Makale Şablonu için tıklayınız.
Telif Hakkı Devir Formu için tıklayınız.
1. Makale ve Uzunluğu
Muhasebe ve Finans İncelemeleri Dergisine (MUFİDER) gönderilen makaleler; başlık, özet, anahtar kelimeler ve JEL kodları, ana metin, kaynakça ve eğer varsa eklerden oluşmalıdır. Bu makaleler ekler ve kaynakça dâhil 20.000 kelimeyi geçmemelidir. Bununla birlikte makalelerin içeriği göz önüne alınmak suretiyle, editörün uygun görmesi halinde daha uzun makaleler de değerlendirmeye alınabilir.
2. Ana Metin ve Bölüm Başlıkları
Muhasebe ve Finans İncelemeleri Dergisine (MUFİDER) gönderilen makaleler Microsoft Word ortamında, tek satır aralıklı, iki yana yaslı ve A4 formatında yazılmalıdır. Metin içinde başlıklar 1., 1.1., 1.1.2. şeklinde numaralandırılmalıdır. Ana metin; paragraf girintili, 11 punto, Times New Roman ve satır aralığı "tek" şeklinde olmalıdır. Makalenin Ana Başlığı makaleyi tanımlayıcı şekilde olmalı ve makalenin esas konularını temsil etmelidir. Makalenin Türkçe ve İngilizce Ana Başlığı 12 punto, kalın, büyük harfle ve Times New Roman şeklinde olmalıdır.Metin içinde yer alan başlıklar 11 punto, kalın ve Times New Roman olmalıdır.Metin içinde paragraf aralığı önce ve sonrası 6nk olarak uygulanmalıdır. Başlıklarda paragraf aralığı önce ve sonrası 6nk olarak uygulanmalıdır.
3. Özet, Anahtar Kelimeler ve Jel Kodlar
Makale özeti 10 punto, Times New Roman ve italic olarak yazılmalıdır. Özet 150 kelimeyi geçmemelidir. Makalenin Türkçe “ÖZET” başlığı ve İngilizce “ABSTRACT” başlığı ifadesi 11 punto, kalın, italic ve Times New Roman şeklinde olmalıdır. Dergide JEL (Journal of Economic Literature) kodu uygulaması benimsenmiş olup, gönderilecek çalışmalarda en az 2 en fazla 4 adet JEL kodunun belirtilmesi gerekmektedir. Makalelerde en az 3 en fazla 5 adet anahtar kelime belirtilmelidir. Ayrıca makalede yazarlara ait, unvan, kurum, iletişim ve ORCID ID bilgileri yer alması gerekmektedir.
4. Tablo, Şekil ve Matematiksel Denklemler
Tablo ve şekiller ardışık olacak şekilde numaralandırılmış olmalıdır. Her şekil ve tabloya bir başlık verilmelidir. Tablo ve şekillere başka bir yerden alındığı takdirde kaynak gösterilmelidir. Tablo Başlıkları 10 punto olmalıdır. Tablo içi metinler ve matematiksel denklemler 8 - 10 punto aralığında olarak yazılmalıdır. Denklemler sayfanın ortasında yer almalı ve her denkleme mutlaka bir sıra numarası verilmelidir. Denklemlerin sıra numaraları sayfanın sağına yaslı ve parantez içinde olmalıdır.
5. Genişletilmiş İngilizce Özet (Extended Abstract)
Tüm Makalalerde çalışmanın kaynakçasını takiben genişletilmiş İngilizce Özete (Extended Abstract) yer verilmelidir. Bu kısım 500 kelimeden az olmamalıdır. Çalışmanın amaç, veri seti, ampirik bulgular gibi kısımlarını içerebilmektedir.
6. Kaynakça
Dergiye gönderilen tüm makaleler Amerikan Psikologlar Derneği (American Psychological Association, APA) tarafından yayınlanan “ The Publication manual of the American Psychological Association (6th edition)” isimli kaynakta belirtilen yazım ilkelerine uygun bir biçimde yazılmalıdır. Metin için kaynak gösterme yöntemi kullanılması gerekmektedir. Metin içinde sunulan kaynakların tümü kaynakçada gösterilmelidir. Metin içi gösterim için bazı örnekler şöyle sıralanmaktadır:
Tek yazarlı yayınlarda atıf: (Zeren, 2013: 102).
İki yazarlı yayınlarda atıf: (Demirci ve Zeren, 2016: 34).
Üç ve daha çok yazarlı yayınlarda atıf: (Zeren vd., 2007: 77).
Kaynakçada aynı yazarın çok sayıda kaynağı varsa, kaynaklar eskiden yeni tarihe doğru sıralanarak yazılır. Aynı tarihli kaynaklarda harf ile sıralama yapılır. Kaynakçanın 9 punto olarak yazılması gerekmekte olup, bahsi geçen kurallara göre bazı kaynakça örnekleri aşağıda sunulmuştur:
Tek Yazarlı Kitaplar
Sayılgan, G. (2017). İşletme Finansmanı, Siyasal Kitabevi, Ankara.
Çok Yazarlı Kitaplar
Akkuş, Ö. ve Özkan, H. (2016). Stata Uygulamaları ile Nitel Veri Analizi, Seçkin Kitabevi, Ankara
Tek Yazarlı Makaleler
Zeren, F. (2017) Kar Payı Bilmecesinin Araştırılması: BİST Temettü-25 Endeksi Üzerine Bir Uygulama, Kırklareli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 1-15.
Çok Yazarlı Makaleler
Saraç, M. ve Zeren, F. (2015) İslami Banka Faiz Oranlarının Geleneksel Banka Faiz Oranlarına Bağımlılığı: Türkiye'den Daha Fazla Kanıt, Uygulamalı Ekonomi, Şubat, 212-235.
Yüksek Lisans ve Doktora Tezleri
Kökdemir, C. (2004) Örgütsel Kültür ve İşçi-İşveren İlişkisi. Yayınlanmamış Doktora Tezi, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Ankara.
İnternet kaynakları
Müderrisoğlu, O. (2006, 21 Ağustos). Anadolu yaklaşımı 70 bin KOBİ’ye hayat verecek. Sabah Gazetesi. http://arsiv.sabah.com.tr/2006/08/21/eko110.html (Erişim Tarihi, 20 Ekim 2007).
Makale ve Uzunluğu Muhasebe ve Finans İncelemeleri Dergisine (MUFİDER) gönderilen makaleler; başlık, özet, anahtar kelimeler ve JEL kodları, ana metin, kaynakça ve eğer varsa eklerden oluşmalıdır. Bu makaleler ekler ve kaynakça dâhil 20.000 kelimeyi geçmemelidir. Bununla birlikte makalelerin içeriği göz önüne alınmak suretiyle, editörün uygun görmesi halinde daha uzun makaleler de değerlendirmeye alınabilir.