BibTex RIS Cite

Kurutulmuş Pirinanın Yem Değeri ve Kuzu Besisinde Kullanılma Olanakları Üzerinde Araştırmalar

Year 2006, Volume: 20 Issue: 1, 1 - 12, 01.04.2006

Abstract

References

  • Anonymous, 2005. Tarım İstatistikleri Özeti. Devlet İstatistik Enstitüsü, Ankara.
  • AOAC, 1990. Official Methods of Analysis. 15th. ed. Association of Official Analytical Chemists. Washington, DC. USA.
  • Bhargava, P.K. and E.R. Ørskov. 1987. Manual for the use of nylon bag technique in the evaluation of feed stuffs. The Rowett Res. Inst. Bucksburn, Aberdeen, Scotland.
  • Boza, J., J. Fonolla and J. Aguilera. 1970 Aprovechamiento de subproductos agricolas - industriales en la alimentación del ganado ovino. 1. Estudio de la digestibilidad de dietas a base de orujo de aceituna y melaza de remolacha. Rev. Nutr. Anim. 1:13–22.
  • Canbolat, Ö., A. Karabulut ve F. Gürbüzol. 2003. Zeytin ağacı dal ve yap- rakları ile zeytin küspesinin yem değerinin in vivo ve in vitro yön- temlerle saptanması. III. Ulusal Zootekni Bilim Kongresi. Ankara 332-342.
  • Chiofalo, B., L. Liotta, A. Zumbo and V. Chiofalo. 2004. Administration of olive cake for ewe feeding: effect on milk yield and composition. Small Rum. Res. 55: 169–176.

Kurutulmuş Pirinanın Yem Değeri ve Kuzu Besisinde Kullanılma Olanakları Üzerinde Araştırmalar

Year 2006, Volume: 20 Issue: 1, 1 - 12, 01.04.2006

Abstract

Bu araştırma, öğütme ve öğütme-eleme işlemlerinin kurutulmuş pirinanın yem değeri üzerine olan etkilerinin belirlenmesi amacıyla düzenlenmiştir. Araştırmada pirinanın yem değeri in situ naylon kese yöntemi ile belirlenmiştir. Hayvan materyali olarak rumen kanüllü, yaklaşık 4 yaşlı, 3 baş Merinos koç kullanılmıştır. İşlenmemiş, öğütülmüş ve öğütülmüş- elenmiş kuru pirinanın rumende 4, 8, 16, 24, 48, 72 ve 96 saat boyunca kuru madde (KM), organik madde (OM), ham protein (HP), nötr deterjanda çözünmeyen lif (NDF), asit deterjanda çözünmeyen lif (ADF) ve asit deterjanda çözünmeyen lignin (ADL) parçalanabilirlikleri ve parçalanabilirlik parametreleri belirlenmiştir. Öğütme-eleme işlemi, pirinanın KM, ham kül, OM, HP, ham yağ ve nitrojensiz öz maddeler içeriğini artırırken, ham sellüloz, NDF, ADF, ADL ve hemisellüloz içeriğini düşürmüştür (P

References

  • Anonymous, 2005. Tarım İstatistikleri Özeti. Devlet İstatistik Enstitüsü, Ankara.
  • AOAC, 1990. Official Methods of Analysis. 15th. ed. Association of Official Analytical Chemists. Washington, DC. USA.
  • Bhargava, P.K. and E.R. Ørskov. 1987. Manual for the use of nylon bag technique in the evaluation of feed stuffs. The Rowett Res. Inst. Bucksburn, Aberdeen, Scotland.
  • Boza, J., J. Fonolla and J. Aguilera. 1970 Aprovechamiento de subproductos agricolas - industriales en la alimentación del ganado ovino. 1. Estudio de la digestibilidad de dietas a base de orujo de aceituna y melaza de remolacha. Rev. Nutr. Anim. 1:13–22.
  • Canbolat, Ö., A. Karabulut ve F. Gürbüzol. 2003. Zeytin ağacı dal ve yap- rakları ile zeytin küspesinin yem değerinin in vivo ve in vitro yön- temlerle saptanması. III. Ulusal Zootekni Bilim Kongresi. Ankara 332-342.
  • Chiofalo, B., L. Liotta, A. Zumbo and V. Chiofalo. 2004. Administration of olive cake for ewe feeding: effect on milk yield and composition. Small Rum. Res. 55: 169–176.
There are 6 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Research Articles
Authors

İsmail Filya This is me

Hülya Hanoğlu This is me

Önder Canbolat This is me

Ekin Sucu This is me

Publication Date April 1, 2006
Published in Issue Year 2006 Volume: 20 Issue: 1

Cite

APA Filya, İ., Hanoğlu, H., Canbolat, Ö., Sucu, E. (2006). Kurutulmuş Pirinanın Yem Değeri ve Kuzu Besisinde Kullanılma Olanakları Üzerinde Araştırmalar. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 20(1), 1-12.
AMA Filya İ, Hanoğlu H, Canbolat Ö, Sucu E. Kurutulmuş Pirinanın Yem Değeri ve Kuzu Besisinde Kullanılma Olanakları Üzerinde Araştırmalar. Uludag Üniv. Ziraat Fak. Derg. April 2006;20(1):1-12.
Chicago Filya, İsmail, Hülya Hanoğlu, Önder Canbolat, and Ekin Sucu. “Kurutulmuş Pirinanın Yem Değeri Ve Kuzu Besisinde Kullanılma Olanakları Üzerinde Araştırmalar”. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 20, no. 1 (April 2006): 1-12.
EndNote Filya İ, Hanoğlu H, Canbolat Ö, Sucu E (April 1, 2006) Kurutulmuş Pirinanın Yem Değeri ve Kuzu Besisinde Kullanılma Olanakları Üzerinde Araştırmalar. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 20 1 1–12.
IEEE İ. Filya, H. Hanoğlu, Ö. Canbolat, and E. Sucu, “Kurutulmuş Pirinanın Yem Değeri ve Kuzu Besisinde Kullanılma Olanakları Üzerinde Araştırmalar”, Uludag Üniv. Ziraat Fak. Derg., vol. 20, no. 1, pp. 1–12, 2006.
ISNAD Filya, İsmail et al. “Kurutulmuş Pirinanın Yem Değeri Ve Kuzu Besisinde Kullanılma Olanakları Üzerinde Araştırmalar”. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 20/1 (April 2006), 1-12.
JAMA Filya İ, Hanoğlu H, Canbolat Ö, Sucu E. Kurutulmuş Pirinanın Yem Değeri ve Kuzu Besisinde Kullanılma Olanakları Üzerinde Araştırmalar. Uludag Üniv. Ziraat Fak. Derg. 2006;20:1–12.
MLA Filya, İsmail et al. “Kurutulmuş Pirinanın Yem Değeri Ve Kuzu Besisinde Kullanılma Olanakları Üzerinde Araştırmalar”. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 20, no. 1, 2006, pp. 1-12.
Vancouver Filya İ, Hanoğlu H, Canbolat Ö, Sucu E. Kurutulmuş Pirinanın Yem Değeri ve Kuzu Besisinde Kullanılma Olanakları Üzerinde Araştırmalar. Uludag Üniv. Ziraat Fak. Derg. 2006;20(1):1-12.