BibTex RIS Kaynak Göster

Geleceğin Modasında Radikal Materyal Arayışları

Yıl 2011, Cilt: 4 Sayı: 7, 0 - 0, 22.03.2011

Öz

Giysi tasarımında amaç kumaş ve bedeni saran üç boyutlu nesne olan giysiyi; estetik görünüm, mühendislik bilgisi ve tasarım problemlerinin çözümüyle gerekli başarıya ulaştırmaktır. Deneysel bir düzlemde gelişen giysi-giyinme ve moda olgusu, değişen dönemin ruhunu yorumlarken, yeni materyal ve tekniklerde bu süreçte hızlı değişimine tanıklık etmektedir. Yeni teknolojiler yaratıcılığı kullanırken öncelikle tasarımcılara yenilikçi, kalıcı imkanlar ve hayal edilemeyen yollar sunmaktadır. Geleceğin giysilerinde yeni teknolojilerin ve materyallerin etkili olacağı bu dönemde giysilerde kullanılan materyalleri; tasarımcılar, kimyagerler,mühendisler gibi farklı disiplinden gelen kişilerin şekillendireceği ortak çalışmaların belirleyeceği öngörülmektedir. Moda ve tekstil tasarımında teknoloji kavramı;konfor, özgürlük, çok yönlülük ve fonksiyonellik uygulamaları ile yaşam tarzı değişkenlerine hızla adapte olan anahtar kelimeleri içermektedir. Geleneksel giysiyapım teknikleri ve süreçlerinin az ya da hiç kullanılmadığı uygulamaların hızla geliştiği görülmektedir. Bu çalışmada, genel hatlarıyla, teknolojinin gelecekte giysi formlarında kullanılacak olan materyalleri, formu ve estetik beğeniyi nasıl şekillendireceği üzerinde durulacaktır.

Yıl 2011, Cilt: 4 Sayı: 7, 0 - 0, 22.03.2011

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Cemal MEYDAN Nurcan Kutlu

Yayımlanma Tarihi 22 Mart 2011
Gönderilme Tarihi 10 Temmuz 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2011 Cilt: 4 Sayı: 7

Kaynak Göster

APA Nurcan Kutlu, C. M. (2011). Geleceğin Modasında Radikal Materyal Arayışları. Akdeniz Sanat, 4(7).

Akdeniz Sanat 2025 Temmuz sayısı (cilt: 19 sayı: 36) için makale gönderimi 01-15 Nisan 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Makale gönder butonu Google Chrome tarayıcısında hata verebilmektedir. Farklı bir tarayıcı kullanmanız halinde sorun çözülmektedir.


Creative Commons Lisansı
Akdeniz Sanat  Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.