Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Zerdali Çöğürlerinde Gelişme Güçleri ile Flavanlar Arasındaki İlişkiler

Yıl 1996, Cilt: 9 Sayı: 1, 304 - 308, 01.12.1996

Öz

Çalışmada, gelişme güçleri farklı olan zerdali çöğürlerinin, kök, aşı bölgesi ve sürgün uçlarının flavan içeriği belirlenmiş ve büyüme gücü ile flavan arasındaki ilişkiler saptanmıştır. Büyük boy zerdalilerin en fazla flavan içerdiği saptanmıştır, zerdalilerin bütün gruplarının en çok flavan içerdiği yer ise kök bölgesinin olduğu, bunu sürgün ucu ve aşı bölgesinin izlediği belirlenmiştir.

Kaynakça

  • 1. Karadeniz, T., 1993.Cevizlerde (Juglans regia L.) Flavan İçerikleri İle Aşı Başarılan Arasındaki İlişkiler Üzerine Araştırmalar. Y.Y.Ü.F.Bil. Enst. (Basılmamış Doktora Tezi). 113 s., Van.
  • 2. Karadeniz, T., F.Balta, F.E.Tekintaş and S.M.Şen, 1993. Investigation On Relation Between The Phenolic Compounds And Grafting In Chesnut (C.sativa Mill.) International Congress On Chesnut,October, 20-23, Spoleto, Italy.
  • 3. Tannsever, A., 1982. Kiraz Grubu Prunus Türlerinde Flavan İçeriği İle Büyüme Gücü Arasındaki İlişkiler Üzerinde Araştırmalar. E.Ü Z.F.Derg.. 19(2):39-49
  • 4. Karadeniz, T., A.Kazankaya, F.Balta, R.Cangi ve A.Doğan, 1996. Cevizin (J. regia L.) Yıllık Sürgünlerinde Bünyesel Hormonlar Ve Flavan Düzeyleri.Fındık Ve Diğer Sert Kabuklu Meyveler Sempozyumu. O.M.Ü.Z.F., 10-11 Ocak, 308-316 s, Samsun.
  • 5. Clark, A.M., T.M.Jurgens and C.D.Hufford, 1990. Antimicrobial Activity Of Juglone. Hort.Abst.. 60 (9),Abst.No:7629
  • 6. Beres, C., 1984. Phenol And Non-Structural Carbonhydrate Contents In The Leaves Of Quercus Petraea. Acta Bot.Hungarica. 30(3-4):46l-467.
  • 7. Pezet, R and V. Pont, 1993. Differing Biochemical And Histological Studies Of Two Grape Cultivars In The View Of Their Respective Susceptibility And Resistance To Botrytis cinerea. Plant Breed.Abst.. 063: Abst.No.13323.
  • 8 .Tanrısever, A., 1982, Kondanse Tanenlerin Histoşimik Analizlerde Yeni Bir Yöntem Ve Fizyolojik Önemleri. E.Ü.Z.F Dere. 19 (2):27-38.
  • 9. Roııgting, X. and D.Pinghai, 1990, Theory And Practice Of Walnut Grafting. Acta Hort.. 284:69-88
  • 10. Tanrısever, A„ 1992. Kiraz Ağaçlannm (P.avium L.) Çeşitli Organ Ve Dokularındaki Fendik Maddeler Üzerinde Araştırmalar. Türkiye I.Ulusal Bahçe Bit. Kong. 13-16 Ekim, Cilt 1, 573-576 s., E.Û. Ziraat Fak., İzmir.
  • 11. Düzgüneş, O., 1963. Bilimsel Araştırmalarda İstatistik Prensipleri Ve Metodlan. E.Ü.Maibaası, 375 s., İzmir.
  • 12. İslam, A. ve T. Karadeniz, 1995. Bazı Kayısı Çeşitleri İle Zerdali Tiplerinde Fenolojik Ve Pomolojik Özellikler İle Toplam Flavanlar Arasındaki İlişkilerin Belirlenmesi Üzerine Araştırmalar. Y.Y.Ü.Fen Bil.Enst. (Basılmamış Yüksek Lisans Tezi), 34 s, Van.
  • 13. Zagoskina, N.V.,T,V.Usık and M.N.Zaprometov, 1991. Tea-Plant Tissue Culture; Activity Of L-Phenylalanine Ammonia-Lyase, Formation Of Phenol Compounds And Their Seasonal Pattems.Biol.Abst.. 91(l):AB-482.4607

