BibTex RIS Kaynak Göster

TÜRK GİYİM KÜLTÜRÜNDE PANTOLON

Yıl 2013, Sayı: 39 - Sayı: 39, 1 - 21, 01.12.2013

Öz

Maddi kültürün bir öğesi olarak giyim, bir milletin kültürünü gelenek ve göreneklerini yaşam biçimini simgeleyen ve tanıtan en önemli unsurlardan biridir. İlk zamanlarda dış etkenlere karşı koruma güdüsüyle başlayan giyinme ihtiyacı, toplumların uygarlık düzeyi ve yaşam şekilleri ile farklılığı belirginleşmiştir. Yüzyıllar boyunca zengin giyim kuşam kültürüyle batı toplumlarının ilgisine maruz kalan Türk giyim kuşamının geleneksel giyiminin önemli bir parçası olan pantolonun Avrupalı modacılar tarafından fark edilmesine esin kaynağı olarak değişik model ve kesimle unisex giyimde modern çizgilerle yansımasına da etken olmuştur. Bu çalışmadaki amacım; Orta Asyadan Hunlarla Avrupaya gelen Türk giyim kültüründe pantolonun dünya giyim kültürüne ve modasına yansımaları tarihsel boyutu ile anlatılacaktır.

TROUSERS IN TURKISH CLOTHING

Yıl 2013, Sayı: 39 - Sayı: 39, 1 - 21, 01.12.2013

Öz

Culture, a necessity for society is a source for our history with its products that come out in the and its residuals Turks that spread along continents in history pread their culture and civilization. Turks wore trousers that are the basic item of the world fashion, a thousand years ago. My aim in this study is to bring trousers that are the basic items in Turkish clothing that came to Europe from Middle Asia by the Huns, to present day with its stages from Orhun hills.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA94NA33EU
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Fatma Ayhan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2013
Gönderilme Tarihi 1 Aralık 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Sayı: 39 - Sayı: 39

Kaynak Göster

APA Ayhan, F. (2013). TÜRK GİYİM KÜLTÜRÜNDE PANTOLON. Akademik Bakış Uluslararası Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi(39), 1-21.