Araştırma Makalesi

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi’nin İnternete Dayalı Öğretimi

Cilt: 16 Sayı: 47 1 Temmuz 2000
  • Ramazan Acun
PDF İndir
EN TR

Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi’nin İnternete Dayalı Öğretimi

Öz

Bu makalede, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (A.İ.İ.T) dersinde öğrenme verimini dramatik olarak arttıracak İnternet'e dayalı bir sistem tasvir edilmektedir. Makalede, İnternetin Türkiye'de ve dünyada gelişimi ve genel olarak eğitim, özel olarak da tarih eğitiminde kullanılışı ile ilgili arkaplan bilgisi verildikten sonra, İnternete dayalı bir A.İ.İ.T öğretiminin öğrenme verimini nasıl arttıracağına İlişkin örnek bir çalışma gösterilmektedir. Daha sora ise böyle bir eğitimin yapılabilmesi için bir topoloji ve bu topolojide kendileri için öngörülen fonksiyonları yerine getirebilmeleri için A.İ.İ.T Enstitülerinin yeniden yapılandırılması konusu ele alınmaktadır. Makalede, anlatılan sistemin bütünüyle uygulanması halinde, bunun A.İ.İ.T dersi öğretiminde bir İnkılap yapılması anlamına geldiği ve bunun da yan ürün olarak, Türkiye'de bilgi teknolojisinin yaygın kullanımına yol açabileceği sonucuna varılmaktadır.

Anahtar Kelimeler

Kaynakça

  1. Acun, R. “Atatürk Bibliyografyası Projesi Veri tabanı”, Atatürk Araştırma Merkezi Dergisi, 37 (1998), 161-174.
  2. Anderson, D. Lines. “Academic Historians, Electronic Information Access Technologies, and the World Wide Web: Academic Historians, Electronic Information Access Technologies, and the World Wide Web: A Longitudinal Study of Factors Affecting Use and Barriers to that Use”, The Journal of the Association for History and Computing, Vol. I, No. 1., (June 1998) .
  3. Avcı, Cemal. “Atatürk Araştırma Merkezi'nin 'Atatürk, Milli Mü¬cadele ve Türkiye Cumhuriyeti Hakkında Yurt Dışında Yayınlanmış Eser¬lerin Bibliyografyalarının Hazırlanması ve Bu Eserlerin Türkiye'ye Ka¬zandırılması Projesi' Hakkında”, Atatürk Araştırma Merkezi Dergisi, 37 (1998), 151-159. ı
  4. Geİsman, Judy L, “Beyond CBT: Interactive video”, Computers and Personnel, (Summer 1988), 35-38.
  5. Gibson, Alex. “WWW and the Internet; new opportunities for his- torical discourse?” History and Computing, 7.2(1995), 13-21.
  6. Massy, W. F. and R. Zemsky. “Using Information Technology to Enhance Academic Productivity”. .
  7. McCormack, Pauline. “Virtually History: The Use of On-line Com-munications in Higher Education”, The Journal of the Association for History and Computing, Vol. II, No. 1. (April 1999) .
  8. Safran, Mustafa. “Eğitim Bilimi Açısından Atatürk İlkeleri ve İn¬kılap Tarihi Öğretimi”, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Dersi Yöntem Semineri ,14-15 Aralık 1998. Basılmaktadır.

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

Araştırma Makalesi

Yazarlar

Ramazan Acun Bu kişi benim
Türkiye

Yayımlanma Tarihi

1 Temmuz 2000

Gönderilme Tarihi

1 Ocak 2000

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2000 Cilt: 16 Sayı: 47

Kaynak Göster

APA
Acun, R. (2000). Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi’nin İnternete Dayalı Öğretimi. Atatürk Araştırma Merkezi Dergisi, 16(47), 615-635. https://izlik.org/JA64YY92SM
AMA
1.Acun R. Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi’nin İnternete Dayalı Öğretimi. ATAM Dergisi. 2000;16(47):615-635. https://izlik.org/JA64YY92SM
Chicago
Acun, Ramazan. 2000. “Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi’nin İnternete Dayalı Öğretimi”. Atatürk Araştırma Merkezi Dergisi 16 (47): 615-35. https://izlik.org/JA64YY92SM.
EndNote
Acun R (01 Temmuz 2000) Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi’nin İnternete Dayalı Öğretimi. Atatürk Araştırma Merkezi Dergisi 16 47 615–635.
IEEE
[1]R. Acun, “Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi’nin İnternete Dayalı Öğretimi”, ATAM Dergisi, c. 16, sy 47, ss. 615–635, Tem. 2000, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA64YY92SM
ISNAD
Acun, Ramazan. “Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi’nin İnternete Dayalı Öğretimi”. Atatürk Araştırma Merkezi Dergisi 16/47 (01 Temmuz 2000): 615-635. https://izlik.org/JA64YY92SM.
JAMA
1.Acun R. Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi’nin İnternete Dayalı Öğretimi. ATAM Dergisi. 2000;16:615–635.
MLA
Acun, Ramazan. “Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi’nin İnternete Dayalı Öğretimi”. Atatürk Araştırma Merkezi Dergisi, c. 16, sy 47, Temmuz 2000, ss. 615-3, https://izlik.org/JA64YY92SM.
Vancouver
1.Ramazan Acun. Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi’nin İnternete Dayalı Öğretimi. ATAM Dergisi [Internet]. 01 Temmuz 2000;16(47):615-3. Erişim adresi: https://izlik.org/JA64YY92SM