The Relations Between Growing Hard and Flavans in Apricot Seedling

Yıl 1996, Cilt: 9 Sayı: 1, 304 - 308, 01.12.1996

Öz

In the study, flavans contents were determined in roots, grafting area and shoots tip of different growed apricot seedlings, and relations between vigour and flavan content. The bigest flavan content was found in roots of big seedlings. The higest flavan content was found in roots of all apricots, these slıoot tip and grafting area follovved.

Kaynakça

  • 1. Karadeniz, T., 1993.Cevizlerde (Juglans regia L.) Flavan İçerikleri İle Aşı Başarılan Arasındaki İlişkiler Üzerine Araştırmalar. Y.Y.Ü.F.Bil. Enst. (Basılmamış Doktora Tezi). 113 s., Van.
  • 2. Karadeniz, T., F.Balta, F.E.Tekintaş and S.M.Şen, 1993. Investigation On Relation Between The Phenolic Compounds And Grafting In Chesnut (C.sativa Mill.) International Congress On Chesnut,October, 20-23, Spoleto, Italy.
  • 3. Tannsever, A., 1982. Kiraz Grubu Prunus Türlerinde Flavan İçeriği İle Büyüme Gücü Arasındaki İlişkiler Üzerinde Araştırmalar. E.Ü Z.F.Derg.. 19(2):39-49
  • 4. Karadeniz, T., A.Kazankaya, F.Balta, R.Cangi ve A.Doğan, 1996. Cevizin (J. regia L.) Yıllık Sürgünlerinde Bünyesel Hormonlar Ve Flavan Düzeyleri.Fındık Ve Diğer Sert Kabuklu Meyveler Sempozyumu. O.M.Ü.Z.F., 10-11 Ocak, 308-316 s, Samsun.
  • 5. Clark, A.M., T.M.Jurgens and C.D.Hufford, 1990. Antimicrobial Activity Of Juglone. Hort.Abst.. 60 (9),Abst.No:7629
  • 6. Beres, C., 1984. Phenol And Non-Structural Carbonhydrate Contents In The Leaves Of Quercus Petraea. Acta Bot.Hungarica. 30(3-4):46l-467.
  • 7. Pezet, R and V. Pont, 1993. Differing Biochemical And Histological Studies Of Two Grape Cultivars In The View Of Their Respective Susceptibility And Resistance To Botrytis cinerea. Plant Breed.Abst.. 063: Abst.No.13323.
  • 8 .Tanrısever, A., 1982, Kondanse Tanenlerin Histoşimik Analizlerde Yeni Bir Yöntem Ve Fizyolojik Önemleri. E.Ü.Z.F Dere. 19 (2):27-38.
  • 9. Roııgting, X. and D.Pinghai, 1990, Theory And Practice Of Walnut Grafting. Acta Hort.. 284:69-88
  • 10. Tanrısever, A„ 1992. Kiraz Ağaçlannm (P.avium L.) Çeşitli Organ Ve Dokularındaki Fendik Maddeler Üzerinde Araştırmalar. Türkiye I.Ulusal Bahçe Bit. Kong. 13-16 Ekim, Cilt 1, 573-576 s., E.Û. Ziraat Fak., İzmir.
  • 11. Düzgüneş, O., 1963. Bilimsel Araştırmalarda İstatistik Prensipleri Ve Metodlan. E.Ü.Maibaası, 375 s., İzmir.
  • 12. İslam, A. ve T. Karadeniz, 1995. Bazı Kayısı Çeşitleri İle Zerdali Tiplerinde Fenolojik Ve Pomolojik Özellikler İle Toplam Flavanlar Arasındaki İlişkilerin Belirlenmesi Üzerine Araştırmalar. Y.Y.Ü.Fen Bil.Enst. (Basılmamış Yüksek Lisans Tezi), 34 s, Van.
  • 13. Zagoskina, N.V.,T,V.Usık and M.N.Zaprometov, 1991. Tea-Plant Tissue Culture; Activity Of L-Phenylalanine Ammonia-Lyase, Formation Of Phenol Compounds And Their Seasonal Pattems.Biol.Abst.. 91(l):AB-482.4607
Toplam 13 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Ziraat Mühendisliği
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Turan Karadeniz Bu kişi benim

