BibTex RIS Kaynak Göster

Dondurulmuş Meyve - Sebze İhracatının Analizi

Yıl 2012, Cilt: 26 Sayı: 1, 73 - 82, 01.04.2012

Öz

Kaynakça

  • Acar E. 2007. Yarı Resmi Bir Örgütte Stratejik Planlama Uygulaması: Aydın Ticaret Odası Örneği. Adnan Menderes Üniversitesi. Sosyal Bilimler Enstitüsü. Aydın.
  • Alkulsal, M. 2006. Dondurulmuş Gıda Sektöründe Bütünleşik Lojistik İlişkilerin Lojistik Hizmet Kalitesine ve Performansına Etkisi, Dokuz Eylül Üniversitesi.
  • Aksakal A.T., 2011. Dondurulmuş Gıda, Capital Dergisi, 4/ 11-297.
  • Aslan A.N. 1995. Bursa İlinde Dondurulmuş Gıda Sanayinin Ekonomik Yapı ve Sorunları, Uludağ Üniversitesi, Bursa.
  • Aydın İ.S. 2010. Dondurulmuş Meyve ve Sebze, İGEME, 1-8.
  • Cemeroğlu A. ve Acar J. 1986. Meyve Sebze İşleme Teknolojisi, Başkent Klişe Matbaacılık Ankara, 328 s.
  • Civaner, E.Ç. 2007. Dondurulmuş Meyve ve Sebze. T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi.
  • Çakmakçı B.G. 1995. Dondurulmuş Meyve-Sebze Sektöründe Gelişmeler ve Beklentiler, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası, Ankara.
  • Çetin B., Tipi B., Turhan Ş. ve Akbudak N. 2003. Türkiye’de Dondurulmuş Sebze-Meyve Sanayiinin Ekonomik Yapısı ve Pazarlama Sorunları, 16-92.
  • Erol R. 2006. Gıda Ürünlerinin Dış Ticaret Yapısının İncelenmesi, Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.
  • İSO. 2006. Dondurulmuş Gıda Sanayii Özel İhtisas Komisyonu Raporu. DPT, Gıda Sektörü. İSO Araştırma Şubesi, İstanbul, 75-88.
  • Güneş E. ve Keskin G. 1999. Türkiye’de Dondurulmuş Meyve Sebze Sanayinin Yapısı ve Gelişim Eğilimi, Ankara Üniversitesi, Ankara.
  • Karabağlı A. ve Alpkent N. 1998. Türkiye ve AB’de Dondurulmuş Gıda Sanayinin Durumu ve Dış Ticaretinde Gelişmeler, Milli Prodüktivite Merkezi Yayınları, No:628, Ankara.
  • Pezikoğlu, F. ve Yavuz, O., 1999. Türkiye'de Dondurulmuş Meyve Sebze İşleme Sanayi ve Avrupa Birliği Karşısındaki Durumu. Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Yayınları, Yayın No: 135, Yalova.
  • Şahin A. 2007. İhracat Prosedürlerini Biliyor musunuz?, İGEME, 4-68.
  • Yönlü T. 2004. Türkiye’de Dondurulmuş Gıda Sektörü: Yapı, Davranış, Performans Analizi, Akdeniz Üniversitesi, Antalya.
  • Yurtman A. 2003. Dondurulmuş Gıda Sektör Raporu, İTO Etüt ve Araştırma Şubesi, 1
  • Uçar D. ve Doğru A.Ö. 2005. CBS Projelerinin Stratejik Planlaması ve SWOT Analizinin Yeri, TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası 10.Türkiye Harita Bilimsel ve Teknik Kurultayı.
  • Uludağ İhracatçı Birlikleri. 2011. http://www.uib.org.tr/tr/

Dondurulmuş Meyve - Sebze İhracatının Analizi

Yıl 2012, Cilt: 26 Sayı: 1, 73 - 82, 01.04.2012

Öz

Bu çalışmada Türkiye’nin dondurulmuş meyve - sebze sektörü, SWOT analizi ile incelenmiştir. Dondurulmuş ürün sektörüne ait pazar incelendiğinde Türkiye’nin iç piyasadan ziyade yurt dışı piyasalara yönelik üretim yaptığı görülmektedir. Gerçekleştirilen dondurulmuş gıda üretiminin büyük bir kısmını dondurulmuş meyve ve sebzeler oluşturmaktadır. Uygun iklim koşulları, hammadde bakımından dondurulmuş meyve ve sebze sektörü için önemli avantajlar sağlamaktadır. Uluslararası piyasalarda dondurulmuş meyve ve sebze ürünlerine olan talep artışının önümüzdeki yıllarda da sürmesi beklenmektedir. Geleneksel hale gelmiş ürün gruplarının yanı sıra, organik ürünlerin de pazar paylarının artacağı öngörülmektedir

