BibTex RIS Kaynak Göster

Sanatta Küreselleşme ve Ekonomi İlişkisi

Yıl 2014, Cilt: 7 Sayı: 13, 0 - 0, 22.10.2014

Öz

Sanat ve küreselleşme ilişkisi sosyal bilimler alanında sıkça sorgulanmaktadır. Ancak bu iki kavramın da içinde barındırdığı karmaşık yapı gereği tam olarak açıklanamamaktadır demek mümkündür. Küreselleşmenin en reel gerçekliği ise ekonomi boyutudur. Küreselleşme tüm dünya üzerindeki etkisi ile sosyal, kültürel ve ekonomik önem taşımaktadır. En büyük etkisi olan sınırların ortadan kalkması ile birçok alanda tartışılmakta, kuramsal ve kavramsal olarak bilimin ve sanatın her sürecinde karşımıza çıkmaktadır. Günümüzün teknolojisinde ve küreselleşen dünyasında tüm üretimler sınır tanımaksızın yayılmakta, bilgi ile şekillenebilen her yapı bu sayede hızla gelişmektedir. Günümüz çıktıları artık belirli mekanlarda aynı zaman diliminde üretilememekte, büyük şirketler en uygun malzemeyi bir yerden temin ederken, en ucuz iş gücünü nereden sağlayacağına da dikkat etmektedir. Tüketimin boyutlarını artık tahmin etmek mümkün değil ve asıl problemi kalıcı olmak oluşturmaktadır. Küresel ekonomi, tüm yapıları etkilediği gibi sanat ile olan ilişkisinde de önemli bir yere gelmiştir. Sanat, içinde barındırdığı ekonomik dinamiği ile küreselleşmenin getirilerine maruz kaldığında kendi salt varlığına verilen önemi de tartışılır hale getirmektedir.

Yıl 2014, Cilt: 7 Sayı: 13, 0 - 0, 22.10.2014

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Oğuz Yurttadur

Yayımlanma Tarihi 22 Ekim 2014
Gönderilme Tarihi 23 Ocak 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2014 Cilt: 7 Sayı: 13

Kaynak Göster

APA Yurttadur, O. (2014). Sanatta Küreselleşme ve Ekonomi İlişkisi. Akdeniz Sanat, 7(13).

Akdeniz Sanat 2025 Temmuz sayısı (cilt: 19 sayı: 36) için makale gönderimi 01-15 Nisan 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Makale gönder butonu Google Chrome tarayıcısında hata verebilmektedir. Farklı bir tarayıcı kullanmanız halinde sorun çözülmektedir.


Creative Commons Lisansı
Akdeniz Sanat  Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.