BibTex RIS Kaynak Göster

KALİTE GÜVENCE SİSTEMLERİNE SAHİP OLMADA ETKEN FAKTÖRLER

Yıl 2017, Sayı: 60, 196 - 203, 01.05.2017

Öz

Bu çalışmanın amacı Gıda Sanayi İşletmelerinin Kalite Güvence Sistemlerine(KGS) sahip olmasında etkili olan faktörleri tespit etmektir. Bu amaçla işletme yetkilileri ile yapılan anket sonuçlarının frekans dağılım sonuçları aktarılarak kurulan hipotezler Lojistik Regresyon yöntemi ile test edilmiştir. Şanlıurfadaki 118gıda sanayi işletmesinin sadece 67sinde Kalite Güvence Sistemi (KGS) belgesi bulunmaktadır. KGS belgelerine sahip olmada kuruluş yeri, eğitim düzeyi, kuruluş tarihi ve personel sayısı gibi faktörlerin etkisi vardır. Bunun yanında tecrübe, ciro ve işletme yöneticiliğini kimin yaptığı faktörlerinin etkisinin olmadığı tespit edilmiştir.

CONTRIBUTING FACTORS HAVING QUALITY ASSURANCE SYSTEMS

Yıl 2017, Sayı: 60, 196 - 203, 01.05.2017

Öz

The purpose of this study is to determine the factors contributing to Food Industry Enterprises getting Quality Assurance Systems (QAS). Logistic Regression test was used to test the hypotheses set by transferring the frequency distribution results of the questionnaires conducted with enterprise authorities. Out of 118 food industry enterprises located in Sanlıurfa, only 67 of them have a Quality Assurance System (QAS) certificate. Factors like location of the establishment, level of education, establishment date and number of the staff have an effect on getting a QAS certificate. It was also determined that factors like experience, turnover and who manages the establishment do not have an effect on getting the certificate.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA47JR94JP
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Kasım Kaya Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mayıs 2017
Gönderilme Tarihi 1 Mayıs 2017
Yayımlandığı Sayı Yıl 2017 Sayı: 60

Kaynak Göster

APA Kaya, K. (2017). KALİTE GÜVENCE SİSTEMLERİNE SAHİP OLMADA ETKEN FAKTÖRLER. Akademik Bakış Uluslararası Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi(60), 196-203.