BibTex RIS Kaynak Göster

Elektronik Kitaplar ve Sanat Eğitimi Derslerinde E-Kitap Kullanımına Yönelik Bir Öneri

Yıl 2016, Cilt: 9 Sayı: 19, 0 - 0, 01.12.2016

Öz

Özet

15. yüzyılda Gutenberg’in matbaayı icadından sonra kitap nesnesinin karşı karşıya olduğu en önemli değişim elektronik kitap uygulamalarının  ortaya çıkmasıdır. Birçok alan ve disiplinde kullanılan e-kitapların eğitim sisteminde de kullanılması kaçınılmazdır. Bu çalışmanın konusu, güzel sanatlar liselerinde okutulmakta olan, temel sanat eğitimi dersi için bir elektronik kitap önerisidir. Yapılan bu araştırmada basılı ve elektronik kitapların tanımı yapılarak elektronik kitabın tarihsel süreç içerisindeki gelişiminden söz edilmiştir. Günümüzde kullanılan elektronik kitap teknolojileri hakkında bilgi verilmiş, basılı ve elektronik kitapların avantaj ve dezavantajlarına değinilmiştir. Elektronik kitabın eğitim alanına olabilecek katkıları tartışılmış, Fatih Projesi ve benzer mevcut yatırımlar ile birlikte Türk eğitim sistemine ne gibi katkıları olabileceği üzerinde durulmuştur. Bu çalışmanın sonucunda edinilen bilgiler doğrultusunda güzel sanatlar liselerinde okutulan temel sanat eğitimi dersi için bir elektronik kitap önerisi sunulmuştur.

Yıl 2016, Cilt: 9 Sayı: 19, 0 - 0, 01.12.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Akdeniz Sanat Dergisi
Yazarlar

Bilge Yüksel Kirişcan Bu kişi benim

Aydın Zor

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2016
Gönderilme Tarihi 10 Ekim 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 9 Sayı: 19

Kaynak Göster

APA Yüksel Kirişcan, B., & Zor, A. (2016). Elektronik Kitaplar ve Sanat Eğitimi Derslerinde E-Kitap Kullanımına Yönelik Bir Öneri. Akdeniz Sanat, 9(19).

Akdeniz Sanat 2025 Temmuz sayısı (cilt: 19 sayı: 36) için makale gönderimi 01-15 Nisan 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Makale gönder butonu Google Chrome tarayıcısında hata verebilmektedir. Farklı bir tarayıcı kullanmanız halinde sorun çözülmektedir.


Creative Commons Lisansı
Akdeniz Sanat  Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.