BibTex RIS Kaynak Göster

Uygunsuz antidiüretik hormon sendromu ve hipotiroidi seyrinde gelişen hiponatremiye bağlı bulantı/kusma yakınmaları olan iki olgu

Yıl 2003, Cilt: 2 Sayı: 3, - , 01.12.2003

Öz

Bulantı/kusma sık görülen semptomlardır ve bu semptomlara sahip hastalar genellikle gastroenteroloji bölümüne başvururlar veya refere edilirler. Gastroenterolojik hastalıkların yanısıra, birçok patolojik durum bulantı/ kusma'ya yol açabilir. Bunlardan bir tanesi elektrolit bozuklukları- dır ve en sık hiponatremi görülür. Dikkatli bir değerlendirme, hiponatremiye veya altta yatan hastalığa bağlı mortalite ve morbiditeyi engelleyecektir. Bu yazıda, hiponatremiye bağlı bulantı/kusma yakınmaları olan ve uygunsuz antidiüretik hormon sendromu ve hipotiroidi tanıları alan iki olgu sunulmaktadır.

Two cases suffering from nausea/vomiting due to hyponatremia in the course of syndrome of inappropriate secretion of antidiuretic hormone and hypothyroidism

Yıl 2003, Cilt: 2 Sayı: 3, - , 01.12.2003

Öz

Nausea/vomiting are frequently experienced symptoms, and patients having these symptoms are usually admitted or referred to Gastroenterology Departments. In addition to gastroenterological diseases, many pathological states can cause nausea/vomiting. One of them is electrolyte disorders, with hyponatremia the most common. A careful evaluation will prevent mortality and morbidity caused by hyponatremia or underlying disease. In this article, we present two cases suffering from nausea/vomiting due to hyponatremia in the course of inappropriate secretion of antidiuretic hormone syndrome and hypothyroidism.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Fatih Tekin Bu kişi benim

Ömer Özütemiz Bu kişi benim

Ulus Salih Akarca Bu kişi benim

Ali Veral Bu kişi benim

Tankut İlter Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2003
Yayımlandığı Sayı Yıl 2003 Cilt: 2 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Tekin, F., Özütemiz, Ö., Akarca, U. S., Veral, A., vd. (2003). Uygunsuz antidiüretik hormon sendromu ve hipotiroidi seyrinde gelişen hiponatremiye bağlı bulantı/kusma yakınmaları olan iki olgu. Akademik Gastroenteroloji Dergisi, 2(3).

test-5