BibTex RIS Cite

Diyarbakır Koşullarında Farklı Organik Bitki Besleme Uygulamalarının Tatlı Mısır Bitkisinin (Zea mays L. saccharata Sturt) Taze Koçan Verimi Üzerine Etkisi

Year 2015, Volume: 29 Issue: 2, 0 - 0, 21.08.2015

Abstract

Bu çalışma ile 16 farklı besin kaynağının (sığır gübresi, sığır gübresi + humik asit, tavuk gübresi, tavuk gübresi + humik asit, at gübresi, at gübresi + humik asit, koyun gübresi, koyun gübresi + humik asit, torf, torf + humik asit, kompost, kompost + humik asit, solucan gübresi, deniz yosunu gübresi + sığır gübresi, güvercin gübresi, geleneksel) ikinci ürün olarak yetiştirilen tatlı mısırın taze koçan verimine olan etkisi araştırılmıştır. Deneme tesadüf blokları deneme desenine göre 3 tekrarlamalı olarak Diyarbakır koşullarında 2010 ve 2011 yıllarında yürütülmüştür. Çalışmada bitkisel materyal olarak GSS-8388 tatlı mısırı çeşidi kullanılmıştır. Elde edilen iki yıllık sonuçlara göre tatlı mısırda besin kaynakları arasındaki farklılıklar taze koçan verimi bakımından istatistiki olarak önemli bulunmuştur. İki yılın ortalamasında en yüksek taze koçan verimi sırasıyla; deniz yosunu + sığır gübresi (1346.02 kg/da) ve güvercin gübresi (1267.55 kg/da), torf (1266.15 kg/da) uygulamalarından elde edilmiştir. Çalışmada ayrıca ekonomik karlılık durumu da belirlenmiştir. Dekardan en fazla net kar sağlayan uygulama 2010 yılında at gübresi (2270.26 TL da־¹), 2011 yılında ise sığır gübresi + humik asit (5364.84 TL da־¹) uygulamaları olmuştur. Organik uygulamaların büyük çoğunluğu organik ürün fiyatının yüksek olması nedeniyle geleneksel üretimden daha kârlı bulunmuştur.

Year 2015, Volume: 29 Issue: 2, 0 - 0, 21.08.2015

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Journal Section Research Articles
Authors

Haktan Cihangir

Abdullah Öktem This is me

Publication Date August 21, 2015
Published in Issue Year 2015 Volume: 29 Issue: 2

Cite

APA Cihangir, H., & Öktem, A. (2015). Diyarbakır Koşullarında Farklı Organik Bitki Besleme Uygulamalarının Tatlı Mısır Bitkisinin (Zea mays L. saccharata Sturt) Taze Koçan Verimi Üzerine Etkisi. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 29(2).
AMA Cihangir H, Öktem A. Diyarbakır Koşullarında Farklı Organik Bitki Besleme Uygulamalarının Tatlı Mısır Bitkisinin (Zea mays L. saccharata Sturt) Taze Koçan Verimi Üzerine Etkisi. Uludag Üniv. Ziraat Fak. Derg. August 2015;29(2).
Chicago Cihangir, Haktan, and Abdullah Öktem. “Diyarbakır Koşullarında Farklı Organik Bitki Besleme Uygulamalarının Tatlı Mısır Bitkisinin (Zea Mays L. Saccharata Sturt) Taze Koçan Verimi Üzerine Etkisi”. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 29, no. 2 (August 2015).
EndNote Cihangir H, Öktem A (August 1, 2015) Diyarbakır Koşullarında Farklı Organik Bitki Besleme Uygulamalarının Tatlı Mısır Bitkisinin (Zea mays L. saccharata Sturt) Taze Koçan Verimi Üzerine Etkisi. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 29 2
IEEE H. Cihangir and A. Öktem, “Diyarbakır Koşullarında Farklı Organik Bitki Besleme Uygulamalarının Tatlı Mısır Bitkisinin (Zea mays L. saccharata Sturt) Taze Koçan Verimi Üzerine Etkisi”, Uludag Üniv. Ziraat Fak. Derg., vol. 29, no. 2, 2015.
ISNAD Cihangir, Haktan - Öktem, Abdullah. “Diyarbakır Koşullarında Farklı Organik Bitki Besleme Uygulamalarının Tatlı Mısır Bitkisinin (Zea Mays L. Saccharata Sturt) Taze Koçan Verimi Üzerine Etkisi”. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 29/2 (August 2015).
JAMA Cihangir H, Öktem A. Diyarbakır Koşullarında Farklı Organik Bitki Besleme Uygulamalarının Tatlı Mısır Bitkisinin (Zea mays L. saccharata Sturt) Taze Koçan Verimi Üzerine Etkisi. Uludag Üniv. Ziraat Fak. Derg. 2015;29.
MLA Cihangir, Haktan and Abdullah Öktem. “Diyarbakır Koşullarında Farklı Organik Bitki Besleme Uygulamalarının Tatlı Mısır Bitkisinin (Zea Mays L. Saccharata Sturt) Taze Koçan Verimi Üzerine Etkisi”. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 29, no. 2, 2015.
Vancouver Cihangir H, Öktem A. Diyarbakır Koşullarında Farklı Organik Bitki Besleme Uygulamalarının Tatlı Mısır Bitkisinin (Zea mays L. saccharata Sturt) Taze Koçan Verimi Üzerine Etkisi. Uludag Üniv. Ziraat Fak. Derg. 2015;29(2).