BibTex RIS Cite

Doğal Antioksidan Bileşikler: Nar Yan Ürünlerinin Antioksidan Olarak Değerlendirilmesi

Year 2015, Volume: 29 Issue: 2, 0 - 0, 21.08.2015

Abstract

Son yıllarda yapılan çalışmalar, birçok hastalığın oluşumunda ve yaşlanmada etkili olan serbest radikallere karşı koruyucu ve geciktirici etkiye sahip antioksidanlar üzerinde yoğunlaşmaktadır. Bitkisel ve hayvansal dokularda bulunan doğal antioksidanlar, gıdalarla birlikte vücuda alınarak savunma sistemini güçlendirmektedir. Bu doğal bileşenlerin, toksisite nedeniyle uygulamaları giderek kısıtlanan sentetik antioksidanlar yerine katkı maddesi olarak gıda ve diğer endüstriyel sektörlerde uygulamaları üzerinde çalışmalar artmaktadır. Tarımsal hammaddelerin endüstriyel olarak işlenmesi sırasında önemli miktarda atık ve yan ürünler oluşmaktadır. Bunlar arasında nar yan ürünleri (nar çekirdeği, kabuğu, çiçeği vs) yüksek fenolik içeriğine bağlı olarak yüksek biyoaktif bileşen miktarları ile ön plana çıkmaktadır. Bu makalede öncelikle antioksidan bileşikler ile mekanizmaları özetlenmiş ve nar yan ürünlerinin antioksidatif ve antikarsinojen gibi terapötik etkileri incelenmiştir.

Year 2015, Volume: 29 Issue: 2, 0 - 0, 21.08.2015

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Journal Section Research Articles
Authors

Gülşah Okumuş This is me

Elif Yıldız

Arzu AKPINAR Bayizid This is me

Publication Date August 21, 2015
Published in Issue Year 2015 Volume: 29 Issue: 2

Cite

APA Okumuş, G., Yıldız, E., & Bayizid, A. A. (2015). Doğal Antioksidan Bileşikler: Nar Yan Ürünlerinin Antioksidan Olarak Değerlendirilmesi. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 29(2).
AMA Okumuş G, Yıldız E, Bayizid AA. Doğal Antioksidan Bileşikler: Nar Yan Ürünlerinin Antioksidan Olarak Değerlendirilmesi. Uludag Üniv. Ziraat Fak. Derg. August 2015;29(2).
Chicago Okumuş, Gülşah, Elif Yıldız, and Arzu AKPINAR Bayizid. “Doğal Antioksidan Bileşikler: Nar Yan Ürünlerinin Antioksidan Olarak Değerlendirilmesi”. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 29, no. 2 (August 2015).
EndNote Okumuş G, Yıldız E, Bayizid AA (August 1, 2015) Doğal Antioksidan Bileşikler: Nar Yan Ürünlerinin Antioksidan Olarak Değerlendirilmesi. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 29 2
IEEE G. Okumuş, E. Yıldız, and A. A. Bayizid, “Doğal Antioksidan Bileşikler: Nar Yan Ürünlerinin Antioksidan Olarak Değerlendirilmesi”, Uludag Üniv. Ziraat Fak. Derg., vol. 29, no. 2, 2015.
ISNAD Okumuş, Gülşah et al. “Doğal Antioksidan Bileşikler: Nar Yan Ürünlerinin Antioksidan Olarak Değerlendirilmesi”. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi 29/2 (August 2015).
JAMA Okumuş G, Yıldız E, Bayizid AA. Doğal Antioksidan Bileşikler: Nar Yan Ürünlerinin Antioksidan Olarak Değerlendirilmesi. Uludag Üniv. Ziraat Fak. Derg. 2015;29.
MLA Okumuş, Gülşah et al. “Doğal Antioksidan Bileşikler: Nar Yan Ürünlerinin Antioksidan Olarak Değerlendirilmesi”. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, vol. 29, no. 2, 2015.
Vancouver Okumuş G, Yıldız E, Bayizid AA. Doğal Antioksidan Bileşikler: Nar Yan Ürünlerinin Antioksidan Olarak Değerlendirilmesi. Uludag Üniv. Ziraat Fak. Derg. 2015;29(2).