Kaynakça

  • Acar E. 2007. Yarı Resmi Bir Örgütte Stratejik Planlama Uygulaması: Aydın Ticaret Odası Örneği. Adnan Menderes Üniversitesi. Sosyal Bilimler Enstitüsü. Aydın.
  • Alkulsal, M. 2006. Dondurulmuş Gıda Sektöründe Bütünleşik Lojistik İlişkilerin Lojistik Hizmet Kalitesine ve Performansına Etkisi, Dokuz Eylül Üniversitesi.
  • Aksakal A.T., 2011. Dondurulmuş Gıda, Capital Dergisi, 4/ 11-297.
  • Aslan A.N. 1995. Bursa İlinde Dondurulmuş Gıda Sanayinin Ekonomik Yapı ve Sorunları, Uludağ Üniversitesi, Bursa.
  • Aydın İ.S. 2010. Dondurulmuş Meyve ve Sebze, İGEME, 1-8.
  • Cemeroğlu A. ve Acar J. 1986. Meyve Sebze İşleme Teknolojisi, Başkent Klişe Matbaacılık Ankara, 328 s.
  • Civaner, E.Ç. 2007. Dondurulmuş Meyve ve Sebze. T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi.
  • Çakmakçı B.G. 1995. Dondurulmuş Meyve-Sebze Sektöründe Gelişmeler ve Beklentiler, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası, Ankara.
  • Çetin B., Tipi B., Turhan Ş. ve Akbudak N. 2003. Türkiye’de Dondurulmuş Sebze-Meyve Sanayiinin Ekonomik Yapısı ve Pazarlama Sorunları, 16-92.
  • Erol R. 2006. Gıda Ürünlerinin Dış Ticaret Yapısının İncelenmesi, Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.
  • İSO. 2006. Dondurulmuş Gıda Sanayii Özel İhtisas Komisyonu Raporu. DPT, Gıda Sektörü. İSO Araştırma Şubesi, İstanbul, 75-88.
  • Güneş E. ve Keskin G. 1999. Türkiye’de Dondurulmuş Meyve Sebze Sanayinin Yapısı ve Gelişim Eğilimi, Ankara Üniversitesi, Ankara.
  • Karabağlı A. ve Alpkent N. 1998. Türkiye ve AB’de Dondurulmuş Gıda Sanayinin Durumu ve Dış Ticaretinde Gelişmeler, Milli Prodüktivite Merkezi Yayınları, No:628, Ankara.
  • Pezikoğlu, F. ve Yavuz, O., 1999. Türkiye'de Dondurulmuş Meyve Sebze İşleme Sanayi ve Avrupa Birliği Karşısındaki Durumu. Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Yayınları, Yayın No: 135, Yalova.
  • Şahin A. 2007. İhracat Prosedürlerini Biliyor musunuz?, İGEME, 4-68.
  • Yönlü T. 2004. Türkiye’de Dondurulmuş Gıda Sektörü: Yapı, Davranış, Performans Analizi, Akdeniz Üniversitesi, Antalya.
  • Yurtman A. 2003. Dondurulmuş Gıda Sektör Raporu, İTO Etüt ve Araştırma Şubesi, 1
  • Uçar D. ve Doğru A.Ö. 2005. CBS Projelerinin Stratejik Planlaması ve SWOT Analizinin Yeri, TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası 10.Türkiye Harita Bilimsel ve Teknik Kurultayı.
  • Uludağ İhracatçı Birlikleri. 2011. http://www.uib.org.tr/tr/
Toplam 19 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

Aygün Çurkan Bu kişi benim

Canan Ece Tamer Bu kişi benim

Ömer Utku Çopur Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 2012
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Cilt: 26 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Çurkan, A., Tamer, C. E., & Çopur, Ö. U. (2012). Dondurulmuş Meyve - Sebze İhracatının Analizi. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 26(1), 73-82.
AMA Çurkan A, Tamer CE, Çopur ÖU. Dondurulmuş Meyve - Sebze İhracatının Analizi. Uludag Üniv. Ziraat Fak. Derg. Nisan 2012;26(1):73-82.
Chicago Çurkan, Aygün, Canan Ece Tamer, ve Ömer Utku Çopur. “Dondurulmuş Meyve - Sebze İhracatının Analizi”. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 26, sy. 1 (Nisan 2012): 73-82.
EndNote Çurkan A, Tamer CE, Çopur ÖU (01 Nisan 2012) Dondurulmuş Meyve - Sebze İhracatının Analizi. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 26 1 73–82.
IEEE A. Çurkan, C. E. Tamer, ve Ö. U. Çopur, “Dondurulmuş Meyve - Sebze İhracatının Analizi”, Uludag Üniv. Ziraat Fak. Derg., c. 26, sy. 1, ss. 73–82, 2012.
ISNAD Çurkan, Aygün vd. “Dondurulmuş Meyve - Sebze İhracatının Analizi”. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 26/1 (Nisan 2012), 73-82.
JAMA Çurkan A, Tamer CE, Çopur ÖU. Dondurulmuş Meyve - Sebze İhracatının Analizi. Uludag Üniv. Ziraat Fak. Derg. 2012;26:73–82.
MLA Çurkan, Aygün vd. “Dondurulmuş Meyve - Sebze İhracatının Analizi”. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 26, sy. 1, 2012, ss. 73-82.
Vancouver Çurkan A, Tamer CE, Çopur ÖU. Dondurulmuş Meyve - Sebze İhracatının Analizi. Uludag Üniv. Ziraat Fak. Derg. 2012;26(1):73-82.