Yazım Kuralları

Makale Gönderimi Genel Kuralları
1. Derginin yazım dili İngilizce ve Türkçe’dir.
2. ADÜ-JSS’ye gönderilecek olan makaleler daha önce hiçbir yayın organı tarafından yayınlanmamış olması gerekmektedir.
3. ADÜ-JSS’ye gönderilen makaleler aynı anda değerlendirilmek üzere başka bir yayımcı dergiye gönderilmemiş olması gerekmektedir.
4. Yazarlar dergiye gönderdiği çalışmada Helsinki Bildirgesinde insan ve hayvan çalışmaları için önerilen ilkelere uyulduğunu kabul ederler. Bu konuda sorumluluk tamamen yazarlar aittir.
5. ADÜ-JSS’ye gönderilen makalelerin İntihal programları tarafından alınmış olan benzerlik raporları imzalı şekilde makale başvuru esnasında yüklenmesi gerekmektedir.
6. Değerlendirilmek üzere gönderilen makaleler herhangi bir kurum/kuruluş tarafından desteklenmiş ya da lisansüstü bir tez tarafından türetilmiş ise dipnot olarak ilk sayfada belirtilmelidir.
7. Makale ana metninde yazar isim ve kurumlarına ilişkin bilgiler yer almamalıdır. Kişisel bilgiler başlık sayfası formunda detaylı olarak verilmelidir (İletişim numarası, mail adresi, orcid ID, kurum bilgisi).
8. Makale yayınlanmak üzere dergiye gönderildikten sonra yazarlardan hiçbiri, tüm yazarların yazılı izni olmadan yazar listesinden silinemez, ayrıca hiçbir isim, yazar olarak eklenemez ve yazar sırası değiştirilemez. Çalışmada başlıca yazar belirtilmelidir.

Yazım Kuralları

1. ADÜ-JSS’ye değerlendirilmek üzere gönderilecek makaleler Özet/Abstract, Giriş, Yöntem, Bulgular, Tartışma ve Sonuç, Teşekkürler ( gerekirse ), Kaynaklar şeklinde düzenlenmeli ve her bölüm başlığı bold, ilk büyük harf ve 12 punto yazılmalıdır.
2. Makalenin İngilizce ve Türkçe başlıkları 14 punto ve bold yazılmalıdır.
3. Özet/Abstract bölümü en az 200 en fazla 250 kelime olmalıdır. Özet/Abstract bölümü Times New Roman 10 punto ve tek satır aralığında yazılmalıdır.
4. Araştırmanın içeriğini yansıtacak en az 3 en fazla 5 anahtar kelime özet bölümün altında yer almalıdır. Anahtar kelimler her kelime büyük harf ile başlayacak ve aralarında virgül olacak şekilde yazılmalıdır.
5. Sayfa düzeni alt, üst, sağ ve sol kenar boşlukları 2 cm olacak şekilde 10000 (başlık tablolar ve kaynakça bölümleri dahil) kelimeyi geçemeyecek şekilde düzenlenmelidir. Çalışmanın Metni 12 punto 1,5 aralık; kaynakça metni 10 punto 1 aralık yazılmalıdır.
6. Tablo grafikler ve istatistiksel raporlamalar APA stiline göre hazırlanmalıdır. Tablo yazı karakteri 10 punto olmalı.
7. Birinci seviye başlıklar (Giriş, Gereç ve Yöntem, Bulgular, Tartışma ve Sonuç, Kaynakça vb. ) Times New Roman, 1,5 satır aralığı ve iki yana yaslı olmalıdır.
8. İkinci Seviye Başlık (Veri Toplama Araçları, Katılımcılar, vb.) Times New Roman, 1,5 satır aralığı 2 yana yaslı ve italik yazılmalıdır.
9. Üçüncü Seviye Başlık Times New Roman, 1,5 satır aralığı 2 yana yaslı, italik olmalıdır.
10. Araştırmadaki tüm tablolar APA 7 stiline uygun şekilde gösterilmeli. Tablolarda dikey çizgi kullanılmamalıdır.
11. Metin içi alıntılarda yazar bilgisileri parantez içerisinde veya dışında verilebilir. Metin içi alıntılarda APA 7 stili kullanılmalıdır. 3 ve üzeri yazar olan kaynaklarda “vd.,” / “ve diğerleri” gösterimi kullanılmalıdır.
12. Kaynakça gösterimi APA 7 stiline uygun olarak hazırlanmış olmalıdır. Detaylı bilgi için https://apastyle.apa.org/style-grammar-guidelines/references/examples inceleyiniz.

 

Son Güncelleme Zamanı: 20.03.2024 13:39:17