürün Olarak Yetiştirilen Bazı Tatlı Mısır Çeşitlerinde Koçanın Agronomik ve Teknolojik Özelliklerinin Belirlenmesi. E.Ü.Z.F.Derg. 42(1): 47-58, ISSN 1018-8851.
Vural, H., D. Eşiyok ve İ. Duman, 2000. Kültür Sebzeleri (Sebze Yetiştirme). Ege Üniversitesi Basım Evi, Bornova, Izmir.
Zewdie, Y., Zeven, A. C., 1997. Variation in Yugoslavian Hot Pepper (Capsicum annuum L.) Accessions. Euphytica 97:81-89
Bozokalfa, M. K., & Eşiyok, D. (2006). Bazı Tatlı Mısır Genotiplerinin Morfolojik Variyabilitesi. Journal of Agriculture Faculty of Ege University, 43(2), 1-12.