TR
EN
Amerikadaki Sokak Çetelerinin Şiddet Suçlarına Teorik Yaklaşımlar
Öz
Sokak çeteleri ve suç aktiviteleri Amerikan toplumu içerisinde artmaya devam etmektedir. Amerikada Sokak çetesi, hapishane çetesi, yasadışı motor bisiklet çetesi ve yerel sokak çetesi olmak üzere 33.000 farklı çete ve bunlara üye yaklaşık 1.4 Milyon kişi bulunmaktadır. Sokak çeteleri kısaca, ABD genelinde sokaklarda faaliyet yürüten suç örgütleri olarak tanımlanmaktadır. Bu çalışmada, Gelişimsel Hayat Seyri Perspektifi, risk faktörleri modeli, seçim, sosyal rahatlık ve gelişim modeli, belirsizlik teori, gayesizlik teori, sosyal sınırlar teorisi ve örgütsel bağlantı teorileri gibi bazı seçilmiş teoriler ışığında çete şiddeti ve çete üyeliğini analiz etmektedir. Bu çalışma literatürde yer alan her bir teorinin veya literatürdeki bulguları derin analizini yapmayı amaçlamamaktadır. Bu çalışma, seçilmiş model ve teoriler ile bağlantı kurarak çete üyeliği ve çete şiddetini açıklamayı amaçlamaktadır.
Anahtar Kelimeler
Ayrıntılar
Birincil Dil
Türkçe
Konular
-
Bölüm
-
Yayımlanma Tarihi
1 Mart 2015
Gönderilme Tarihi
1 Mart 2015
Kabul Tarihi
-
Yayımlandığı Sayı
Yıl 2015 Sayı: 48
APA
Sevinç, B., & Çiftçi, İ. (2015). Amerikadaki Sokak Çetelerinin Şiddet Suçlarına Teorik Yaklaşımlar. Akademik Bakış Uluslararası Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi, 48, 258-284. https://izlik.org/JA22UR88LE
AMA
1.Sevinç B, Çiftçi İ. Amerikadaki Sokak Çetelerinin Şiddet Suçlarına Teorik Yaklaşımlar. Akademik Bakış Uluslararası Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi. 2015;(48):258-284. https://izlik.org/JA22UR88LE
Chicago
Sevinç, Bilal, ve İrfan Çiftçi. 2015. “Amerikadaki Sokak Çetelerinin Şiddet Suçlarına Teorik Yaklaşımlar”. Akademik Bakış Uluslararası Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi, sy 48: 258-84. https://izlik.org/JA22UR88LE.
EndNote
Sevinç B, Çiftçi İ (01 Mart 2015) Amerikadaki Sokak Çetelerinin Şiddet Suçlarına Teorik Yaklaşımlar. Akademik Bakış Uluslararası Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi 48 258–284.
IEEE
[1]B. Sevinç ve İ. Çiftçi, “Amerikadaki Sokak Çetelerinin Şiddet Suçlarına Teorik Yaklaşımlar”, Akademik Bakış Uluslararası Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi, sy 48, ss. 258–284, Mar. 2015, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA22UR88LE
ISNAD
Sevinç, Bilal - Çiftçi, İrfan. “Amerikadaki Sokak Çetelerinin Şiddet Suçlarına Teorik Yaklaşımlar”. Akademik Bakış Uluslararası Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi. 48 (01 Mart 2015): 258-284. https://izlik.org/JA22UR88LE.
JAMA
1.Sevinç B, Çiftçi İ. Amerikadaki Sokak Çetelerinin Şiddet Suçlarına Teorik Yaklaşımlar. Akademik Bakış Uluslararası Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi. 2015;:258–284.
MLA
Sevinç, Bilal, ve İrfan Çiftçi. “Amerikadaki Sokak Çetelerinin Şiddet Suçlarına Teorik Yaklaşımlar”. Akademik Bakış Uluslararası Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi, sy 48, Mart 2015, ss. 258-84, https://izlik.org/JA22UR88LE.
Vancouver
1.Bilal Sevinç, İrfan Çiftçi. Amerikadaki Sokak Çetelerinin Şiddet Suçlarına Teorik Yaklaşımlar. Akademik Bakış Uluslararası Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi [Internet]. 01 Mart 2015;(48):258-84. Erişim adresi: https://izlik.org/JA22UR88LE