BibTex RIS Kaynak Göster

ANTİK DÖNEMLERDEKİ GREK PARALI ASKERLER VE HOPLİTLERİN ÖNEMİ

Yıl 2016, Sayı: 55, 489 - 499, 01.09.2016

Öz

Antik Greklerin askeri kültürlerinde paralı askerlik çok önemli bir konumda yer almaktadır. Birçok yurttaş, polis şehirlerinde ve sefere giden ordularda paralı asker olarak görev yapmıştır. Bu askerler kendi ülkelerinden ziyade komşu devletlerin, hatta Yunanistana düşman devletlerin ordularında hizmet etmişlerdir. Hatta arkaik dönemden itibaren Babil, Mısır ve Pers krallarının hizmetlerinde bulunmuşlardır. Askerlerin eğitimli olanları ise yükselerek, Pers ve Mısır kralların kişisel korumaları, hatta bölgenin valisi veya satrabı olmuşlardır. Greklerin savaşçı özellikleri ve ağır piyadeler olan hoplitlerin kullandığı falanks düzeninin savaş alanlarındaki güçlü etkisi, birçok krallığı bu paralı askerlerden yararlanmaya itmiştir. Bu askeri olgunun yanında, ekonomik ve sosyolojik sıkıntılar da, paralı askerliğin zamanla Greklerin tüm sosyal katmanlarına yayılmasına ve her kesimin başvurabileceği bir ekmek kapısı olmasına neden olmuştur.

Greek Mercenaries in Ancient Times and the Importance of Hoplites

Yıl 2016, Sayı: 55, 489 - 499, 01.09.2016

Öz

In the military culture of Ancient Greeks Mercenary is in a very important position. Many citizens served as mercenaries in the polis and in the military expeditions. These soldiers have often served in the neighboring states or even in the armies of enemy States rather than their own country. Since the archaic period these soldiers were found even in the service of the Babylonian, Egyptian, and Persian kings. The trained soldiers have even risen to become the personal guards of the kings of Persia and Egypt, and even some have become the governors of the region. It has pushed many kingdoms to take advantage of the mercenaries because of the warrior features of the Greeks and the strong influence of the phalanx system of the heavy infantry hoplites in the battlefield. Apart from these military situations, economic and sociological problems also caused mercenary to spread to all social strata and became a source of livelihood for every public sector.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA84VB88TC
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Eren Karakoç Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Eylül 2016
Gönderilme Tarihi 1 Eylül 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Sayı: 55

Kaynak Göster

APA Karakoç, E. (2016). ANTİK DÖNEMLERDEKİ GREK PARALI ASKERLER VE HOPLİTLERİN ÖNEMİ. Akademik Bakış Uluslararası Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi(55), 489-499.