The aim of this study was to investigate the effect of cage position and density on some production traits in Denizli chickens. In the experiment, 252 hens were allocated to California type battery cages per partition 48x41x46 cm systematically to from cage position top, middle and bottom tier level and cage density three, four and five hen/cage partition groups. The birds were housed three, four and five birds per cage partition which resulted in 656.0, 492.0 and 393.6 cm2 of cage floor surface area per hen, respectively. Feed and water were provided ad libitum. In the study, differences between feed consumption, feed convertion ratio, and egg production among cage position groups were found statistically non-significant. Egg weight were found as 51,25, 51,03, and 50,60 g for top, middle and bottom tier level position groups, respectively and differences among position groups were found statistically significant P
Bu çalışmanın amacı, kafes pozisyonu ve yoğunluğunun Denizli tavuklarında bazı verim özellikleri üzerine etkilerinin araştırılmasıdır. Araştırmada, 252 adet tavuk, kafes pozisyonu üst, orta ve alt kat ve kafes yoğunluğu üç, dört ve beş tavuk/kafes gözü grupları oluşturularak üç katlı Kaliforniya tipi kafes sisteminde 48x41x46 cm ölçülerindeki kafes gözlerine sistematik olarak yerleştirilmiştir. Böylece yoğunluk gruplarında tavuk başına kafes taban alanı sırasıyla 656.0, 492.0 ve 393.6 cm2 olarak gerçekleşmiştir. Yem ve su ad libitum verilmiştir. Araştırmada, yem tüketimi, yemden yararlanma oranı ve yumurta verimi bakımından kafes pozisyon grupları arasındaki farklar istatistiksel açıdan önemsiz bulunmuştur. Yumurta ağırlığı üst, orta ve alt kat kafes pozisyon gruplarında sırasıyla 51.25, 51.03 ve 50.60 g olarak bulunmuş olup, gruplar arası farklar istatistiksel bakımdan önemli P
Denizli tavuğu Kafes pozisyonu Kafes yoğunluğu Verim özellikleri
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Research Article |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ocak 2012 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2012 Cilt: 1 Sayı: 1 |