Rüstem Cangi Bu kişi benim

Özgür Kalkışım Bu kişi benim

Haydar Kurt Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1996
Yayımlandığı Sayı Yıl 1996 Cilt: 9 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Karadeniz, T., Cangi, R., Kalkışım, Ö., Kurt, H. (1996). Zerdali Çöğürlerinde Gelişme Güçleri ile Flavanlar Arasındaki İlişkiler. Akdeniz University Journal of the Faculty of Agriculture, 9(1), 304-308.
AMA Karadeniz T, Cangi R, Kalkışım Ö, Kurt H. Zerdali Çöğürlerinde Gelişme Güçleri ile Flavanlar Arasındaki İlişkiler. Akdeniz University Journal of the Faculty of Agriculture. Aralık 1996;9(1):304-308.
Chicago Karadeniz, Turan, Rüstem Cangi, Özgür Kalkışım, ve Haydar Kurt. “Zerdali Çöğürlerinde Gelişme Güçleri Ile Flavanlar Arasındaki İlişkiler”. Akdeniz University Journal of the Faculty of Agriculture 9, sy. 1 (Aralık 1996): 304-8.
EndNote Karadeniz T, Cangi R, Kalkışım Ö, Kurt H (01 Aralık 1996) Zerdali Çöğürlerinde Gelişme Güçleri ile Flavanlar Arasındaki İlişkiler. Akdeniz University Journal of the Faculty of Agriculture 9 1 304–308.
IEEE T. Karadeniz, R. Cangi, Ö. Kalkışım, ve H. Kurt, “Zerdali Çöğürlerinde Gelişme Güçleri ile Flavanlar Arasındaki İlişkiler”, Akdeniz University Journal of the Faculty of Agriculture, c. 9, sy. 1, ss. 304–308, 1996.
ISNAD Karadeniz, Turan vd. “Zerdali Çöğürlerinde Gelişme Güçleri Ile Flavanlar Arasındaki İlişkiler”. Akdeniz University Journal of the Faculty of Agriculture 9/1 (Aralık 1996), 304-308.
JAMA Karadeniz T, Cangi R, Kalkışım Ö, Kurt H. Zerdali Çöğürlerinde Gelişme Güçleri ile Flavanlar Arasındaki İlişkiler. Akdeniz University Journal of the Faculty of Agriculture. 1996;9:304–308.
MLA Karadeniz, Turan vd. “Zerdali Çöğürlerinde Gelişme Güçleri Ile Flavanlar Arasındaki İlişkiler”. Akdeniz University Journal of the Faculty of Agriculture, c. 9, sy. 1, 1996, ss. 304-8.
Vancouver Karadeniz T, Cangi R, Kalkışım Ö, Kurt H. Zerdali Çöğürlerinde Gelişme Güçleri ile Flavanlar Arasındaki İlişkiler. Akdeniz University Journal of the Faculty of Agriculture. 1996;9(1):304-8.