Sürdürülebilir tarım, çevre ve doğal kaynakların korunması ve geliştirilmesini sağlamak için makul maliyetlerle uygun ve kaliteli gıda üretimini, ayrıca sistemleri ve uygulamaları içerir. Sürdürülebilir tarımsal uygulamalar sayesinde sera gazı salınımının %80 azalacağı, biyolojik çeşitlilik ve yaşam alanı kayıplarının ve su tüketiminin azalacağı, suların ve toprağın kimyasal maddelerle kirletilmesinin engelleneceği tahmin edilmektedir. Agro-Turizm, sürdürülebilirlik kapsamında yer alan ve çevresel tahribatı en aza indirgeyerek kaynakları koruyan, çevreye zarar vermeyen, yerel halkın ve işletmelerin iç içe olduğu bir turizm türünü ifade etmektedir. Kitle turizminin (deniz tatili veya kış turizmi ve herşey dahil sistemi) belli bölgelerde toplanması (Ege ve Akdeniz kıyıları ve kayak merkezleri) ve yılın belirli dönemlerinde yoğunlaşmasının aksine Agro-turizm tüm yıla yayılarak çevresel yıkıcılığı önlemektedir. Zeytincilik yılın 12 ayına yayılan yetiştirme faaliyetlerine sahip bir tarım biçimi olduğundan hem tarımın hem de turizmin sürdürülebilirliği açısından oldukça başarılı bir seçim olabilecek potansiyele sahiptir.
Sustainable agriculture
contains production of adequate and high quality foodstuffs at reasonable costs
and also systems and applications to ensure the protection and development of
the environment and natural resources. It is estimated that
thanks to sustainable agricultural practices greenhouse gas emissions will
decrease by 80%, biodiversity and habitat losses and water
consumption will decline, the prevention of pollution of waters and land by
chemical substances will be prevented. Agro Tourism-which is in the scope of sustainability and
protects resources by reducing environmental damage the most- is a tourism
product that is not harmful to the environment and is inhabited by local people
and businesses. Contrary to the
concentration of mass tourism (sea holiday or winter tourism and all-inclusive
system) in certain regions (Aegean and Mediterranean coasts and ski resorts)
and certain periods of the year, Agro-tourism is spreading all the way to
prevent environmental destruction. Since olive cultivation
is a form of agriculture that has cultivation activities spread over 12 months
of the year, it has the potential to be a highly successful choice both in
terms of sustainability of agriculture and tourism.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Biyoloji |
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 12 Ağustos 2018 |
Yayınlandığı Sayı | Yıl 2018, Cilt 31, Sayı 3 |
Bibtex | @araştırma makalesi { actabiotr452910, journal = {Acta Biologica Turcica}, eissn = {2458-7893}, address = {Nevşehir HBV Üniversitesi Biyoloji Bölümü 50300 Nevşehir}, publisher = {Erdoğan ÇİÇEK}, year = {2018}, volume = {31}, number = {3}, pages = {114 - 121}, title = {Sürdürülebilir zeytinciliğin gerçekleşmesinde agro-turizm’in rolünün incelenmesi}, key = {cite}, author = {Ayaz, Meltem} } |
APA | Ayaz, M. (2018). Sürdürülebilir zeytinciliğin gerçekleşmesinde agro-turizm’in rolünün incelenmesi . Acta Biologica Turcica , 31 (3) , 114-121 . Retrieved from https://dergipark.org.tr/tr/pub/actabiotr/issue/38849/452910 |
MLA | Ayaz, M. "Sürdürülebilir zeytinciliğin gerçekleşmesinde agro-turizm’in rolünün incelenmesi" . Acta Biologica Turcica 31 (2018 ): 114-121 <https://dergipark.org.tr/tr/pub/actabiotr/issue/38849/452910> |
Chicago | Ayaz, M. "Sürdürülebilir zeytinciliğin gerçekleşmesinde agro-turizm’in rolünün incelenmesi". Acta Biologica Turcica 31 (2018 ): 114-121 |
RIS | TY - JOUR T1 - Sürdürülebilir zeytinciliğin gerçekleşmesinde agro-turizm’in rolünün incelenmesi AU - MeltemAyaz Y1 - 2018 PY - 2018 N1 - DO - T2 - Acta Biologica Turcica JF - Journal JO - JOR SP - 114 EP - 121 VL - 31 IS - 3 SN - -2458-7893 M3 - UR - Y2 - 2023 ER - |
EndNote | %0 Türk Biyoloji Dergisi Sürdürülebilir zeytinciliğin gerçekleşmesinde agro-turizm’in rolünün incelenmesi %A Meltem Ayaz %T Sürdürülebilir zeytinciliğin gerçekleşmesinde agro-turizm’in rolünün incelenmesi %D 2018 %J Acta Biologica Turcica %P -2458-7893 %V 31 %N 3 %R %U |
ISNAD | Ayaz, Meltem . "Sürdürülebilir zeytinciliğin gerçekleşmesinde agro-turizm’in rolünün incelenmesi". Acta Biologica Turcica 31 / 3 (Ağustos 2018): 114-121 . |
AMA | Ayaz M. Sürdürülebilir zeytinciliğin gerçekleşmesinde agro-turizm’in rolünün incelenmesi. Acta Biologica Turcica. 2018; 31(3): 114-121. |
Vancouver | Ayaz M. Sürdürülebilir zeytinciliğin gerçekleşmesinde agro-turizm’in rolünün incelenmesi. Acta Biologica Turcica. 2018; 31(3): 114-121. |
IEEE | M. Ayaz , "Sürdürülebilir zeytinciliğin gerçekleşmesinde agro-turizm’in rolünün incelenmesi", Acta Biologica Turcica, c. 31, sayı. 3, ss. 114-121, Ağu. 2018 |