TR
EN
LİSE SON SINIF ÖĞRENCİLERİNİN İNTERNET KULLANIM DURUMU VE İNTERNET YÖNELİK TUTUMLARI: DİYARBAKIR ÖRNEĞİ
Öz
Bu çalışmada, lise son sınıf öğrencilerinin internet kullanma durumları ile internet yönelik tutumlarının belirlenmesi ve demografik özelliklerin bunlar üzerindeki etkisinin araştırılması amaçlandı. Bu amaca ulaşmak için Luan, Fung, Nawawi ve Hong (2005) tarafından geliştirilen, üç alt bölümden oluşan bir ölçek kullanıldı. Bu ölçek Diyarbakır il merkezinde eğitim-öğretim faaliyeti sürdüren liselerde okuyan 423 (233 erkek, 190 kız) lise son sınıf öğrencisine uygulandı. Elde edilen verilerin analizinden; internet kullanma konusunda deneyimli olan öğrencilerin internete yönelik tutumlarının daha olumlu olduğu görüldü. Çalışmaya katılan hem kız hem de erkek öğrencilerin interneti Seyrek düzeyde kullandıkları ve cinsiyet temelinde internet tutumlarında anlamlı fark olmadığı belirlendi. Öğrencilerin % 76,6sının daha önce ailelerine mesaj yollamadığı, % 69,7sinin daha önce internetten ortamında yapılan tartışmalara hiç katılmadıkları, % 42,3ünün internet üzerinden hiç gazete ve dergi okumadıkları belirlendi. Öğrencilerin % 54,4ü internetin tek başına öğrenilebilecek bir konu olmadığını düşünürken, % 75,7si internet konusunda tam bir bilgiye sahip olmasalar bile interneti kullanmaktan tereddüt etmeyeceklerini ifade ettikleri görüldü.
Anahtar Kelimeler
Ayrıntılar
Birincil Dil
Türkçe
Konular
-
Bölüm
-
Yayımlanma Tarihi
1 Aralık 2013
Gönderilme Tarihi
1 Aralık 2013
Kabul Tarihi
-
Yayımlandığı Sayı
Yıl 2013 Sayı: 39
APA
Yalman, M., Gönen, S., & Başaran, B. (2013). LİSE SON SINIF ÖĞRENCİLERİNİN İNTERNET KULLANIM DURUMU VE İNTERNET YÖNELİK TUTUMLARI: DİYARBAKIR ÖRNEĞİ. Akademik Bakış Uluslararası Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi, 39, 1-21. https://izlik.org/JA37FB56TR
AMA
1.Yalman M, Gönen S, Başaran B. LİSE SON SINIF ÖĞRENCİLERİNİN İNTERNET KULLANIM DURUMU VE İNTERNET YÖNELİK TUTUMLARI: DİYARBAKIR ÖRNEĞİ. Akademik Bakış Uluslararası Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi. 2013;(39):1-21. https://izlik.org/JA37FB56TR
Chicago
Yalman, Murat, Selahattin Gönen, ve Bülent Başaran. 2013. “LİSE SON SINIF ÖĞRENCİLERİNİN İNTERNET KULLANIM DURUMU VE İNTERNET YÖNELİK TUTUMLARI: DİYARBAKIR ÖRNEĞİ”. Akademik Bakış Uluslararası Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi, sy 39: 1-21. https://izlik.org/JA37FB56TR.
EndNote
Yalman M, Gönen S, Başaran B (01 Aralık 2013) LİSE SON SINIF ÖĞRENCİLERİNİN İNTERNET KULLANIM DURUMU VE İNTERNET YÖNELİK TUTUMLARI: DİYARBAKIR ÖRNEĞİ. Akademik Bakış Uluslararası Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi 39 1–21.
IEEE
[1]M. Yalman, S. Gönen, ve B. Başaran, “LİSE SON SINIF ÖĞRENCİLERİNİN İNTERNET KULLANIM DURUMU VE İNTERNET YÖNELİK TUTUMLARI: DİYARBAKIR ÖRNEĞİ”, Akademik Bakış Uluslararası Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi, sy 39, ss. 1–21, Ara. 2013, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA37FB56TR
ISNAD
Yalman, Murat - Gönen, Selahattin - Başaran, Bülent. “LİSE SON SINIF ÖĞRENCİLERİNİN İNTERNET KULLANIM DURUMU VE İNTERNET YÖNELİK TUTUMLARI: DİYARBAKIR ÖRNEĞİ”. Akademik Bakış Uluslararası Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi. 39 (01 Aralık 2013): 1-21. https://izlik.org/JA37FB56TR.
JAMA
1.Yalman M, Gönen S, Başaran B. LİSE SON SINIF ÖĞRENCİLERİNİN İNTERNET KULLANIM DURUMU VE İNTERNET YÖNELİK TUTUMLARI: DİYARBAKIR ÖRNEĞİ. Akademik Bakış Uluslararası Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi. 2013;:1–21.
MLA
Yalman, Murat, vd. “LİSE SON SINIF ÖĞRENCİLERİNİN İNTERNET KULLANIM DURUMU VE İNTERNET YÖNELİK TUTUMLARI: DİYARBAKIR ÖRNEĞİ”. Akademik Bakış Uluslararası Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi, sy 39, Aralık 2013, ss. 1-21, https://izlik.org/JA37FB56TR.
Vancouver
1.Murat Yalman, Selahattin Gönen, Bülent Başaran. LİSE SON SINIF ÖĞRENCİLERİNİN İNTERNET KULLANIM DURUMU VE İNTERNET YÖNELİK TUTUMLARI: DİYARBAKIR ÖRNEĞİ. Akademik Bakış Uluslararası Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi [Internet]. 01 Aralık 2013;(39):1-21. Erişim adresi: https://izlik.org/JA37FB56TR