LGBTİ+ Haberlerinin Ulusal ve Yerel Gazetelerde Temsilinin Alternatif Medya ve Hak Haberciliği Bağlamında Değerlendirilmesi
Düzeltme Notu
Öz
Anahtar Kelimeler
Destekleyen Kurum
Proje Numarası
Teşekkür
Kaynakça
- Alankuş, S. (2007). ‘BİA ve Hak Haberciliği Eğitim Çalışmaları Üzerine’. S. Alankuş (ed.). İçinde İnsan Hakları Haberciliği. (s. 11-24). IPS İletişim Vakfı Yayınları: İstanbul.
- Alankuş, S. (2011). ‘Yeni Habercilik Arayışları ve Hak Odaklı Habercilik’. İ. Kuçuradi (yay. haz.). İçinde Yirmibirinci Yüzyılın Başında İnsan Haklarını Korumada Yaşanan Sorunlar. (s. 149-167). T.C. Maltepe Üniversitesi İnsan Hakları Araştırma ve Uygulama Merkezi ve UNESCO Felsefe ve İnsan Hakları Kürsüsü Yayınları: İstanbul.
- Aydoğan, F. ve Kırık, A. (2012). ‘Alternatif Medya Olarak Yeni Medya’. Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dergisi, 18, s. 58-69. Çoban, B. (2010). ‘Toplumsal Çatışma Demokratik İletişim ve Alternatif Medya’. Marmara İletişim Dergisi, 17 (17), s. 1-20.
- Çoban, B. (2012). ‘Ötekiler ve Alternatif Medya’. S. Sungur (ed.). İçinde Azınlıklar ve Medya. (s. 1-10). Martı Yayınları: İstanbul.
- Erdoğan, B. ve Köten, E. (2014). ‘Yeni Toplumsal Hareketlerin Sınıf Dinamiği: Türkiye LGBT Hareketi’. Marmara Üniversitesi Siyasal Bilimler Dergisi, 2 (1), s. 93-113.
- Free & Equal United Nations for LGBT Equality (t. y.). Criminalization. United Nations Human Rights Office of the High Commisioner.
- Güner, U., Kalkan, P., Öz, Y., Özsoy, E. C. ve Söyle, F. (2011). Türkiye’de Cinsel Yönelim ve Cinsel Ayrımcılığın İzlenmesi Raporu 1 Ocak-30 Haziran 2010, İstanbul Bilgi Üniversitesi İnsan Hakları ve Hukuku Araştırma Merkezi: İstanbul.
- KAOS GL (2021). 2020 Yıllık Faaliyet Raporu. KAOS Gey ve Lezbiyen Kültürel Araştırmalar ve Dayanışma Derneği.
Ayrıntılar
Birincil Dil
Türkçe
Konular
-
Bölüm
Düzeltme
Yazarlar
Engin Çağlak
*
0000-0002-9477-9435
Türkiye
Ezgi Ceren Kaya
Bu kişi benim
0000-0001-8201-7452
Türkiye
Yayımlanma Tarihi
7 Mart 2023
Gönderilme Tarihi
-
Kabul Tarihi
-
Yayımlandığı Sayı
Yıl 2023 Cilt: 14 Sayı: 52
