BibTex RIS Kaynak Göster

GRAFİK TASARIM EĞİTİMİNDE ÜRETİM TEKNİKLERİ ve BASKI ÖNCESİ HAZIRLIK BİLGİLERİNİN GEREKLİLİĞİ

Yıl 2015, Sayı: 51, 221 - 231, 01.07.2015

Öz

Grafik tasarım eğitiminde yaratıcılığın ve estetik kaygıların geliştirilmesine yönelik bilgilerin yanında sektörün ihtiyacını karşılayacak tasarımcılarında yetiştirilebilmesi için üretim teknikleri ve baskı öncesi hazırlık bilgilerinin de tam anlamıyla verilmesi gerekmektedir. Grafik tasarımcı tarafından hazırlanan basılı materyaller hangi baskı tekniği ile çoğaltılacaksa ona uygun şekilde bir baskıya hazırlık sürecinden geçmelidir. Bu nedenle iyi bir tasarımcı bu bilgileri bilmek durumundadır. Sektörün ihtiyacının karşılanabilmesi için grafik tasarımcıların eğitimleri esnasında bu bilgileri almaları gerekmektedir. Aksi takdirde sektörde bu bilgileri öğrenmeden istedikleri konumlarda çalışamamaktadırlar. Grafik tasarım eğitiminde üretim teknikleri ve baskı öncesi hazırlık bilgilerinin gerekliliği ile ilgili üniversite mezunu grafik tasarımcısı olan matbaaların ve ajansların sahipleri, yöneticileri, baskı ustaları ve uzman grafikerler ile görüşülmüştür. Araştırmada grafik tasarım eğitiminde üretim teknikleri ve baskı öncesi hazırlık bilgilerinin gerekliliği incelenmiştir.

PRODUCTION TECHNICS AT GRAPHIC DESIGN EDUCATION AND THE NECCESSITY OF PREPARATION KNOWLEDGE OF PRE-PRINTING

Yıl 2015, Sayı: 51, 221 - 231, 01.07.2015

Öz

It is neccessary to teach the knowledge of production technics and pre-printing preparations besides the knowledge of developing creativity and aesthetic concerns in order to educate the designers to fullfill the needs of the sector totally at graphic design education. The printed materials prepared by the graphic designer should be evaluated in proper criterias ıf the materials are to be printed. Graphic designers should have the knowledge of the required knowledge of the area in order to meet the need of the sector. If they do not manage this they have difficulty in finding job they want. Graphic design program graduates, the owners of printing houses and agencies, managers, printing professionals and expert graphicers were interviewed among the neccessity of acquiring the knowledge of pre-printing and production technics. In the study the neccessity of the production technics and pre-printing knowledge at graphic design education are examined.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA74YV96TY
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

İbrahim Gökhan Ceylan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Temmuz 2015
Gönderilme Tarihi 1 Temmuz 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Sayı: 51

Kaynak Göster

APA Ceylan, İ. G. (2015). GRAFİK TASARIM EĞİTİMİNDE ÜRETİM TEKNİKLERİ ve BASKI ÖNCESİ HAZIRLIK BİLGİLERİNİN GEREKLİLİĞİ. Akademik Bakış Uluslararası Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi(51), 221-231.