BibTex RIS Kaynak Göster

Dokuma Kumaşların Üç Boyutlu Modellerinin Oluşturulması

Yıl 2011, Cilt: 4 Sayı: 7, 0 - 0, 22.03.2011

Öz

Tekstil ve hazır giyim üreticileri, ticaretin serbestleşmesi ve piyasanın küreselleşmesinden dolayı yüksek bir rekabetle karşı karşıyadırlar. Bu rekabete karşı koymanın yolu yeni teknolojilerin geliştirilmesi ve uygulanmaya konulmasından geçer. Tekstil ürünlerinin tasarım ve üretiminin tüm aşamalarında olduğu gibi kumaş tasarımında da yeni tasarım yöntem ve metotlarının kullanımı kaçınılmaz duruma gelmiştir. Bu yöntemlerin başında tasarım ve üretim aşamasında CAD sistemle-rinin kullanılması gelmektedir. Bildiride dokuma kumaşlarda en fazla kullanılan örgülerden biri olan bez ayağı örgüsünün '3dsMax' programı kullanılarak üç boyutlu modelinin çizilmesi işlemi ele alınmıştır. Model kumaşın gerçek geometrik yapısına uygun olarak yapıldığından gelecek araştırmalarda kumaşta oluşan gerilmelerin hesaplanması ve kumaşın simülasyonunun gerçekleştirilmesi mümkündür. CAD sistemlerinde nesnelerin üç boyutlu görünümünün çizilmesi işlemine nesnenin ikiboyutlu geometrik görünümünün çizilmesi ile başlanıldığından, araştırmada kumaşın geometrik görünümünün ortaya çıkarılması için gerekli analizler yapılmıştır.

Yıl 2011, Cilt: 4 Sayı: 7, 0 - 0, 22.03.2011

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Gabil ABDULLA Rashid Abdullayev

Yayımlanma Tarihi 22 Mart 2011
Gönderilme Tarihi 10 Temmuz 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2011 Cilt: 4 Sayı: 7

Kaynak Göster

APA Rashid Abdullayev, G. A. (2011). Dokuma Kumaşların Üç Boyutlu Modellerinin Oluşturulması. Akdeniz Sanat, 4(7).

Akdeniz Sanat'ın 2024 Temmuz sayısı (cilt: 18 sayı: 34) için makale gönderimi 1-15 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Düzeltme: Sistemsel bir nedenden dolayı makale gönderimi 2-16 Nisan 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

Makale gönder butonu Google Chrome tarayıcısında hata verebilmektedir. Farklı bir tarayıcı kullanmanız halinde sorun çözülmektedir.


Creative Commons Lisansı
Akdeniz Sanat  Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.